Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Резултатот од Милано баш и не е најдобар приказ за играта на Барса на таа утакмица (реално Барса не беше лоша, само што прими голови по наши грешки а и можеби Пеп имаше преофанзивна тактика - иако тоа е стилот на Барса, нема бранење макар и у Милано да се игра. Иначе и таму имавме посед а и по некоја шанса а и последните 15-20 мин беше нешто слично како вчера со Пике у 16ник на Интер... впрочем статистика од тој натпревар:

GAME STATS
9 Shots 15
5 Shots On Target 6
3 Crosses 12
1 Corners 4
7 Offsides 3
11 Fouls (Committed) 15
17 Throws 12
34% Ball Possession 66%

извор: http://www.livegoals.com/gamecenter/inter-vs-barcelona-16-09-2009

За вториот дел: Барса доминираше и пред да биде Мотта исклучен и тоа (ако не се лажам) со 88% посед. Судењето беше такво какво што беше и тоа е дел од играта, некад се суди "за" некад "против", нема плачење за тоа. А тактиката на Интер е нивно (ваше) легитимно право, како сакаат нека си играат, никој не смее ништо да им пререче за тоа. На крајот на краиштата на крај не се рачуна дали Чави имал 105 пасса а цел тим на Интер 67, туку се гледа резултатот.

Еден пораз не е никаков докас, па и Роже Федерер вчера изгуби од Гулбис па никој не порекнува дека тој е најдобриот тенисер на денешницата. Точно, често го јаде од Надал али може едноставно не му одговара како противник (како што можеби на Интер не и одговара на Барса)

АМАН СО ТОЈ POSSESSION!!!

Ја се кладам дека да ви ја дадевме топката 500 минути, пак гол немаше да дадете!
Да не заборавиме, првиот беше по катастрофална грешка на Камбијасо (грешка која не се повтори ниеднаш подоцна од никого),а вториот од сомнителна ситуација.
Ало, луѓе, Интер како да ви играше Викторија, фаќа Цезар, ви ја фрла за пак да идете во напад. Ние игравме анти-фудбал зашто на Меси не му дававме да пројде низ 4ца, како што 10 пати проба и НЕ УСПЕА.
Игравме анти-фудбал зашто кога Ибра фати топка во шестнаесетник Киву му влета со клизач и го изблокира, требаше да му остави простор.
Игравме анти-фудбал зашто му ги маркиравме сите играчи на Чави и тој се мислеше по 10 секунди каде да подаде - ах Мурињо, стар лисецу, зашто не му дадеш слобода и на Чави?

И на крај, игравме анти-фудбал зашто влеговме тактички на теренот, со мисла да ЧУВАМЕ резултат. Пошто да беше ова Барса, ако водеше 3-1 на првиот натпревар дома, против Манчестер рецимо, они ќе влезеа со 5 напаѓачи и ко муви без глави ќе сакаа да играат фудбал убав за очи.
Барса сака да им подари на фановите фудбал кој е убав за очи, Интер сака да им подари резултати.
Мислам дека нема друг тим кој е опасен како Барса во нападот и средниот ред, па да ви речам "коа ќе играте против нив да ве видам".

Ви беше мерачки кога сите им оставаа простор на Меси и Чави, еден тим ќе ги седне на земја и одма плачење има тука. Освен овој начин, немаше како да се пројде Барса. Уствари имаше, напаѓај па може ќе те стрефи среќата, Ето ќе бапне 5 гола, а Меси само 4.
Штета што Мурињо го користи мозокот наместо мушката интуиција, па реши да направи тактика.
За разлика од Пеп и Алвеш, првиот го извади Ибра за Кркич (уште еден кепец против ШИФОЊЕРИТЕ од Интер), а на вториов тогаш му текна дека треба да нафрла, кога сите од нападот на Барса се под метро и осумдесет.

"Bila je to vrlo teška utakmica, izgledalo je kao da nikada neće završiti. Ali pobijediti momčad poput Barcelone je doista prekrasno. Moramo odati priznanje Mourinhu za izbacivanje najjače momčadi svijeta. No, moram vas podsjetiti da najjače momčadi ipak ne pobjeđuju uvijek u dvije utakmice", kazao je Eto'o.

http://www.index.hr/sport/clanak/etoo-cinilo-se-da-utakmica-nikada-nece-zavrsiti-/488663.aspx

Не трипај :) Честитки на пласманот во финалето, за сите навивачи на Интер. Не можам да го кажам истото на начинот на кој се стигна до таму, но нејсе, вкус и вкус се во прашање. Ви посакувам среќа во дуелот со Баерн.

Епа брат ...дај бе ...кажи кој е начинот што би ти се свиѓал ?

Никој не кажува дека Барса игра лош фудбал ...ама најпрвоодделенски се понашаат некои фанови со *Ебати фудбалот - СЕ БРАНАТ* ...Најреално ....Што да прави со 2 гола предност и играч мање 60мин ? Да напаѓа ? ПА ако паднеме , да паднеме со стил ?

Од авион се гледаше дека ке се брани ....И добро ја постави одбраната , на толкав терен да примиш гол од *пасивен* офсајд ....

Факт е дека стилот на игра е повеќе од различен , ама не знам шо толку се цепидлачи за начинот на кој што сме стигнале до финале ?

Фала :smir:

Додека ова срце чука додека гори за тебе секогаш сме тука ИНТЕР да ти пеемее,и овој минат живот со тебе малце е,и ништо не е важно само ти ке живееш!!Научете ја песнава ке се пее на 22 ри во Ајриш:toe:

Факт е дека стилот на игра е повеќе од различен , ама не знам шо толку се цепидлачи за начинот на кој што сме стигнале до финале ?

Фала :smir:

Брат, ако јас сум цепидлака, во тој дух ќе ти одговорам :)

Јас кога гледам фудбал, сакам да гледам Фудбал. Со големо Ф. Натпревар меѓу две екипи во кои ќе има тактично надмудрување, еден на еден дуели, прекрасни додавања, интересни акции, тимска игра... За мене фудбалот е повеќе од „сицилијанска одбрана“. Ако беше таков, ќе гледав шах. За мене фудбалот е повеќе од „стратегија“. Ако беше само тоа, ќе гледав карлинг.

Разбираш? :) Нејсе, нема да го допраиме муабетов, се повлекувам од тука во моментов, бидејќи те сфаќам потполно дека си во еуфорија и дека си го сакаш клубот па ќе го браниш ако треба до сам крај. Кажав еднаш, да не се повторувам, оставете те нас (Барселона), Баерн е пред вас.

п.с. Според моето скромно мислење... подобро ќе беше Мота да не беше исклучен. Интер едноставно уште повеќе „ги зби редовите“ после црвениот. Бускетс е за осуда, патем, такви потези кај играчи јас не толерирам, па од која и екипа да е. Ама, и пред црвениот беше катанаџо, и по црвениот беше катанаџо. Едино, повеќе трчаа Киву и Камбиасо.

Ако не поцрвенеше Мота, ќе гледавме веројатно малку подобар фудбал, во глобала...

А бе можете да имате уште 1000 додавања плус, Мурињо ве пушти да се додавате на 45 метри од голот. Кружевте, креужевте, го баравте Цезар со двоглед... колку удари имавте во рамки на гол? Сваќате ли дека наидовте на одбрана која немавте капацитет да ја пробиете. 11 на 11 овој натпревар ќе завршеше со контрица како во Лондон. Како и да е, и вака, Интер ја врати Италија во старите добри денови кога италијанските одбрани беа кинески ѕид за противниците. Она што Барса го прикажа не беше надмоќ туку немоќ, немоќ да се дојде до голот. Игравте затоа што ви беше дозволено и каде што ви беше дозволено.

Интер е во финалето затоа што е екипа која најмногу од сите има способност да промени тактика. Во Милано и на 2-1 сеуште напаѓаше, во Барселона немаше никаква намера да нападне, со ЦСКА играше викторија, во Лондон сите чекаа дефанзива Интер нападна... Мурињо знае како треба и со кого треба, и има играчи да го исполнат тоа што се бара. Барселона има една тактика, нападни и на УРА. И таа тактика се сруши во ѕидот на Интер.

Може да си кажете дека Интер се бранел и Барса го надиграла и се тоа, ваш поглед на работите, нема проблем. За мене, она што се случуваше на Камп Ноу беше поезија, Гранде Интер од старите добри времиња кога беше тимот кој на дело го спроведуваше катанаџото. Мораше да има една таква партија од Интер оваа сезона, чисто за старите добри времиња.

Статистиките се смешни. Она што е факт е дека Мурињо знаеше како да ја пројде Барса во 180 минути, и ја пројде. Ако Интер ја освои ЛШ, ќе го направи тоа со елиминација на екипите кои ќе бидат шампиони на Англија, Шпанија и Германија. Тоа се факти. Статистиката е за оние кои бараат утеха.

За мене фудбалот е повеќе од „сицилијанска одбрана“. Ако беше таков, ќе гледав шах. За мене фудбалот е повеќе од „стратегија“.

Сицилијанска одбрана е една од најострите варијанти во шахот. Чисто оф-топик :)

Резултатот од Милано баш и не е најдобар приказ за играта на Барса на таа утакмица (реално Барса не беше лоша, само што прими голови по наши грешки а и можеби Пеп имаше преофанзивна тактика - иако тоа е стилот на Барса, нема бранење макар и у Милано да се игра. Иначе и таму имавме посед а и по некоја шанса а и последните 15-20 мин беше нешто слично како вчера со Пике у 16ник на Интер... впрочем статистика од тој натпревар

1. Која ваша грешка бе теле едно... сите беа голови од добро сработени акции... а не ви текнува дека одбрана на интер му се тргна од патот на максвел кога дадовте гол? еее тоа беше гол на наша грешка.... :tapp:

2. Првин викаш играл преофанзивно а после контра идеш на тоа дека е стил на барса... ти си го познаваш тимот, играта, стилот?

Едноставно сите ваши плачења за вашата дисквалификација беа одбацени со факти од сите навивачи, не само оние на Интер... со 4 удари во гол и играч повеќе 60 минути не се иде во финале :helou:

placete, placete posle 30 godini vo finale i kazuvate barsa vaka barsa taka barsa bila e i ke ostanit najakiot tim vo evropa i vo svetov so 10 golmani igraat samo inter i i onie vo sesta liga vo malta i zanzibar snosti inter igrase se samo fudbal ne edinstveniot fudbalski tim vo svetov so 11 igraci so broj eden go sakav kako tim ali inter ne igrat fudbal cestito finaLE i mislam deka bayern ke e sampion zasto igrat fudbal ne zatvoren i dosaden fudbal i nemoj nekoj da recit deka bila TAKTIKA OVA BESE EBI VETAR OD FUDBAL

Зашо Интер не игра убав фудбал па погледни како успејаа да ја растурат Барса на домашен терен 3:1 ја уништија целосно играта на Барса по која беше препознатлива се изгуби Меси (за мене најдобриот во светот). Зошто не бидете реални секој тренер има тактика за победа во овој случај тактиката на Мурињо беше одлична,ѓи растури дома и се одбрани на гости незнам зошто се ваквите коментари.

Брат, ако јас сум цепидлака, во тој дух ќе ти одговорам :)

Јас кога гледам фудбал, сакам да гледам Фудбал. Со големо Ф. Натпревар меѓу две екипи во кои ќе има тактично надмудрување, еден на еден дуели, прекрасни додавања, интересни акции, тимска игра... За мене фудбалот е повеќе од „сицилијанска одбрана“. Ако беше таков, ќе гледав шах. За мене фудбалот е повеќе од „стратегија“. Ако беше само тоа, ќе гледав карлинг.

Разбираш? :) Нејсе, нема да го допраиме муабетов, се повлекувам од тука во моментов, бидејќи те сфаќам потполно дека си во еуфорија и дека си го сакаш клубот па ќе го браниш ако треба до сам крај. Кажав еднаш, да не се повторувам, оставете те нас (Барселона), Баерн е пред вас.

п.с. Според моето скромно мислење... подобро ќе беше Мота да не беше исклучен. Интер едноставно уште повеќе „ги зби редовите“ после црвениот. Бускетс е за осуда, патем, такви потези кај играчи јас не толерирам, па од која и екипа да е. Ама, и пред црвениот беше катанаџо, и по црвениот беше катанаџо. Едино, повеќе трчаа Киву и Камбиасо.

Ако не поцрвенеше Мота, ќе гледавме веројатно малку подобар фудбал, во глобала...

Јас Интер го гледам за резултати, за титули. А, ак сакам да гледам фудбал, со големо Ф, ќе си пуштам Барса, Арсенал, некој така за ич стапов шо не ме болит... :tv:

Спортски поздрав. :smir:

За разлика од Пеп и Алвеш, првиот го извади Ибра за Кркич (уште еден кепец против ШИФОЊЕРИТЕ од Интер), а на вториов тогаш му текна дека треба да нафрла, кога сите од нападот на Барса се под метро и осумдесет.

Agree, каков идиотски тренер треба да си за да идеш на набецени лопти после ставањето во игра на брзи техничари (кепеци) а сите акции да ти се базаираат на центаршутеви по крила, па остај го Ибрахимович идиот!

Што ако изиграл слабо кога една вистинска топка на глава е 95% гол? Барем не иди на тотално промашена стратегија кога веќе си го извадил единствениот корпулентен напаѓач што може да скока!

Во двата наптревара имаше ситуации во кои да останеше Ибра у игра беа чисти голови иако не сакам да признаам..

Јас Интер го гледам за резултати, за титули. А, ак сакам да гледам фудбал, со големо Ф, ќе си пуштам Барса, Арсенал, некој така за ич стапов шо не ме болит... :tv:

Пушти си холандска втора лига за мерак е, лом се прават. Имаш резултати ко 4-2, 5-3... секое коло :)

Пушти си холандска втора лига за мерак е, лом се прават. Имаш резултати ко 4-2, 5-3... секое коло :)
Ама важно тие "фудбал" играле, важни се головите, не е важен резултатов. Полов орган мој...:kesa:

Највеќе ми е кеив за Ибра,си замина бидејки мислеше дека никад нема да стигнеме до финале:toe:Испадна од неговиот поранешен клуб тоа ти е нешто нај нај!!ИДИ ИБРА КОЈ ТЕ ЕБЕ МОЖЕ ИНТЕР И БЕЗ ТЕБЕ:wink:

• Ми се допаѓа
Reactions: gos

Спортски поздрав. :smir:

Не бе, пушти си француска втора лига, лом е таму, мерак :)

Тисоноинтериста, многу сум му благодарен на Мурињо што не пуштил да играме колку што посакал и како што посакал :))))) Страшно, еј :))))

Немоќ пак уште било, кажано со гордост :))) Ама ајде, бранине на дримон ќе ги затворавте со среча на душа, а не пак да прајме муабет сеа асален демек :)))

Уживајте, пак вељам :smir: Убај моменти се овие за секој навивач на клубот шо успеал.

Недела, во Рим...

27785114177631946896107.jpg

Немоќ пак уште било, кажано со гордост :))) Ама ајде, бранине на дримон ќе ги затворавте со среча на душа, а не пак да прајме муабет сеа асален демек :)))

E аман де сега и за браната ја крив испаднав :pos:

Ај кажи колку удари имаше Барса во рамки на гол? Да видиме колку бевте моќни. Не броете ни ги додавањата на центар кај што ве оставивме да си додавате до бесвест и назад. Кога било последен пат кога не сте можеле да го видите голот?

Тоа беше тактиката на Мурињо, и успеа. Муабетот е, вам не ви се допаѓа таков стил на игра, затоа си навивате за екипа како Барса. Нам ни се допаѓа, затоа навиваме за Италијански екипи. Не е тоа ништо случајно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom