Фан Клуб: Интер

Mozevme Sanchez za 20 milijoni da go zememe, ama ne go zedovme.
Mozevme Kavani za 14/17 milijoni da go zememe ama ne go zedovme.
Mozevme Maskerano za 20 milijoni da go zememe ama ne go zedovme.

Toa ti se trojca igrachi koi za nivnite pozicii od site igrachi na inter se podobri. Kostaat 60 milijoni evra.

Ke prasa nekoj zosto ne gi zedovme, nekoj ke mu odgovori zaradi FFP-to.:facepalm:

Ranokija go zedovme za 14.
Pazzini za 18.
Nagatoko za 2 ili 4.
Forlan za 4.
Jonathan za 4.
Alvarez za 13.
Poli isto ke go zemat za 4-5.
Viviano za 4.
Zarate za 10 ili kolku i da platija...

I ke mi reche mene posle nekoj kolku pari tolku muzika... eve istite pari ama kade ke bevme so tie trojca igrachi a kade sme sega...

Ништо од ова не знае Камби, ништо. :)

Не знае ниту да префрли тежиште на игра, не знае да префрли играч со топка, не дај боже да треба да даде долга топка на 30 метри лево/десно од него.

Што знае? Знае да ја додаде топката на тој до него, и знае да ја врати до Лусио и Самуел. Да, знае и да покрива и да одзема топки кога се браниме со 12 играчи како против Барса, само не дај боже да треба уште еднаш да се браниме така со Барса, ги немаме Ето, Милито и Пандев повеќе.
Чат пат дава голови, жими тоа што уште го има.

Не сфаќајте дека Камби е најлош во тимот, али треба да почне да се размислува за негова замена.

http://www.youtube.com/watch?v=Zj6rxiIk4MQ

3.37 топката до зарате види ја па збори;)
и лани со шалке до милито коа ја удри Ноер деки кога даде гол од пола терен !

Пеер, батали ја 2010 година. Тогаш сите беа важни и добри. Да го правиме муабетот за Милито, ќе го кажеш истот и за Милито, за Маикон исто, за сите истото ќе го кажеме. И Киву беше добар у пм :)...
За Милито ептен ќе биде одење со глава кроз ѕид од моја страна иако убеден сум дека подобро би фуннкционирал без Пацини во нападот а уз двајца бочни напаѓачи и еден плеј позади нив, истото важи за Пацини. Далеку е од 2010, упола да догура од таа форма добро ќе е, башка тогаш 11 играчи на терен играа на потребното шампионско ниво, константно, имаа човек кој цел притисок од грб им го тргаше, растеретени беа, се им беше наредено. Милито прв пат заигра за голем тим а делуваше ко цел живот да играл на тоа ниво.

А за Маикон, пред година дена реков дека може да тера и до 35 ( ако не се појават посериозни проблеми со повредите ) и уште сум со тој став, таков профил на фудбалер е, ко Кафу, или Гери Невил, он и ваков каков што е моментално е најдобар десен бек во Италија. Т.е. ова и го читав во една колумна за него на fcinternews, каде објаснуваа зашто е логично барањето од страна на Интер да им платат 30м евра за него, знаеше и Мурињо што бара.
Сега боље и да не го продаваат, освен он ако не пројави таква желба.

Toa ti se trojca igrachi koi za nivnite pozicii od site igrachi na inter se podobri. Kostaat 60 milijoni evra.

Ke prasa nekoj zosto ne gi zedovme, nekoj ke mu odgovori zaradi FFP-to.:facepalm:

Pazzini za 18.
Nagatoko za 2 ili 4.
Forlan za 4.
Jonathan za 4.
Alvarez za 13.
Viviano za 4.

I ke mi reche mene posle nekoj kolku pari tolku muzika... eve istite pari ama kade ke bevme so tie trojca igrachi a kade sme sega...
Инлер за 7 мил.
Санчез за 15.

Само сега ќе ти кажат дека Поцо и Замперини(или кој и да беше) го мразат Интер и не им шиткаат играчи.

Pazzini za 18.
Nagatoko za 2 ili 4.
Forlan za 4.
Jonathan za 4.
Alvarez za 13.
Viviano za 4.

1. Ранокија сети се зашто МОРАА да го земат. :)
2. Kлубот оди на таа карта дека наместо 1 или 2ца, можат да земат 5-6 играчи и да покријат повеќе позиции, од овие што ги спомна, Ранокија се покажа ко солиден играч и иднината за Интер на тој дел од теренот, сега работат за доведување на негов партнер ( Хуан ).
Останатите ни мене не ми се по ќејф, освен Алварез, Поли и Нагатомо. Последниов колку и да го хејтаме, не е ништо полош од Киву на времето, или Сантон, со оглед дека во еден тим потребни се и добри алтернативи, он е и повеќе од адекватен за ова, 2-4м евра, ништо не е тоа за денешниве услови, џабе е, истото важи и за Џонатан.

А Зарате инаку не е платен, нема ни да биде платен најверојатно, ќе го вратат во Лацио наредна година 90%, останативе 10% нека седат ако апла изненади во вториов дел од сезоната, што чисто сумјам дека ќе биде случај. Додека пак Вивијано случајно го купија, а немаа намера тоа да го направат.

Како бе Камби не знае пас да даде? Не викам дека е Снајдер или Чави со пасовите, ама Камби е сосем солиден во изнесување на топка. Иначе колку за информација Камбијасо не треба да го префрлува тежиштето на играта од една на друга половина, тоа Снајдер треба да го прави. На Камби задача му е да покрие одреден простор, да скрати некоја акција на противникот и да го најде Снајдер/Мота/Поли/Оби/Кутињо, било кој од овие. Не е таков профил на играч кој знае да дрибла, кој боде во очи со неговата игра, еве на пример таков е Роналдо, он боде во очи со неговата игра и неможеш да не го приметиш и да сакаш, а Камби е тивок, неприметлив, а работи за сите 11 на теренот.

И да, не е на тоа ниво како од 2010 нормално али поентата е дека се враќа во форма со оглед на тоа што го покажа на последните 7-8 утакмици. А дали Поли ќе биде боље од Камби не знам, сеуште немам некое мислење оформено за Поли, се надевам дека ќе ни биде исплатливо засилување и дека нема да се повредува многу често.

Инлер за 7 мил.
Санчез за 15.
Само сега ќе ти кажат дека Поцо и Замперини(или кој и да беше) го мразат Интер и не им шиткаат играчи.
И ти претеруеш ...
Зампарини е докажан лудак срамота е дури и да се објаснуваме на таа тема, не го сватија сериозно кога кажа дека неговите бисери ( така си ги нарекуваше играчите ) нема да звршат во ниту еден од големите тимови во Италија, оп, ниту Пасторе, ниту Кјаер, ниту Кавани отидоа во 1 од тие тимови ( Јуве, Милан и Интер ).
Кога Интер наводно сакаа да го купат Кавани, Зампарини кажа дека само за цена од 30м евра е подготвен да преговара со нив.Ти дадов низа линкови пред некој месец кога дебатиравме на оваа тема, зар толку си убеден дека Интер би пропуштиле играч ко Кавани за 13-14м евра ( и тоа прво позајмица па купување ), а Алварез за толку го земаа, исто и Пацини.

Со Санчез никад не се преговарало за сума од 15, т.е. Интер беа подготвени таа сума да ја платат но не и над 20м евра ко што бараа Удинезе.

Инлер не дојде поради Морати, али гледајќи го сезонава у Наполи како игра, немаше да направи некоја разлика во Интер, нијанси се у прашање кога него би го споредиле со Мота на пример, а и него ако го земеа Оби милион% ќе завршеше у Парма така да не е некоја голема загуба неговото неангажирање.

Како бе Камби не знае пас да даде? Не викам дека е Снајдер или Чави со пасовите, ама Камби е сосем солиден во изнесување на топка. Иначе колку за информација Камбијасо не треба да го префрлува тежиштето на играта од една на друга половина, тоа Снајдер треба да го прави. На Камби задача му е да покрие одреден простор, да скрати некоја акција на противникот и да го најде Снајдер/Мота/Поли/Оби/Кутињо, било кој од овие. Не е таков профил на играч кој знае да дрибла, кој боде во очи со неговата игра, еве на пример таков е Роналдо, он боде во очи со неговата игра и неможеш да не го приметиш и да сакаш, а Камби е тивок, неприметлив, а работи за сите 11 на теренот.

И да, не е на тоа ниво како од 2010 нормално али поентата е дека се враќа во форма со оглед на тоа што го покажа на последните 7-8 утакмици. А дали Поли ќе биде боље од Камби не знам, сеуште немам некое мислење оформено за Поли, се надевам дека ќе ни биде исплатливо засилување и дека нема да се повредува многу често.
Тоа Снајдер го прави дека моментално нема кој друг. Снајдер и изнесува топка, бидејќи другите не можат, не дека он треба да ја изнесува.

Син, го праеваме муабетот, нема потреба да се навраќаме.

Па ... ти се наврати, не ја, има добро објаснување зашто Кавани не заврши у Интер, стварно смешно е да веруваш дека Интер не сакале да дадат 13 милиончиња по една година откако го позајмиле, камо среќа да беа во можност да го договорат на толку лесен и едноставен начин ко што тоа го направија Наполи.

До ден денешен му замеруваат на Зампарини што им дал таков поклон на наполитанците, сума која и тогаш и денес е далеку помала од винстинската вредност на Кавани а апсурдот дополнителен беше што прво беше и позајмен, луциден пакет две у едно од страна на Зампарини наменет за Наполи.

Камбијасо е многу лимитиран играч. Светска класа е, ама светска класа само во строго контролоирани услови. Кога е на 5 метра понапред од централните, кога има партнер до него на кој што може со позиционирање да ги насочува играчите и кога тој партнер ќе има способност да дава пасови на вистинско место во вистинско место. Тој играч е моментално Мота кај нас, кој е и причината што ги добивме овие неколку натпревари, мада никој гледам не го фали иако е одличен.
Раниери ја постави играта на начин што му одговара на Камби( активна одбрана на 30 метра од гол) и затоа е подобар во овие неколку натпревари. И се е тоа во ред, само проблемот е што кога Камбијасо игра на своја најдобра позиција, играта на Интер е лимитирана.

Има просечна техника, многу е спор во движењата и не ја сака топката во свои нозе, бега од одговорност. Пасовите му се од прва затоа што е свесен дека е спор кога ја има топката во посед. Тоа во Италија може да помине зошто екипите не вршат многу пресинг ( нека ви текне како изгледа против екипи како Удинезе), ама во Европа и против појаки тимови е катастрофално зошто не можеме воопшто да почнеме напад. Многу лесно ја даваме топката и се доведуваме во ситуација да го бркаме постојано противничкиот тим, а немаме веќе физичка доминантност како во минатото. Триплете сезоната не треба да биде репер, зошто тогаш го имавме Снајдер во ненормална форма, ама буквално. Човекот вршеше работа за тројца во организацијата на игра.

Јас мислам дека може комотно Мота да ја врши неговата тактичка работа и да не биде ништо полош. Со тоа на местото на Камбијасо би играл некој подинамичен потехнички поткован играч. Со тоа би ни се решила вечната мака на немање циркулација на топка во средина и многу проблеми ќе среди во играта. Камбијасо би можел да игра само на наптревари каде ни треба позиционо бранење и каде треба да вадиме жива глава. За друго да си седи на клупа.

И дај не зезајте со споредбиве со Алонсо. Да не го преценуваме Камбијасо.
Проблемот на Реал не е Алонсо, туку тоа што Мурињо има фикс идеа да ја доминира барса. Кога ќе му текне дека не треба на класико да предизвика масовна ерекција на навивачите на Реал туку да го добие наптреварот ( ако му текне) ќе има повеќе успех. Чаби Алонсо и Бускец се моментално совршени модели за играчи за таа позиција. Имаат се што треба таков играч да поседува.

Чаби Алонсо не знае да игра во одбраната, Чаби е ко што велат англичаните box to box мидфилдер со тоа што во одбрана мора да има партнер ко што тоа беше Маскерано во Ливерпул.

Не се ни ист профил на фудбалери за да ги споредуваме, ја чисто го спомнав само за да доловам дека Мурињо нема профил на играч во средина за одбрана ко што тоа го имаше во Интер, или на времето во Челзи со Есиен во нездрава форма.

А тоа дека го имале Снајдер, па го имаа, конечно, плејмекер имаа, секој тим треба да има играч ко Снајдер, како Кин опстана со години во Јунајтед а беше лимитиран ? Rings a bell ?

Pazzini za 18.
Nagatoko za 2 ili 4.
Forlan za 4.
Jonathan za 4.
Alvarez za 13.
Viviano za 4.

Голем проблем ќе имавме ако не го земевме Ранокиа. Не само што мора да се инвестира за понатаму во одбраната, туку и секогаш кога ќе имавме повредени или картонирани, ќе требаше Кордоба да игра централен. Видовме како беше кога се повреди Самуел.

На страна тоа, за Санчез срце ме боли.

Камбијасо е многу лимитиран играч. Светска класа е, ама светска класа само во строго контролоирани услови. Кога е на 5 метра понапред од централните, кога има партнер до него на кој што може со позиционирање да ги насочува играчите и кога тој партнер ќе има способност да дава пасови на вистинско место во вистинско место. Тој играч е моментално Мота кај нас, кој е и причината што ги добивме овие неколку натпревари, мада никој гледам не го фали иако е одличен.
Раниери ја постави играта на начин што му одговара на Камби( активна одбрана на 30 метра од гол) и затоа е подобар во овие неколку натпревари. И се е тоа во ред, само проблемот е што кога Камбијасо игра на своја најдобра позиција, играта на Интер е лимитирана.

Има просечна техника, многу е спор во движењата и не ја сака топката во свои нозе, бега од одговорност. Пасовите му се од прва затоа што е свесен дека е спор кога ја има топката во посед. Тоа во Италија може да помине зошто екипите не вршат многу пресинг ( нека ви текне како изгледа против екипи како Удинезе), ама во Европа и против појаки тимови е катастрофално зошто не можеме воопшто да почнеме напад. Многу лесно ја даваме топката и се доведуваме во ситуација да го бркаме постојано противничкиот тим, а немаме веќе физичка доминантност како во минатото. Триплете сезоната не треба да биде репер, зошто тогаш го имавме Снајдер во ненормална форма, ама буквално. Човекот вршеше работа за тројца во организацијата на игра.

Јас мислам дека може комотно Мота да ја врши неговата тактичка работа и да не биде ништо полош. Со тоа на местото на Камбијасо би играл некој подинамичен потехнички поткован играч. Со тоа би ни се решила вечната мака на немање циркулација на топка во средина и многу проблеми ќе среди во играта. Камбијасо би можел да игра само на наптревари каде ни треба позиционо бранење и каде треба да вадиме жива глава. За друго да си седи на клупа.

И дај не зезајте со споредбиве со Алонсо. Да не го преценуваме Камбијасо.
Проблемот на Реал не е Алонсо, туку тоа што Мурињо има фикс идеа да ја доминира барса. Кога ќе му текне дека не треба на класико да предизвика масовна ерекција на навивачите на Реал туку да го добие наптреварот ( ако му текне) ќе има повеќе успех. Чаби Алонсо и Бускец се моментално совршени модели за играчи за таа позиција. Имаат се што треба таков играч да поседува.

Тоа е тоа.

Со тоа на местото на Камбијасо би играл некој подинамичен потехнички поткован играч. Со тоа би ни се решила вечната мака на немање циркулација на топка во средина и многу проблеми ќе среди во играта. Камбијасо би можел да игра само на наптревари каде ни треба позиционо бранење и каде треба да вадиме жива глава. За друго да си седи на клупа.

.

Всушност ова сакав да го напишам и да го објаснам но Syn искоментира дека не е возможно да почни Раниери со Алварез ,Снајдер,Кутињо и Зарате во средината уште од прва минута..па не треба да почни и јас тоа го тврдам но да не биди Камбиасо зад нив за да ги поправа нивните евентуални грешки...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom