Абе сеа приказни ми кажваш ти мене. Не ги знам конкретните ситуаци, ама ако беа релевантни солзите ќе го преплавеа Милано, знајме многу убо како плачат пичките од Интернационале ко ќе губат. Се отепа во лајна јадење Мурињо за двата црвени со Сампдорија шо беа до крај исправни издржани одлуки. Тие за то се бунеа, за чиста одлука, а ако постоеше нешто ко ова шо ти го сонваш во постот ќе имаше поплави од солзи.
Зато не ми кажвај приказни, кој со шо ќе се вади најмалце е важно. ВАЖНО Е, шо вчера имаше 2 чисти пенали, НАМЕРНО недосудени. И готово крај не ми реплицирај појке ако немаш ново шо да кажиш.
1. Иста ситуација за вториот жолт на Кордоба со Сампдорија, се случи на мечот Палермо - Интер, кога Бово идентично стартуваше во првиот дел а веќе имаше жолт картон, но нормално, на сцена стапуваат двојните стандарди и он е опоменат, а на полувреме и заменет. Постојат превиди во фудбалот, вториот жолт можеше комотно да помине со опомена, но тоа не се случи, затоа двојните стандарди работеа со Палермо, каде опомената стапи на сцена за да Бово не биде исклучен во првиот дел.
2. Росети против Бари досудува 2 пенали за Бари, од кој вториот за игра со рака во шеснаесетник ( читај точка 3 ), а во второ, за фаулот на Пандев каде правилата налагаа директен црвен досудува само жолт и пенал за Интер, па Бари незаслужено си останаа со 11 на терен, а мечот заврши нерешено .
3. По само две кола истиот судија е ставен да го суди мечот Наполи - Интер, каде за очигледна игра со рака во шеснаесетникот на Наполи не свири пенал, мечот завршува со нерешен резултат. Повторената снимка јасно го покажува линискиот судија ( оној под точка 4 ) како го гледа целиот настан, впрочем, Се се случуваше на 5 метри од него, а истото важеше и за Росети, кој многу јасно го виде тоа очигледно играње со рака.
4. Пак се повторувам, линиски судија
прославува гол на Фиорентина, оној израмнувачкиот, истиот тој линиски судија во 2 наврати сезонава го ништеше Интер, што е тука нејасно ?
5. Суспензијата на Мурињо од дури 3 меча е поради тоа што според ИФФ предизвикувал насилство, а гестикулација упатена кон фанови на Лацио од Тоти, каде мржњата на двата клуба е голема, е санкционирана само со парична казна, и не, истата не предизвикувала насилство. :tv:
Камбијасо со Сампдорија е казнет поради наводен инцидент во тунелот,
инцидент кој Сампдорија со официјално соопштение кон ИФФ го негираа, рекоа дека не се случил, но и тоа не беше доволно за да казната не биде повлечена.
6. Да беше малце поупатен со Интер, ке знаеше зашто е бојкотот кон медиумите, и ке знаеше дека во милион наврати ги критикуваа одлуките на судиите, и двојните стандарди кои важеа во Калчото а од кои го с'ркаше најмногу Интер.
Значи, мене ми одговара твојов муабет, идеме по твоите логики, Рома НАМЕРНО биле уништени во мечот со Сампдорија, Интер НАМЕРНО беа ебени у здрав мозок во пола од мечевите во вториот дел од сезоната, во период кога предноста беше стопена од конкурентите, и ко шо ти реков, Рома осети како е да се бори за титула, и да биде лидер на табела.
Али за жал, ти го гледаш само тоа што сакаш да го видиш, иако, во ситуацијава тоа благе везе нема со тимот за кој навиваш. :wink: