Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.960
- Поени од реакции
- 50.193
Јас не знам поинаку како да објаснам..Syn не ме интересира тоа што правел Камбиасо пред две или три години јас ти објаснувам од денешна перспектива и со тоа што треба да се промени во тимот..Камбиасо добро знам каков фудбалер е(беше) и какви способности содржи но реално гледано средината ни е најслаба алка и мислам дека Камбиасо е совршен за промена на таа позиција..па Јувентус играат без класичен деструктивец па не гледаш какви резултати постигнуваат??..имаат неномрално добри бекови кои ораат по страните и средни играчи кои се претурваат од трчање и притисок правење на противничката екипа..замисли Пирло кој е племејкер игра како класичен дестурктивец кај нив и споредбата со камбиасо е неспоредлива..овај нашиов секоја втора топка ја губи и се плаши да испрати пас нанапред..и не ми ги спомнувај Реал мадрид и Барселона бидејќи тие за нас се од друга планета и комотно да изиграме во нокаут фаза со еден од нив ќе бидиме посрамотени и полоѓо од лани со Шалке ќе поминиме..поентата со ова ми беше дека Мурињо и да го имаше Камбиасо во Реал Мадрид повторно ќе губеа од Барселона бидејќи ги имаат Пепе,Марсело и нивниот омилен Рамос кој секое класико си примаат по еден гол заради него во одбраната...а овие додека играат Чави,Иниеста и Месси во топ форма се ненормални па....е сега никако неможиме да дојдиме до некаков заклучок..јас скоро секој гледан натпревар исполнет со нерви кога игра интер му забележувам по 5-6 грешки на Камбиасо и во офанзива и во дефанзива и сега ти ќе ме убедиваш дека сеуште не бил за промена??..па и Фергусон со мурињо да дојдат неможат да ме разубедат..но тоа е Камбиасо има преголем афторитет во интер со повеќето години играње и нормално дека нема да го продадат и да го избркаат..поради таа причина имаме вакви резултати како што гледате..5 место..догодина за опстанок и така!
Стискај Ентер, нови редови нешто а у, тешко е вака за читање.
Друга работа, објасни ми каков беше Камби во 2010, и од што тој исти Камбијасо се разликува во играта од она што го прикажува во последниве 10 натпревари ...
Тоа никаде не го објасни, ни ти, ни Бене, јасно е прецизирано зашто се ставени клиповите, читајте малце просто проширени реченеци, за да доловам дека Интер е способен перфектно да ја трансформира играта од одбрана во напад со Камбијасо во тимот, а не како играл Камбијасо тогаш. иако ако споредам од тогаш и ОВАА сезона, ја разлика не гледам.
Разликата ја прави тренерот па сеа ми тролате дека у пакет со Раниери и Камбијасо бил лош, срамота е да цртам колкав удел има еден тренер врз играта на цел тим, а Камби и уз просеков, е еден од малкумината што успеа да си ја подигне својата форма.
И еве, да го променат Камби, па Бене ми го спомнува Лукаш Леива
, еден пусти Мело го играа пред инвалидов на СП. Кого да земат место Камби ? Оби Микел ? Лас Дијара од Реал или Кеидира ? Керик од Јунајтед ? Сонг од Арсенал ? Бускетс од Барселона ?Ко што гледаш ти спомнав исти профили на играчи од други големи тимови кои играат во прв тим, да не се нешто апла поарни они од Камбијасо ?
Од Оби и Поли боље да не праам муабет, смешно е да ги споредуваме овие играчи со Камби, доктор по науки е за нив.
И не ми ги спомнувај Јуве жити све, не играат во Европа, немаат никаков проблем со повреди, 120 минути можат да трчаат без проблем ко да е старт на мечот у било кој дел од натпреваров, примеров ти е тињосан, Пепе им е главен играч, па сеа види ти ...
А и незнам што толку запна со Пирло ( кој не е класичен деструктивец, кај Јуве Видал обично ја крши противничката игра, кај Милан тоа беше Гатузо а и Амброзини ), стар е, спор е, упс, тука годините не се битни, али битни беа до лани, кога играше лошо за Милан.

И дај со песимизмов, отру, олабави малце.
najubavo resenie ovaa sezona ke bide Kambi da igra destuktivec sam ili so Mota, pa posle 50/65 minuti da bide zamenet od Obi , ama toa nikogas nema da se sluchi... taka da.