Фан Клуб: Интер

Шпекулација "Меси во Интер" и тоа од Тутоспорт. Потврда на мојот пост од пред некоја страна дека се и сешто ќе се пишува од конкурентските медиуми за click baits и да се наштети на ривалите.

Затоа олабавете со постови од типот за 2 милион ценкање не го донесле оризарите затоа што никој од нас не е на преговарачка маса ниту пак знае кои ни се вистинските таргети за ова лето.

Реалноста е сосема друга.Ние плаќаме кога ни треба нешто и не се ценкаме за 2-3кк никогаш.Овие само сакаат да ни наштетат, па затоа излегуваат вести дека не ни се дава уште 5кк за Вршаљко:свиркам:

Леле Лаутаро каков пас му даде на Кандрева при постигнувањето на голот :drk::drk:

Ебење од играч е Мартинез, многу брзо и лесно се вклопи во екипата, а гледам и на теренот многу добро се разбираат со Икарди, пасови во празно, пети, ти реков ми рече. Само се плашам Спалети да не го закова на клупа и да си ебе мајката.

Мартинез покажува дека има квалитет, ама најважно ке биде која формација ке ја користи Спалети.

Во 4-2-3-1 не верувам дека ке има место за него, а 3-5-2 не е баш погодна за ЛШ.
Можеби ке комбинира, во Серија А со 3-5-2 а ЛШ со 4-2-3-1 па ке има повеќе ротирање на играчи.

Емерс позитивно ме изненади, мора да добива повеќе шанса наредна сезона.

Имаше информација дека и Наинголан ке се опорави до тогаш, а изгледа и повредата на Далберт не е толку сериозна и може да биде спремен за стартот на серија а.

За 3 дена играме со Челзи и тоа може да биде вистински тест како ке функционира тимот со Миранда, Перишич и Брозович во комбинација.
Би било добро да одиграат некој натпревар од турнеата во САД.

Перо и Брозо само на последниот натпревар од подготовките, објавено беше пред недела дена.

Зарем сеуште некој мисли дека покрај конкуренцијата на Манчестер и Челзи, би имале некаков успех да го донесеме во Интер? Јас не верувам ни 10%, незнам за вас.

Зарем сеуште некој мисли дека покрај конкуренцијата на Манчестер и Челзи, би имале некаков успех да го донесеме во Интер? Јас не верувам ни 10%, незнам за вас.
Игра курот чоекот,нели приметуваш?[emoji4]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Смајлињава на форумов се и за таа работа, да дадеш до знаење дека играш курот, мене ми изгледаше како обично прашање, затоа што имаше шпекулација дека Интер пратиле понуда од 24м до Баерн за Видал.

Само јас изгледа се надевам дека ќе пропадне трансферот на видал :icon_lol:
Среден ред со Видал, Наинголан, Броз, Гаља и Весино опасно ќе трокира. Ич не ми се допаѓаат вакви средини кај што сите се физикалци, а кубурат со техничари. Уште се надевам дека после видал ќе тргнат по рафиња. Рафиња и Пако Алацер биле шкртнати од барса и си стренираат сами, ваљда при крај на трансфер период ќе намалат цената циганите каталонски. Средина со Рафиња ко креатор, брозгара задњи и раџа б2б ќе гази. Мене многу ми се свиѓаше рафиња, а играше во комбинација со двајца подефанзивно ориентирани средњаци, кога на место на весино/гаља ќе улета раџа мислам дека ќе газат. Поготово против малите екипи, каде ќе имаме многу опции за разбивање, т.е. ќе имаме и крила, и феноменален шутер и солиден пасер.

Наводно бетис се интересирале за чармандер, така што се ослободуваат финансии да се донесе видал/рафиња.

Среден ред со Видал, Наинголан, Броз, Гаља и Весино опасно ќе трокира. Ич не ми се допаѓаат вакви средини кај што сите се физикалци, а кубурат со техничари. Уште се надевам дека после видал ќе тргнат по рафиња. Рафиња и Пако Алацер биле шкртнати од барса и си стренираат сами, ваљда при крај на трансфер период ќе намалат цената циганите каталонски. Средина со Рафиња ко креатор, брозгара задњи и раџа б2б ќе гази. Мене многу ми се свиѓаше рафиња, а играше во комбинација со двајца подефанзивно ориентирани средњаци, кога на место на весино/гаља ќе улета раџа мислам дека ќе газат. Поготово против малите екипи, каде ќе имаме многу опции за разбивање, т.е. ќе имаме и крила, и феноменален шутер и солиден пасер.

Наводно бетис се интересирале за чармандер, така што се ослободуваат финансии да се донесе видал/рафиња.

Што да симне Барса кога очигледно Рафиња не спаѓа во плановите на Спалети. Неколку пати дечкото изјави дека Интер му е во прв план ама Интер не трза ич за него, не се ни впушта во никакви преговори, а сигурен сум дека Барса ќе му излезе во пресрет и ќе ја намали цената доколку почнат да преговараат.
Џабе сигурно нема да го дадат, има фудбал у дечкото.

Па сите овие играчи што си ги набројал се добри техничари, дури и Весино и Гаљардини. Играат со двете нозе, константни се, стабилни и имаат одлична контрола на топка. Наинголан и Брозович се дури одлични техничари. Наинголан не носи само мускули, агресивност и интезитет во средина, типот има фантастична техника. Можеби не е тоа толку лесно воочливо, ради стилот на игра што го има, директен и агресивен.
Ја го мислам спротивното, лани во средината на Интер фалеше цврстина и играчи со атлетски способности, а не техника. Техника имаа доволно со Весино, Гаљардини, Валеро, Брозович и Рафиња. Нормално, никој од овие играчи не е Модрич или Иниеста, меѓутоа си го вршеа тој дел од работата релативно добро. Според мене, Интер ја губеше средината на теренот против екипи кои беа агресивни и физички доминантни, тука примаше лесни голови во транзиција кон одбрана.
За мене, Видал е профил на играч што совршено ги пополнува недостатоците во средината на Интер. Играч што добива многу дуели, тактички спремен, што има доволно добра техника на топка за да биде секундарен дистрибутер и да е комотен во билдап-от на акциите. Плус, што дава огромен придонес и во нападот. Ефективен е, знае да дава асистенции и знае да дава голови. Комплетен мидфилдер.

Сериозно, се буните за потенцијална средина што би ги вклучувала Наинголан и Видал?? Пред една сезона, би било незамисливо еден тим да направи средина со овие два играчи во неа, без сериозна финансиска жртва. Единствен downside за двајцата, се годините. Меѓутоа не се престари, имаат и двајцата неколку добри сезони во нозете.
Ја искрено се надевам и навивам да го донесат Видал. Не е воопшто скап за квалитетот што би го донел со себе. Средина, со стартери Наинголан, Видал и Брозович, а замени во Весино, Гаљардини и Валеро, за мене е најдобрата во Италија.

Што да симне Барса кога очигледно Рафиња не спаѓа во плановите на Спалети. Неколку пати дечкото изјави дека Интер му е во прв план ама Интер не трза ич за него, не се ни впушта во никакви преговори, а сигурен сум дека Барса ќе му излезе во пресрет и ќе ја намали цената доколку почнат да преговараат.
Џабе сигурно нема да го дадат, има фудбал у дечкото.
Од каде дека не спаѓа во плановите на Спалети? Како не би бил во плановите, кога од моментот од кој Рафиња можеше да игра компетитивни натпревари, Спалети го стартуваше во секој натпревар. Последните 10ина натпревари беше редовен стартер.
Јас од сите изјави на Спалети за ситуацијата на Рафиња, единствено што можев да видам дека спомнува, е “economic conditions“. Односно, дека не можат финансиски да си го дозволат, а не дека не спаѓа во техничката замисла на тренерот. Исто како за Кансело.
Проблемот, колку што ја разбирам, е што Барселона сака да го продаде за 35+ милиони кеш, без да прифати платени или неплатени позајмици. Интер, нормално, тоа не може финансиски да си го дозволи и затоа, по завршувањето на сезоната пробиваше пак да договори уште една сезона позајмица, што очекувано Барса го одби. Да имал Спалети било каква опција во која го задржува Рафиња, верувам дека со две раци би потпишал.
Јас дефинитивно би сакал да го видам назад во Интер. Се надевам дека се ова се некои преговарачки тактики, и дека на крај на преоден рок би успеале да измкнат уште една позајмица, ако и самиот Рафиња притиска да се врати во Интер. Тоа би било шлаг на торта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom