Фан Клуб: Интер

Со оглед на тоа колку Барселона погодува трансфери во минатите неколку години, може фановите на Малком да го добијат на позајмица уште следната година. :)
40 милиони за профил на играч ко него, за мене лично е ризичен облог. Барселона може да презема такви ризици, Интер дефинитивно не. Така да, на крај пазарот си ја заврши работата.

Видал би бил фантастичен трансфер, ако успеат да го протнат. Ликови ко тој Мексиканецот Херера е смешно да се разгледуваат ко опција. Таков вид на “5 до 12“ панични трансфери мораат да ги избегнуваат. Ако не земаат опции кои го креваат квалитетот, полнење на тимот со бројки е комплетно непотребно. Или квалитет, или никој.
Тоа не важи за десен бек. Иако, мене уште не ми се верува дека Дармијан е разгледуван како опција.
Али, да почекаме со коментари додека не видиме како ќе изгледа тимот на крај.

SKY - Inter sve dalje od Vrsaljka, Atletiko ne želi pustiti Hrvata na pozajmicu sa pravom otkupa. Šanse za ovaj transfer su sada minimalne.

GDS - Inter ne želi rizikovati sa Benjaminom Henrichsom te želi dovesti proverenog igrača na poziciju desnog beka. Prvi na listi je Unitedov Matteo Darmian, Inter želi što pre završiti transfer.

@loophole сите ќе ве ставам во букмарк :)

Друже, во право се, сите сме напарени со вакви трансфери! :cool:

Исто како што кажа и ти... не ветува премногу за сумата, може да не кошта уште една долга и тешка сезона обвиткана во сивило.

Море нека го завршат Видал за мочани 30М бем ти 100 мајки. Лани у 20 утакмици бил покорисен од цела наша средина заедно. А трампата Сусо и Кандрева со 20М доплата вреди да се проба, со оглед на пиперов колку очајна сезона имаше, не можеш повеќе од 10-15М да го продадеш.

Е де. Линк со повреме. Да не бараме во 20:30 во паника :)

http://livetv.sx/enx/eventinfo/681314_sheffield_utd_inter_milan/

Тука ќе има сигурно.

Ќе дознаеме за скоро време кој бил во право. Јас го разбирам твојот став, да парафразирам: млад, недокажан, многу пари.. сме се изгореле, не треба да се залетуваме. Да земаме искусни, докажани.

Се тоа е сосема разбирливо.

Патем, се согласувам дека не треба да се залетуваме.

За да ме разберете и вие мене: јас во дечкото гледам нешто што вие не го гледате и оттука муабетиве. Мислам дека се работи за класа, нешто што не го мислев за ниту еден трансфер на овие од кои се изгоревме во скоро време. Го чекав месец и пол да се случи. Како стојат работите, вие треба да сте во право, затоа што сте многу и се согласувате, а јас треба да грешам, бидејќи сум сам во ова. И се надевам дека е така, за на сите да ни биде полесно.

Во меѓувреме, задоволен сум што не заврши во Серие А, уште позадоволен што не ни зедоа нам играч од пред нос. Иако ова треба да ни е поука, трансферите треба да се завршуваат побрзо.

Во моментов немам голема надеж дека ќе се донесе било каков докажан играч на било која позиција, се надевам дека нема да се носат просек играчи. Ако не доаѓа никој од типот на Видал, најдобро да играме со тие што ги имаме, да не слушаме изговори и следното лето како се нема пари. Ни требаат играчи кои можат да направат разлика. Се друго е фрлање пари во бунар.

@loophole сите ќе ве ставам во букмарк :)
Јас па ја замислувам следната ситуација:

Интер игра со Барселона во ЛШ => Дармијан го чува Малком => Дармијан го става во џеб Малком => loophole laughs hysterically. :D

Јас па ја замислувам следната ситуација:

Интер игра со Барселона во ЛШ => Дармијан го чува Малком => Дармијан го става во џеб Малком => loophole laughs hysterically. :D

Не беше така одамна кога Сантон го стави Кристијано Роналдо во џеб :)

Ќе дознаеме за скоро време кој бил во право. Јас го разбирам твојот став, да парафразирам: млад, недокажан, многу пари.. сме се изгореле, не треба да се залетуваме. Да земаме искусни, докажани.

Се тоа е сосема разбирливо.

Патем, се согласувам дека не треба да се залетуваме.

За да ме разберете и вие мене: јас во дечкото гледам нешто што вие не го гледате и оттука муабетиве. Мислам дека се работи за класа, нешто што не го мислев за ниту еден трансфер на овие од кои се изгоревме во скоро време. Го чекав месец и пол да се случи. Како стојат работите, вие треба да сте во право, затоа што сте многу и се согласувате, а јас треба да грешам, бидејќи сум сам во ова. И се надевам дека е така, за на сите да ни биде полесно.

Во меѓувреме, задоволен сум што не заврши во Серие А, уште позадоволен што не ни зедоа нам играч од пред нос. Иако ова треба да ни е поука, трансферите треба да се завршуваат побрзо.

Во моментов немам голема надеж дека ќе се донесе било каков докажан играч на било која позиција, се надевам дека нема да се носат просек играчи. Ако не доаѓа никој од типот на Видал, најдобро да играме со тие што ги имаме, да не слушаме изговори и следното лето како се нема пари. Ни требаат играчи кои можат да направат разлика. Се друго е фрлање пари во бунар.

И јас те разбирам тебе потполно, сакаш (хипотетички) евтин играч кој во иднина би коштал богатство, играч кој би се развивал во Интер. Нешто како Икарди да речиме. :)

Ама во истиот момент кога ќе ти падни на памет таа мисла праксата рефлексно те удира по нос и ти вели "сјебао сам те", така да... :D

И остај тоа ќе видиме кој ќе биди во право... Интер и Барса не се едно исто.

И јас те разбирам тебе потполно, сакаш (хипотетички) евтин играч кој во иднина би коштал богатство, играч кој би се развивал во Интер. Нешто како Икарди да речиме. :)

Ама во истиот момент кога ќе ти падни на памет таа мисла праксата рефлексно те удира по нос и ти вели "сјебао сам те", така да... :D

И остај тоа ќе видиме кој ќе биди во право... Интер и Барса не се едно исто.

Па веројатно резултатите ќе покажат кој е во право..ако имаме лоша сезона а Малком да има солидна минутажа во Барса со задоволителни игри за негово ниво тогаш ќе се фрла со дрва и камења по управата и кинезите..не земајќи во предвид дека Интер и Барселона се друга димензија во сите можни полиња и Италјанскиот фудбал е далеку потежок за прилагодување на млади и недокажани фудбалери

Па веројатно резултатите ќе покажат кој е во право..ако имаме лоша сезона а Малком да има солидна минутажа во Барса со задоволителни игри за негово ниво тогаш ќе се фрла со дрва и камења по управата и кинезите..не земајќи во предвид дека Интер и Барселона се друга димензија во сите можни полиња и Италјанскиот фудбал е далеку потежок за прилагодување на млади и недокажани фудбалери

Бате, тоа ти зборувам... Барса има други услови за игра, Интер други. Воопшто нема да ми биди нити чудно нити па криво ако во Барса игра добро типов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom