Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некои луѓе многу брзо забораваат како е да ти играат Оби, Каржа и Кузманович средина... Па сеа наеднаш Видал за 30М не ни требал.
Роки?
Добра ти беше листата во секој случај, само би го тргнал Оби. Детето понекогаш знаеше да одигра добро, а имаше и шут.Неќев да продолжувам, секако и он е у листата. И Аргентинскиот Jesus Скелото по default.
Те молам не начнувај вакви теми, има многу очајници у последниве 7-8 години. Скелото дефинитивно е еден од нив, Карја исто, Переира, Сантон, Роки. За мене убедливо најслаб играч е Сантон, нема некого што повеќе сум мразел од него, нарочито ланскава сезона нема нешто што му немам проколнато, нема да ме чуди све да му умре годинава.По некојаси моја проценка најочајниот фудбалер што заиграл за клубов (откога јас пратам) е популарниот Переира, нема втор ко него...

Грешно се изразив, не мислев на техника, туку на креативец, класичен плеј. Фан сум на такви играчи ко Рафиња, па затоа појше го сакам него од Видал.Па сите овие играчи што си ги набројал се добри техничари, дури и Весино и Гаљардини. Играат со двете нозе, константни се, стабилни и имаат одлична контрола на топка. Наинголан и Брозович се дури одлични техничари. Наинголан не носи само мускули, агресивност и интезитет во средина, типот има фантастична техника. Можеби не е тоа толку лесно воочливо, ради стилот на игра што го има, директен и агресивен.
Ја го мислам спротивното, лани во средината на Интер фалеше цврстина и играчи со атлетски способности, а не техника. Техника имаа доволно со Весино, Гаљардини, Валеро, Брозович и Рафиња. Нормално, никој од овие играчи не е Модрич или Иниеста, меѓутоа си го вршеа тој дел од работата релативно добро. Според мене, Интер ја губеше средината на теренот против екипи кои беа агресивни и физички доминантни, тука примаше лесни голови во транзиција кон одбрана.
За мене, Видал е профил на играч што совршено ги пополнува недостатоците во средината на Интер. Играч што добива многу дуели, тактички спремен, што има доволно добра техника на топка за да биде секундарен дистрибутер и да е комотен во билдап-от на акциите. Плус, што дава огромен придонес и во нападот. Ефективен е, знае да дава асистенции и знае да дава голови. Комплетен мидфилдер.
Сериозно, се буните за потенцијална средина што би ги вклучувала Наинголан и Видал?? Пред една сезона, би било незамисливо еден тим да направи средина со овие два играчи во неа, без сериозна финансиска жртва. Единствен downside за двајцата, се годините. Меѓутоа не се престари, имаат и двајцата неколку добри сезони во нозете.
Ја искрено се надевам и навивам да го донесат Видал. Не е воопшто скап за квалитетот што би го донел со себе. Средина, со стартери Наинголан, Видал и Брозович, а замени во Весино, Гаљардини и Валеро, за мене е најдобрата во Италија.
.
Истото го мислам за болдираното. Ги гледав сите пријателски до сега и Асамоа ни е засилување во буквална смисла на зборот. Не се лепи за аут линија и не се заглавува со топка како неговите предходници, има солидна техника и прегледност на соиграчите. Може да игра како LB, LWB и LM што ни пружа доста тактички маневри и разновидност во формациите.Не е проблемот ни во техника ни во цврстина. Проблемот е во мадина. Уназад секоја година анксиозност ги фајча играчиве и 3 месеци му се плеткаат ножината. Е затоа ни се потребни играчи ко Наинголан, Видал. Играчи со мадина. Ене видете го Асамоа. Во Јувентус не беше ни стандарден, а кај нас одма се гледа разлика од аспект на самодоверба, и мадина покажување на терен.
Нека дојди Видал, плус еден бек и/или крило и на коњ сме. Ја пре би одбрал бек, оти мислам дека Карамоа маме че еби годинава.
Видал, Врсаљко и ташете курката после
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Интер не се Реал па да можеш вака од играч ко Видал да се откажеш макар имал и 31 година. Со две раце одма би го потпишал да има можност. Квалитетен и докажан играч е. Едно 10 пати боље ќе ви изигра од Весино, Гаљардини и компанија.Dokolko vidal dojde do 20 mil +5 u nekakvi si bonusi totalno.bi prifatil no da go platata 30+ odma bi se odkazal od nego sepak ima 31 godina.
Jas nikogas ne rekov da se odkazat dokolku gi ubedat za 30 samo da probat da mu ja spustat cenata pod 30M i dokolku baern ne ja spusti cenata so sigurnost deka inter nema nikogas da dadat poveke od 30 i najverovatno toa ke bidd 25+ bonusi poveke od toa tesko. Mozebi gresam ke pokaze vremeto.Интер не се Реал па да можеш вака од играч ко Видал да се откажеш макар имал и 31 година. Со две раце одма би го потпишал да има можност. Квалитетен и докажан играч е. Едно 10 пати боље ќе ви изигра од Весино, Гаљардини и компанија.
Мадиња!Не е проблемот ни во техника ни во цврстина. Проблемот е во мадина. Уназад секоја година анксиозност ги фајча играчиве и 3 месеци му се плеткаат ножината. Е затоа ни се потребни играчи ко Наинголан, Видал. Играчи со мадина. Ене видете го Асамоа. Во Јувентус не беше ни стандарден, а кај нас одма се гледа разлика од аспект на самодоверба, и мадина покажување на терен.
Нека дојди Видал, плус еден бек и/или крило и на коњ сме. Ја пре би одбрал бек, оти мислам дека Карамоа маме че еби годинава.
Видал, Врсаљко и ташете курката после
Sent from my SM-G950F using Tapatalk

'Бати аналогијата [emoji23] И ја сум за!Мадиња!
Затоа треба да го земеме Рафиња, играч што се римува со мадиња е вистински избор.
Rafinha = Madinha
See what I did there?
T'ибам прилепчанецот![]()
Од каде дека не спаѓа во плановите на Спалети? Како не би бил во плановите, кога од моментот од кој Рафиња можеше да игра компетитивни натпревари, Спалети го стартуваше во секој натпревар. Последните 10ина натпревари беше редовен стартер.
Јас од сите изјави на Спалети за ситуацијата на Рафиња, единствено што можев да видам дека спомнува, е “economic conditions“. Односно, дека не можат финансиски да си го дозволат, а не дека не спаѓа во техничката замисла на тренерот. Исто како за Кансело.
Проблемот, колку што ја разбирам, е што Барселона сака да го продаде за 35+ милиони кеш, без да прифати платени или неплатени позајмици. Интер, нормално, тоа не може финансиски да си го дозволи и затоа, по завршувањето на сезоната пробиваше пак да договори уште една сезона позајмица, што очекувано Барса го одби. Да имал Спалети било каква опција во која го задржува Рафиња, верувам дека со две раци би потпишал.
Јас дефинитивно би сакал да го видам назад во Интер. Се надевам дека се ова се некои преговарачки тактики, и дека на крај на преоден рок би успеале да измкнат уште една позајмица, ако и самиот Рафиња притиска да се врати во Интер. Тоа би било шлаг на торта.
На крајот од сезоната, уште пред да почне светското, барем тоа што беше пренесено во каталонските медиуми, е дека Интер би го земал Рафиња но повтоно на позајмица со можност за откуп, не со задолжителен откуп за 35 милиони. Ако е точно тоа, тогаш не гледам како тоа го сакате Рафиња, а имате пари за други играчи. Еве ако го земете Видал од Баерн, како ќе имате да платите за него, Баерн не верувам да го пушти на позајмица.