Фан Клуб: Интер

Јас не знам поинаку како да објаснам..Syn не ме интересира тоа што правел Камбиасо пред две или три години јас ти објаснувам од денешна перспектива и со тоа што треба да се промени во тимот..Камбиасо добро знам каков фудбалер е(беше) и какви способности содржи но реално гледано средината ни е најслаба алка и мислам дека Камбиасо е совршен за промена на таа позиција..па Јувентус играат без класичен деструктивец па не гледаш какви резултати постигнуваат??..имаат неномрално добри бекови кои ораат по страните и средни играчи кои се претурваат од трчање и притисок правење на противничката екипа..замисли Пирло кој е племејкер игра како класичен дестурктивец кај нив и споредбата со камбиасо е неспоредлива..овај нашиов секоја втора топка ја губи и се плаши да испрати пас нанапред..и не ми ги спомнувај Реал мадрид и Барселона бидејќи тие за нас се од друга планета и комотно да изиграме во нокаут фаза со еден од нив ќе бидиме посрамотени и полоѓо од лани со Шалке ќе поминиме..поентата со ова ми беше дека Мурињо и да го имаше Камбиасо во Реал Мадрид повторно ќе губеа од Барселона бидејќи ги имаат Пепе,Марсело и нивниот омилен Рамос кој секое класико си примаат по еден гол заради него во одбраната...а овие додека играат Чави,Иниеста и Месси во топ форма се ненормални па....е сега никако неможиме да дојдиме до некаков заклучок..јас скоро секој гледан натпревар исполнет со нерви кога игра интер му забележувам по 5-6 грешки на Камбиасо и во офанзива и во дефанзива и сега ти ќе ме убедиваш дека сеуште не бил за промена??..па и Фергусон со мурињо да дојдат неможат да ме разубедат..но тоа е Камбиасо има преголем афторитет во интер со повеќето години играње и нормално дека нема да го продадат и да го избркаат..поради таа причина имаме вакви резултати како што гледате..5 место..догодина за опстанок и така!

Стискај Ентер, нови редови нешто а у, тешко е вака за читање.

Друга работа, објасни ми каков беше Камби во 2010, и од што тој исти Камбијасо се разликува во играта од она што го прикажува во последниве 10 натпревари ...
Тоа никаде не го објасни, ни ти, ни Бене, јасно е прецизирано зашто се ставени клиповите, читајте малце просто проширени реченеци, за да доловам дека Интер е способен перфектно да ја трансформира играта од одбрана во напад со Камбијасо во тимот, а не како играл Камбијасо тогаш. иако ако споредам од тогаш и ОВАА сезона, ја разлика не гледам.
Разликата ја прави тренерот па сеа ми тролате дека у пакет со Раниери и Камбијасо бил лош, срамота е да цртам колкав удел има еден тренер врз играта на цел тим, а Камби и уз просеков, е еден од малкумината што успеа да си ја подигне својата форма.
И еве, да го променат Камби, па Бене ми го спомнува Лукаш Леива :pos:, еден пусти Мело го играа пред инвалидов на СП. Кого да земат место Камби ? Оби Микел ? Лас Дијара од Реал или Кеидира ? Керик од Јунајтед ? Сонг од Арсенал ? Бускетс од Барселона ?

Ко што гледаш ти спомнав исти профили на играчи од други големи тимови кои играат во прв тим, да не се нешто апла поарни они од Камбијасо ?

Од Оби и Поли боље да не праам муабет, смешно е да ги споредуваме овие играчи со Камби, доктор по науки е за нив.

И не ми ги спомнувај Јуве жити све, не играат во Европа, немаат никаков проблем со повреди, 120 минути можат да трчаат без проблем ко да е старт на мечот у било кој дел од натпреваров, примеров ти е тињосан, Пепе им е главен играч, па сеа види ти ...
А и незнам што толку запна со Пирло ( кој не е класичен деструктивец, кај Јуве Видал обично ја крши противничката игра, кај Милан тоа беше Гатузо а и Амброзини ), стар е, спор е, упс, тука годините не се битни, али битни беа до лани, кога играше лошо за Милан. ;)

И дај со песимизмов, отру, олабави малце.

Јас ти тврдам дека и Кучка од Џенова и Паломбо од Сампдорија да играат на местото на Камбиасо ќе бидат многу подобри и пофлексибилни ..како и да е донекаде и си во право со последниот пост ..!

Јас ти тврдам дека и Кучка од Џенова и Паломбо од Сампдорија да играат на местото на Камбиасо ќе бидат многу подобри и пофлексибилни ..како и да е донекаде и си во право со последниот пост ..!

Jas ti tvrdam pak deka Inter vo sredina da gi igra Alvarez, Snajder, Mota, i Kucka/Palombo na mestoto na Kambi, Inter po 2 komada kako nisto ke prime sekoj natprevar. Fleksibilni vo Inter treba da se Alvarez, Snajder, Kutinjo. Kambi ni koa dojde pa ni sega ne pokazal F od fleksibilnost od ista pricina poradi koja Mesi ne e dobar centralen bek...

Kambi ne e za CM ili ulogive sto gi dobiva od trenerive nasi koi se menuvaat sekoi 2 nedeli :) najubavo resenie ovaa sezona ke bide Kambi da igra destuktivec sam ili so Mota, pa posle 50/65 minuti da bide zamenet od Obi , ama toa nikogas nema da se sluchi... taka da.

По што го заклучи ова ?
Изгуглај ги и двајцата, види им ја статистиката и у пакет целата спореди им ја со онаа на Камбијасо.
Не викам дека Поли е лош фудбалер, но има многу да напредува а до тогаш ќе е нивоа и нивоа подалеку од Камби, де факто не можеш да очекуваш сезонава од овој играч да се носи против големите.
Исто и Куцка кој у моментов и незнам зашто би го ангажирале покрај ваков Камбијасо и играчи ко Оби и Поли кои се адекватни да го покријат, а и Мота исто ( зборам ко алтернативи ).

Клиповите уште еднаш ќе повторам зашто се ставени, ставени се за да видите како Интер перфектно функционира во тој сегмент за кој ти говориш со Камби на терен ... НО, клучен момент, и со Мурињо на клупата. ;)

Паломбо ти е Амаури за тој дел од теренот.
Ја иначе поспан, мислев за Поли прави муабет, Паломбо нема смисла сеа да доаѓа во Интер, или било кој друг голем тим, може во Фиорентина или Лацио, Палермо.

Инаку за замена на Камби, зборам за некоја адекватна, играчи кои сум ги забележал по порталиве кои се поврзувале со Интер се М'Вила од Рен и Муса Сисоко од Тулуз, исто и Дијара од Реал ама со него прекинаа да го поврзуваат Интер у последно време.

Ја не ни сумјам дека таа позиција и во иднина добро ќе ја стокмат, Интер ретко имале проблем за тој дел од теренот, проблем увек им биле играчите со офанзивни карактеристики во пакет со изборот на тренери.

Абе дај не ме зезај, Паломбо АЛООООООО.
Кој е тој играч бе, ја сум боље од него, а не па со Камби да се споредува. Не знам што да кажам...

Ја иначе поспан, мислев за Поли прави муабет, .
:pos::pos::pos::pos::pos:
затоа мене смешно ми беше кога го спомна ПОли:pos::pos:
--- надополнето: 29 декември 2011 во 16:28 ---
Иначе Паломбо го спомнав онака хипотетички не мислев буквално на него..сакав само да кажам дека треба промени во тој дел од теренот и то е то!

Бене растураш на економски еј. :)

Он топик:
Џони и Бенеамата, ве молам симнете ги последните 3-4 натпревари на Интер и изгледајте ги од прва до последна минута и гледајте го цело време Камби. Факт е дека беше дупка на почетокот али сега игра во добра форма и тоа доста добра. Ќе видите Снајдер кога ќе се врати како ќе се подигне нивото на игра на цел среден ред(Камби, Мота и остали што ќе играат). Он беше дупе затоа што партнери во средината му беа Станкович, Мота и Мунтари, па Господ да се симне нема Камби да изигра добро со овие у средина.

Не ми е поентата да ви ги оспорувам вашите мислења, секој си има право на свое мислење, ама да кажеш дека Камби е најслабата алка не иде некако. Средниот ред ДА, слаб ни е, една причина е поради неиграњето на Снајдер, друга причина е што имаме изрод на клупата.

П.с. Џони веруј ми да играше Камби у Реал место Алонсо немаше Барса ова да им го прави на Реал, не дека Реал сигурно ќе победеше ама немаше да јаде по 5 комада и да губи со по 2-3 разлика на домашен терен. Алонсо не е класичен деструктивец, он се стреми да ја организира играта нешто како плејмејкер, а Камби ти е класичен деструктивец што кине противнички акции, што знае да пренесе топка, да даде асален пас до напаѓачите, али пред се е сконцентриран тука негде на 30 метри од својот гол и што е најбитно е екстремно интелигентен и знае кога, каде и како да се постави и да се уфрли во противничкиот шестнаесетник и да се избаци со некој гол со глава од никаде.
Ништо од ова не знае Камби, ништо. :)

Не знае ниту да префрли тежиште на игра, не знае да префрли играч со топка, не дај боже да треба да даде долга топка на 30 метри лево/десно од него.

Што знае? Знае да ја додаде топката на тој до него, и знае да ја врати до Лусио и Самуел. Да, знае и да покрива и да одзема топки кога се браниме со 12 играчи како против Барса, само не дај боже да треба уште еднаш да се браниме така со Барса, ги немаме Ето, Милито и Пандев повеќе.
Чат пат дава голови, жими тоа што уште го има.

Не сфаќајте дека Камби е најлош во тимот, али треба да почне да се размислува за негова замена.

So Bene sum za Kambi za site negativni raboti sto gi kazuva. Nisto ne preteruva, Kambi za defanzivec e jak, za sve drugo e kamen. Kambi e najdobar odma pred bekovite.

Nego ovie nasive nikako da naucat kako da se kupi igrach... Sea ne gledaat deka stalno nosat igrachi na kraj na transfer rokot i sekogas ima opravduvanja kako toa rano e seuste ne se vklopile, i nikako kopilinjata ne kupuvaat igrach odma koga ke se otvori pazarot.... kreteni edni

Па Камби е и дефанзивец, за друго по потреба го користеле одредени тренери освен Мурињо, никој не ни вели дека Камби треба да игра и во офанзива, Леива, омиелниот на Бене еве каква статистика има низ целата своја кариера, со други зборови, се што важи за Камбијасо, важи и за овој фудбалер и сличните ко нив.

И Рој Кин беше ист профил на фудбалер, а беше стандарден кај човек кој негувал низ цела своја кариера офанзивен фудбал, убав за око. Тим без играч ко Камбијасо тешко би можел да функционира, поготово италијански. Мурињо покажа и докажа дека доволни се 4ца играчи со офанзивни карактеристики ( уз Маикон ) со кои може да се креираат опасни против напади и да се атакува на сите големи трофеи.

Batali go toj Leiva be aman... Bene koa ke se fati za nesto, posle nekoe vreme mislam i deka ne trola... Igrachi kako Kambi se poretki od koj bilo drug "vid na igrachi". Slichen (da ne recham bukvalno ist) bese i Makelele, kolku se posra Real sto go prodade toa e cudo edno... Perez koga izede gomna za nego otkako go prodade, site igrachi na Real dadoa izjava deka bez Makelele REal nikogas nema da e Real (zidan, figo, shmigo, sitee dava izjavi i go branea).

Esien moze da reches e ist, ama ovaj znae i malce poveke raboti, da podava da shutira... Ovoj poli nikogas nema da go zameni Kambi, moze da bide podobar ama ne igrach kako Kambi. A Kambi garantirano ke bide trener ist kako Pep...

Па Камби е и дефанзивец, за друго по потреба го користеле одредени тренери освен Мурињо, никој не ни вели дека Камби треба да игра и во офанзива, Леива, омиелниот на Бене еве каква статистика има низ целата своја кариера, со други зборови, се што важи за Камбијасо, важи и за овој фудбалер и сличните ко нив.

И Рој Кин беше ист профил на фудбалер, а беше стандарден кај човек кој негувал низ цела своја кариера офанзивен фудбал, убав за око. Тим без играч ко Камбијасо тешко би можел да функционира, поготово италијански. Мурињо покажа и докажа дека доволни се 4ца играчи со офанзивни карактеристики ( уз Маикон ) со кои може да се креираат опасни против напади и да се атакува на сите големи трофеи.
Syn очигледно не не разбираш со Џони. Никој не рече да немаме таков играч во тимот. Не правиш малоумни и испаѓа дека ние сме рекле дека може цел тим со напаѓачи да го наполниме и да тепаме. Па јас лани бев да се донесе Маскерано, ти беше против. Не ни ги извртувај мислењата.

Си кажав погоре што имав да кажам. И да, не ми е Леива омилен на таа позиција, всушност и неам некој омилен на таа позиција, Лас го имам спомнато исто така.

Syn очигледно не не разбираш со Џони. Никој не рече да немаме таков играч во тимот. Не правиш малоумни и испаѓа дека ние сме рекле дека може цел тим со напаѓачи да го наполниме и да тепаме. Па јас лани бев да се донесе Маскерано, ти беше против. Не ни ги извртувај мислењата.

Си кажав погоре што имав да кажам. И да, не ми е Леива омилен на таа позиција, всушност и неам некој омилен на таа позиција, Лас го имам спомнато исто така.
Па вас ви сметаше нешто што Камби никад ниту го понудил ниту ќе го понуди (истото важи и за Маскерано).
Џони уште пред некоја недела мене ме повика за оние постови за модерниот фудбал и како Камби се косел на тоа, што не е точно бидејќи фудбалот во 2010 не е нешто поразличен од денес, па сите видоа што се случи, незнам каде беше он тогаш да збори како тоа Камби не бил Пирло или Чави или некој трет извор на креативност во средниот ред, како тоа немал брзина, флексбилност и ред други карактеристики кои наводно мора да се поседуваат за да денес бидеш дел од голема екипа а да играш на позиција веднаш пред задната линија од тимот. Зашто тогашниот Камби и овој од денес и не се разликуваат многу.

Само како што рече Мурињо, има работи кои луѓето не ги приметуваат а се палат на голови од 100 метри и асистенции со пети и дриблинзи, Камби е лимитиран за еден дел од теренот кој можеби е и најнеинтересен за оние кои пратат фудбал на телевизор или на стадион.

А ја бев против носењето на Маскерно за кого бараа над 20м евра бидејќи немаа тогаш потреба за носење на ист профил на фудбалер ко Камби кој ќе чинеше многу, со ист став сум и сега, нема потреба да се инвестира на тој дел од теренот многу.

Пеер, батали ја 2010 година. Тогаш сите беа важни и добри. Да го правиме муабетот за Милито, ќе го кажеш истот и за Милито, за Маикон исто, за сите истото ќе го кажеме. И Киву беше добар у пм :)...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom