Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Реално.
Дали се согласувате повеќето со горецитираново?
Доброто кај Снајдер е што од една страна има технички поткован удар односно феноменално пласира, а од друга практикува и силно изведување на слободните со непредвидлива патека на топката.
Денес овие две работи беа потврдени, при првиот гол пласираше, при вториот од 30 метри шутираше силно и прецизно.

Роналдо рака на срце е феноменален изведувач на слободни и еден од најдобрите, али тука се, на исто ниво, со тоа што Роналдо има еден стил на изведување, силно со чудна траекторија на движење на фудбалот, Снајдер и тоа го поседува а и знае технички феноменално да изведе слободен, ко денес при првиот гол.

Ко да споредуеш Ферари и Мерцедес му доаѓа муабетов, и едниот и другиот се едни од најдобрите изведувачи на слободни денес.

Dall'inferno al paradiso in quattro minuti: miracolo nerazzurro

Доброто кај Снајдер е што од една страна има технички поткован удар односно феноменално пласира, а од друга практикува и силно изведување на слободните со непредвидлива патека на топката.
Денес овие две работи беа потврдени, при првиот гол пласираше, при вториот од 30 метри шутираше силно и прецизно.

Роналдо рака на срце е феноменален изведувач на слободни и еден од најдобрите, али тука се, на исто ниво, со тоа што Роналдо има еден стил на изведување, силно со чудна траекторија на движење на фудбалот, Снајдер и тоа го поседува а и знае технички феноменално да изведе слободен, ко денес при првиот гол.

Ко да споредуеш Ферари и Мерцедес му доаѓа муабетов, и едниот и другиот се едни од најдобрите изведувачи на слободни денес.

Вториот гол на Снајди со 86 км на час , од 29 метри
Нека прекинат со вакви натпревари , 3 оваа година , ќе го умрат рекалтати не се нормални
Читајте на интер.ит , изјава на мурињо , дечково не е нормален , ала да му е , And, as I told my president, a lucky coach is better than a good coach

Juventus and Milan will have been super happy in the 86th and 93rd minutes, and maybe a few televisions flew out of the windows of a few hotels in the 95th

Грешка си со непредвидлива патека се на Роналдо топката оди лево десно а Снајдер ме потсеќа на Рекоба силно ефе.Не сум видел на Снајдер шут со променлив правец како што шутират Ибра и Роналдо.

Sky Sport Highlights

Грешка си со непредвидлива патека се на Роналдо топката оди лево десно а Снајдер ме потсеќа на Рекоба силно ефе.Не сум видел на Снајдер шут со променлив правец како што шутират Ибра и Роналдо.
Епа ете вториот гол е таков, поенатата ми беше дека Снајди и знае да пласира и технички феноменално да ги изведе, и да иде на сила уз прецизен удар, а со таа брзина сакал нејкел топката знае да мења правец, ко оној удар на Балотели против Рубин.

момаков доживува длабока старост максимум до својата 45та година, доколку продолжи да навива за Интер.. а исто и сите ние

LIKE

Гледам се развила дискусијава, да се вклучам на кратко:

1. Околу заслужено/незаслужено

Според играта и залагањето, не заслуживме да победиме. Единствен играч на терен кој покажа дека не му е битно дали игра дерби или ваков меч е Снајдер, и по него тука би го ставил капитенот. Другото беше далеку под ниво.

Но натпреварите се добиваат и на квалитет, на класа. Во периодот помеѓу Михајловиќ и Снајдер, Интер никогаш немаше да го добие натпреваров, зошто немаше таков профил на играч кој ќе забие два гола од слободен. И на крај, притисокот во последните моменти кога напаѓаат одбранбени фудбалери е тежок да се издржи за послабата екипа. Самуел ако забележавте едно 10-15 минути играше напред.

Како и да е, кога некоја од јаките англиски екипи ќе направи пресврт во последен момент против Ватфорд и компанија, тогаш тоа се увеличува, кога италијаните го прават истото, спасиле г'з :). А треба да се увеличува, спортот би бил ништо без вакви пресврти за инфаркт.

2. Околу Роналдо/Снајдер
Топ се и двајцата околу слободните удари. Не ми е гајле кој бил подобар во тој елемент, со Снајдер сум презадоволен, покажа сезонава дека е смртоносно оружје од прекин. Порано кога игравме со Милан редовно се плашев кога Пирло шутираше слободен. Сакав да имаме таков фудбалер кој може да реши натпревар од прекин кога не му оди на тимот. Освен Синиша, кој патем не шутираше добро слободни од 20 метри колку што убиваше од 35, не сме имале таков профил. Снајпер е убиец, докажано и потврдено.

3. Читав во интервјуто дека Дејан влегол во игра па се повредил и се срушило се што се договарале во соблекувална. Интер во моментов е практично без клупа, со неподготвен Пандев во прв состав, па не е ни чудо што има осцилации. Се надевам ќе се средат работите набрзо.

Гледам се развила дискусијава, да се вклучам на кратко:

3. Читав во интервјуто дека Дејан влегол во игра па се повредил и се срушило се што се договарале во соблекувална. Интер во моментов е практично без клупа, со неподготвен Пандев во прв состав, па не е ни чудо што има осцилации. Се надевам ќе се средат работите набрзо.
Го преведов целото интервју, и од тоа што можев да го разбреам е дека направиле договор во соблекувална за тоа како ке се игра во второто полувреме и Дејо само што стапнал на терен го повредил мускулот од потколеницата по што морал Арна да влезе неподготвен и едноставно Се паднало во вода.

Е сега две работи, значи у право бев со констатацијата дека со 4-2-3-1 системот многу лошо се игра во одбраната и премногу простор има противникот кога напаѓа, самиот Мур изјави дека планот бил да игра дијамант формација односно оној негов 4-3-1-2 систем или 4-1-2-1-2 систем во вториот дел но повредата на Дејо ја сруши целосно таа негова идеја иако така дефинитивно пофункционални ке беа денес .

Налед и Пандев и Се, 100 пати кажав дека во 4-2-3-1 системот 100% има место за него и кога Ето е во комбинација, но тимот пред Се, нека се вратат на добитната комбинација па за Пандевчо некако ке се снаоѓаат, секогаш постои систем на ротација или па да игра на позицијата на Снајди а Снајди повлечено во средина каде што игра Деки.

И втората работа, Арна, доста солиден натпревар изигра, учествуваше во акцијата при постигнувањето на победоносниот гол, се залагаше но и правеше грешки, сепак, влезе тотално неподготвен, без загревање, во хаотичен тактички систем кој не беше планиран во вториот дел и Се тоа имаше удел врз катастрофалното издание на Интер во вториот дел, што вика татко ми, не се знаеше кој каде и што игра на терен.

А да, ке заборавев, имавме саботер у тим, Маикон, баш со татко ми тоа го констатиравме, ко намерно да го саботира мечов, ауу колку беше ебано очаен, дефинитивно најлошата негова партија за Интер од кога е во овој тим.

Ја мислам дека победата оди на заслуга на Пандев, по што ако он не се позиционираше така при четвртиот гол, и ако не асистираше така, Интер немаше да победи. А тоа што Самуел ја смести топката во мрежата, па од таа позиција беше потешко да се промаши отколку да се погоди.

Честито победа !

Последни десет минути не ги догледав, ама многу пропуштив, знам :)

Мен оф д меч е Снајдер без конкуренција, два фантастични гола плус асистенција, ѕверски одигран натпревар. Како што кажа ИоСоњо, единствен, ама буквално единствен играч кој го гледав насекаде како трча и се залага на овој натпревар беше Снајдер, му симнувам капа, имаме ненормално добар играч во тимов кој брзо почна да ги добива симпатиите на навивачите, а верувам дека и тој го засака овој клуб, тоа многу многу ме радува.

Ќе речам дека победава е заслужена, иако имаше моменти (после третиот примен гол) од нервоза знаев да прекинам да ја гледам и на 5-10 минути нервозата да ја истурам на немците на Call of Duty :), ама сепак, најмногу сметам дека заслужија да победат поради машката игра од 90 минути и непредавањето.
Тука ги вклучувам фактите дека игравме со Самуел како лев бек, Занети не му одеше додека играше таму, игравме без Камбијасо што позитивно се одрази на организирањето на играта на противникот, игравме со неподготвен Пандев, без Ето и со младион Арнаутовиќ, затоа никој не може да ми каже дека победата била незаслужена, најмногу поради фактот дека овој десеткуван состав не се откажа од трите бода оваа вечер.

Арнаутовиќ изигра доста солидно со оглед дека влезе неподготвен, под притисок и слично, Самуел цела утакмица не можев фацата да му ја гледам заедно со Кордоба, али ете првиот се извади некако.

Што да кажам, верувале или не најмногу посакував победа од 1-0 или баш ваква, да ги нервираме ''конкурентиве'', оваа победа е најслатка и затоа е тешко, но исто толку возбудливо и убаво да си интераш, нити еден друг навивач нема да го има овој филинг :)

Ја мислам дека победата оди на заслуга на Пандев, по што ако он не се позиционираше така при четвртиот гол, и ако не асистираше така, Интер немаше да победи. А тоа што Самуел ја смести топката во мрежата, па од таа позиција беше потешко да се промаши отколку да се погоди.

Честито победа !
Па не би рекол, ке ти кажам и зошто.

1. Избегнува офсајд стапица на феноменален начин, има феноменален fist touch и феноменален финиш.

2. Правиме муабет за централен дефанзивец :) .

p.s. Според логиката на фановиве на Јуве, тиња било да се победи во ваков меч, ок, да се разбереме, имаа лузер од тренер 2 години, еве повторно лузерче им го води тимот, примиле од нивниот менталитет, зашто ако е лошо да се победи на ваков начин, тогаш што да се каже за пораз на домашен терен од Катанија или Наполи каде водеа 2-0 . :| Лошо лошо :(

Аууу страшен натпревар... за малку Макароне ќе го сонувавте.:baeh:
Сепак заслужена победа, игравте поконкретно, иако знаеа играчите да се загубат во простор повеќепати.
Пандев изигра солидно прво полувреме, во второ малце го подсобра одбраната на Сиена и грешеше, но асистираше за решавачкиот гол сепак.
Снајдер.... ах Снајдер... бев против да си замине од Реал зошто е еден од најдобрите CM/ACM во светот.... најголем грев му е тоа на Перез..... но од друга страна мило ми е што игра одлично и во Интер... ваков играч злато вреди.

И шта је са ови нови дечаци.... ај за Арнаутович знам, а овој другиов Србин е или натурализиран?

Стевановиќ е од Примавера (младинскиот тим), како и 90% од клупата на Интер пошто сме десеткувани со повреди и казни. Србин е, не се знае дали ќе игра за Србија или Швајцарија, веројатно за соседите.

Јак момент е кога Скарпини за Самуел вика Волииии, ваљда мисли на Wall-E
WalterSamuel_1501984.jpg
63.jpg

:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom