Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.768
- Поени од реакции
- 49.387
Јас не знам поинаку како да објаснам..Syn не ме интересира тоа што правел Камбиасо пред две или три години јас ти објаснувам од денешна перспектива и со тоа што треба да се промени во тимот..Камбиасо добро знам каков фудбалер е(беше) и какви способности содржи но реално гледано средината ни е најслаба алка и мислам дека Камбиасо е совршен за промена на таа позиција..па Јувентус играат без класичен деструктивец па не гледаш какви резултати постигнуваат??..имаат неномрално добри бекови кои ораат по страните и средни играчи кои се претурваат од трчање и притисок правење на противничката екипа..замисли Пирло кој е племејкер игра како класичен дестурктивец кај нив и споредбата со камбиасо е неспоредлива..овај нашиов секоја втора топка ја губи и се плаши да испрати пас нанапред..и не ми ги спомнувај Реал мадрид и Барселона бидејќи тие за нас се од друга планета и комотно да изиграме во нокаут фаза со еден од нив ќе бидиме посрамотени и полоѓо од лани со Шалке ќе поминиме..поентата со ова ми беше дека Мурињо и да го имаше Камбиасо во Реал Мадрид повторно ќе губеа од Барселона бидејќи ги имаат Пепе,Марсело и нивниот омилен Рамос кој секое класико си примаат по еден гол заради него во одбраната...а овие додека играат Чави,Иниеста и Месси во топ форма се ненормални па....е сега никако неможиме да дојдиме до некаков заклучок..јас скоро секој гледан натпревар исполнет со нерви кога игра интер му забележувам по 5-6 грешки на Камбиасо и во офанзива и во дефанзива и сега ти ќе ме убедиваш дека сеуште не бил за промена??..па и Фергусон со мурињо да дојдат неможат да ме разубедат..но тоа е Камбиасо има преголем афторитет во интер со повеќето години играње и нормално дека нема да го продадат и да го избркаат..поради таа причина имаме вакви резултати како што гледате..5 место..догодина за опстанок и така!
Стискај Ентер, нови редови нешто а у, тешко е вака за читање.
Друга работа, објасни ми каков беше Камби во 2010, и од што тој исти Камбијасо се разликува во играта од она што го прикажува во последниве 10 натпревари ...
Тоа никаде не го објасни, ни ти, ни Бене, јасно е прецизирано зашто се ставени клиповите, читајте малце просто проширени реченеци, за да доловам дека Интер е способен перфектно да ја трансформира играта од одбрана во напад со Камбијасо во тимот, а не како играл Камбијасо тогаш. иако ако споредам од тогаш и ОВАА сезона, ја разлика не гледам.
Разликата ја прави тренерот па сеа ми тролате дека у пакет со Раниери и Камбијасо бил лош, срамота е да цртам колкав удел има еден тренер врз играта на цел тим, а Камби и уз просеков, е еден од малкумината што успеа да си ја подигне својата форма.
И еве, да го променат Камби, па Бене ми го спомнува Лукаш Леива

Ко што гледаш ти спомнав исти профили на играчи од други големи тимови кои играат во прв тим, да не се нешто апла поарни они од Камбијасо ?
Од Оби и Поли боље да не праам муабет, смешно е да ги споредуваме овие играчи со Камби, доктор по науки е за нив.
И не ми ги спомнувај Јуве жити све, не играат во Европа, немаат никаков проблем со повреди, 120 минути можат да трчаат без проблем ко да е старт на мечот у било кој дел од натпреваров, примеров ти е тињосан, Пепе им е главен играч, па сеа види ти ...
А и незнам што толку запна со Пирло ( кој не е класичен деструктивец, кај Јуве Видал обично ја крши противничката игра, кај Милан тоа беше Гатузо а и Амброзини ), стар е, спор е, упс, тука годините не се битни, али битни беа до лани, кога играше лошо за Милан.

И дај со песимизмов, отру, олабави малце.