Фан Клуб: Интер

Syn ти ја разбирам поентата што сакаш да ми ја кажиш со Камбиасо но не знам дали ми го прочита делот каде спомнав за трансформацијата од напад во одбрана и вршење притисок на противничката половина...гледаш и самиот фудбалот се надоградува скоро со секој изигран натпревар и денешните методи се многу понапредни и понапорни за разлика од тоа што се играше од пред 5-10-15 години наназад..денешниот фудбал бара максимална пожртвуваност на теренот и добра физичка подготвеност на сите фудбалери а не да се влечат по теренот...Камбиасо си го изигра своето и не мора да ми ги спомнуваш натрепварите против Барселона и што рекол Фергусон...јас едноставно гледам од денешна перспектива а тоа е дека Камбиасо е еден од слабите алки во нашиот тим каде мора да се направат промени бидејќи пред се Камбиасо игра на многу клучна позиција во тимот..е сега друг проблем тренерот кој употребува тројца играчи со слични карактеристики како Камбиасо..тоа што е интелегентен играч не го оспорувам и што знае како да се постави..но против помалите екипи мора да се излези поофанзивно(посебно кога гостуваме) и да се притисни уште на нивната половина..да се даде ознака кој е кој уште од почетокот а не да ги гледаме како Камбиасо и Занети се влечкаат по теренот а противникот наликува на Барселона....сакам да кажам дека Камбиасо е потребен во тимот кога треба да се зачува резултат, а не кога се тргнува по резултат ..тоа ми е муабетот сега ти како сакаш разбиериме!
--- надополнето: 29 декември 2011 во 01:48 ---
Џони прими сочувство!

ај оди постирај уште некоја слика на фејсбук да се посмеам..

(кога мислиш да го тргниш Алварез од профилната јеботе?:D)

ај оди постирај уште некоја слика на фејсбук да се посмеам..

(кога мислиш да го тргниш Алварез од профилната јеботе?:D)
Добар е Рики, ова другово се бедотија е :pos:

Нема ништо бе од прееска чекам нешто интересно... :)

Кога сме тука Syn... до кога Игорче? Не можам да те сватам озбилно со тој аватар :)

Види, Камбијасо таква задача не ни има на теренот, тоа за кое ти го говориш треба да го прават други 4ца фудбалери ко во ерата на Мурињо кога Мота, Пандев, Ето и Снајдер ( поготово последниве тројца, Мота обично кинеше противнички акции ко и Камби ) ја префрлаа топката на противничка половина односно, правеа добри против напади во Лигата на Шампионите

Игнорирај го насловот на видеово, малоумен е, поентата ми е самата акција, Мота одзема топка, Пандев гледаш и самиот што прави

Tука убаво се гледа како одат против нападите на Интер, во голот учествува и Камбијасо

Инаку Камби е далеку од некреативен фудбалер, знае да дава голови, има осет за пасови иако е класичен деструктивец
Eве едно голче во кое он учествувал ко асистент, на ова ми текна у моментов, можам повеќе да најдам, ене и погоре има одличен осет за тоа каде се наоѓа Снајдер

А ако гледаш од денешна перспектива, кажи кога тоа Камбијасо се влечел оваа сезона по теренот ? ( освен на стартот, кога имаа лоши подготовки и беа далеку од најиделната физичка спремност ). Моментално е еден од најдобрите играчи во Интер, во пакет со цела одбрана.
Пак ќе ти кажам, 31 година има, уште не е влезен у стадимуот од кариерата за кој може да се каже готово е, не може да го дава своето најдобро, ко Станкович на пример.

Мурињо да беше тренер, Камби сеуште ќе играше, Ферги да е тренер на тимов, Камби пак ќе играше прва постава, разбери дека играч ко Камби МОРА во секоја екипа да има, тоа ти го реков поназад ти пак идеш со тоа, кога бркаат резултат не треба да игра, е како да стартуваат, со Снајдер, Зарате, Алварез и Коутињо во средината ? Ти реков порано, ти кажувам и сега, критикувај го оној кој форсира 4ца ко Камбијасо во прв тим, а не тоа што Камби играл а злато вреди за екипава моментално.

п.с. Ги видовмe и Аргентина на СП, без Камби у средина со некои анонимуси ко Болати ( Maрадона као демек сакаше атрактивен брз фудбал, убав за око, напаѓачки ), Германија проштека си правеше до нивни гол у секоја втора акција, или еве, Мурињо кој користи играч ко Алонсо на таа позиција на теренот, па Барса 5 комада ко од шала лани му даде.

ааа која заслуга камби е има за голов од милито свака част
ова еднаш на 10 години се случува

Syn не те разбирам како можеш да ставаш клипчиња од Камби од пред 2 години. Да ти ставам од Милито клипчиња од пред 2 години? Од Зарате од пред 2 години?

И Анчелоти кажа дека Пандев и Ето биле најзаслужни за победата на Интер против Челзи, и Ето кажа дека Пандев бил играчот на натпреварот против Барса и дека он ја направил разликата. И сеа треба ние да те убедуваме дека Пандев е уште најдобро зашто пред 2 години некој нешто кажал за него во таа луда полусезона.

За напаѓачите е најлесно да се примети кога не се во форма, за деструктивциве е најтешко. Јас и Џони мислиме дека е лош оваа сезона и дека неговото време помина, не можеш да не убедиш во спротивното со клипчиња од пред 2 години.

Џони полусезона е,не мора до толку далеку да идеш со песимизмот,чувај се за втора полусезона :icon_lol:
Бене сосема различни типови на играчи се Пандев,Ето и Камбијасо,така да не можеш ни најмала споредба да направиш.
Види,во секоја екипа има еден класика деструктивец,во времето на Мурињо тоа беше Камбијасо,си ја знаеше одлично својата работа на теренот и ја вршеше без грешка.
Сега Ранко игра со 4ца како Камбијасо и сакаме Камбијасо да биде оној стариот ?
Е нече мочи тоа,пошо Ранко е глуп тренер,шупелка тренер.
Да игра само Камбијасо како деструктивец,а другите од средниот ред да се Алварез,Снајдер и Мота да речеме,тогаш ќе правиме муабет за тоа дали Камбијасо е лошо или не или дали има сеуште сила во него за да игра уште некоја година во прва постава.
Сезоната во која Крофната беше тренер,не ја ни рачунам,пола состав само од тренинзи го повреди и правеше нездрави тактики,небаре против Марсовци играме,а не против други екипи што знаат да играат фудбал.
Затоа и самиот Камби се вклопи во тоа сивило како и остатокот од тимот.
Па еден Занети се нервираше кога гледаше како се тегави Интер по теренот со Крофната на клупа,не можеа до гол да стигнат,а камоли да дадат гол,што сакаш повеќе од тоа.
Не викам дека сега е најдобар на теренот,нумеро уно,но се враќа во онаа стара форма што ја имаше во времето на Мурињо,сеуште има што да каже Камбијасо на теренот,а да се врати Мурињо во Интер,верувај ми дека Камбијасо пак ќе игра како пред тоа,неуморно на теренот и без грешки иако има 31 година.

Затоа не удирајте со глава со зид и не споредувајте играчи на сосема различни страни на теренот со сосема различни улоги.
Камбијасо беше и сеуште е класа фудбалер,има што да каже уште едно добри две сезони.

Има ли некои дојави или шпекулации? Каде е дежурниот на темата? :pos:

Не знам кај виде дека ги споредив играчите. Воопшто не беше поента споредбата на играчите.

Јас не знам поинаку како да објаснам..Syn не ме интересира тоа што правел Камбиасо пред две или три години јас ти објаснувам од денешна перспектива и со тоа што треба да се промени во тимот..Камбиасо добро знам каков фудбалер е(беше) и какви способности содржи но реално гледано средината ни е најслаба алка и мислам дека Камбиасо е совршен за промена на таа позиција..па Јувентус играат без класичен деструктивец па не гледаш какви резултати постигнуваат??..имаат неномрално добри бекови кои ораат по страните и средни играчи кои се претурваат од трчање и притисок правење на противничката екипа..замисли Пирло кој е племејкер игра како класичен дестурктивец кај нив и споредбата со камбиасо е неспоредлива..овај нашиов секоја втора топка ја губи и се плаши да испрати пас нанапред..и не ми ги спомнувај Реал мадрид и Барселона бидејќи тие за нас се од друга планета и комотно да изиграме во нокаут фаза со еден од нив ќе бидиме посрамотени и полоѓо од лани со Шалке ќе поминиме..поентата со ова ми беше дека Мурињо и да го имаше Камбиасо во Реал Мадрид повторно ќе губеа од Барселона бидејќи ги имаат Пепе,Марсело и нивниот омилен Рамос кој секое класико си примаат по еден гол заради него во одбраната...а овие додека играат Чави,Иниеста и Месси во топ форма се ненормални па....е сега никако неможиме да дојдиме до некаков заклучок..јас скоро секој гледан натпревар исполнет со нерви кога игра интер му забележувам по 5-6 грешки на Камбиасо и во офанзива и во дефанзива и сега ти ќе ме убедиваш дека сеуште не бил за промена??..па и Фергусон со мурињо да дојдат неможат да ме разубедат..но тоа е Камбиасо има преголем афторитет во интер со повеќето години играње и нормално дека нема да го продадат и да го избркаат..поради таа причина имаме вакви резултати како што гледате..5 место..догодина за опстанок и така!

Македонскиов јазик е многу двосмислен...

Многу..но нема потреба сега да пишувам детали кога знам дека ќе ме разбери..сепак на Syn му се обраќам не на Кировски!

Бене растураш на економски еј. :)

Он топик:
Џони и Бенеамата, ве молам симнете ги последните 3-4 натпревари на Интер и изгледајте ги од прва до последна минута и гледајте го цело време Камби. Факт е дека беше дупка на почетокот али сега игра во добра форма и тоа доста добра. Ќе видите Снајдер кога ќе се врати како ќе се подигне нивото на игра на цел среден ред(Камби, Мота и остали што ќе играат). Он беше дупе затоа што партнери во средината му беа Станкович, Мота и Мунтари, па Господ да се симне нема Камби да изигра добро со овие у средина.

Не ми е поентата да ви ги оспорувам вашите мислења, секој си има право на свое мислење, ама да кажеш дека Камби е најслабата алка не иде некако. Средниот ред ДА, слаб ни е, една причина е поради неиграњето на Снајдер, друга причина е што имаме изрод на клупата.

П.с. Џони веруј ми да играше Камби у Реал место Алонсо немаше Барса ова да им го прави на Реал, не дека Реал сигурно ќе победеше ама немаше да јаде по 5 комада и да губи со по 2-3 разлика на домашен терен. Алонсо не е класичен деструктивец, он се стреми да ја организира играта нешто како плејмејкер, а Камби ти е класичен деструктивец што кине противнички акции, што знае да пренесе топка, да даде асален пас до напаѓачите, али пред се е сконцентриран тука негде на 30 метри од својот гол и што е најбитно е екстремно интелигентен и знае кога, каде и како да се постави и да се уфрли во противничкиот шестнаесетник и да се избаци со некој гол со глава од никаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom