Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хајлајтс и головите од вчерашниот дуел против Џенова:

Ххааха Ибра како го заеба Скарпи, му ја упропасти вечерта.ГЕНИЈАЛЕЦ :)

П.С. Датумите се точни, на интер.ит ги најдов, само ептен густ ни е тој период,значи на 4.02.09 играме куп на Италија против Рома, на 15.02.09 играме со Милан, а на 24 истиот месец во ЛШ против Манчестер, на први март играме против Рома во италијанско првенство,па на 11 март реваншот во ЛШ од Манчестер.Доста густо е.

Хајлајтс и головите од вчерашниот дуел против Џенова:

Ххааха Ибра како го заеба Скарпи, му ја упропасти вечерта.ГЕНИЈАЛЕЦ :)

П.С. Датумите се точни, на интер.ит ги најдов, само ептен густ ни е тој период,значи на 4.02.09 играме куп на Италија против Рома, на 15.02.09 играме со Милан, а на 24 истиот месец во ЛШ против Манчестер, на први март играме против Рома во италијанско првенство,па на 11 март реваншот во ЛШ од Манчестер.Доста густо е.
Браво за Ибра! Сите од шпицот одиграа добро вчера.. Добро одигра целиот тим, креиравме многу шанси а голот го промивме повторно поради лоша среќа на Самуел. Со Каљари се лизна, вчера не успеа да му ја исфрли топката на противничкиот играч...

Се на се одлична игра на Интер, како што реков уште пред почетокот на натпреварот дека очекувам да ги видиме сите во едно добро светло.

Добра игра на цел тим изгледа Мур ги испеал убаво. Ибра не спасува на секоја утакмица.Адриано се молам да се врати покрај Ибра ке бидат страшен тандем.
Syn спомна погоре дека Интер игра напагачки кога губи.Се сложувам со тоа.Интер се разбудува кога ке ни стават гол и кога мора да бркаме.Лошо е тоа.

Место Самуел истите грешки да ги направеше Бурдисо... можам да замислам какви реакции ќе имаше. :) Ама ај, пошо е Самуел, оправдано е. Не е у најсјајна форма, ама тоа е. Тежок и густ распоред имаме периодов, па ќе видиме што како ќе искочи. Да се надеваме дека ќе поминеме ко во првиот дел од сезоната, кога имавме страшна серија против тешки противници.
Иначе пак не ја бива тревата на Џузепе Меаца, премногу паѓаат играчиве, не знам дали приметивте. Киву на пример цело време легнат е :) Приметив уште против Каљари дека нешто не е ок со теренот.

Место Самуел истите грешки да ги направеше Бурдисо... можам да замислам какви реакции ќе имаше. :) Ама ај, пошо е Самуел, оправдано е. Не е у најсјајна форма, ама тоа е. Тежок и густ распоред имаме периодов, па ќе видиме што како ќе искочи. Да се надеваме дека ќе поминеме ко во првиот дел од сезоната, кога имавме страшна серија против тешки противници.
Иначе пак не ја бива тревата на Џузепе Меаца, премногу паѓаат играчиве, не знам дали приметивте. Киву на пример цело време легнат е :) Приметив уште против Каљари дека нешто не е ок со теренот.
Не е до тревата.. До копачките е.. Морати штеди пари да го купи Агуеро па им купил копачки од шутка :)

Ее баш вчера, а и на утакмицата со Каљари заприметив дека фудбалериве се лизгаат :uvo:
Како што вика Син, могуче до копачките е :):)

Може и тоа да е ама кажуваа тие коментаторите на Goal.tv дека мн е ладно у Милано и поради влагата подмрзнал теренот. Така да од следна уткамица со лизгалки нека играат супер ке биде :pos2: хокеј, ама на Мунтари незнам зошто, ама некако не би му дал палица за хокеј зашто сумљиви работи ке се дешаваат по терен. После Морати у Хаг за злосторства против човековите права :)

Добра игра на цел тим изгледа Мур ги испеал убаво. Ибра не спасува на секоја утакмица.Адриано се молам да се врати покрај Ибра ке бидат страшен тандем.
Syn спомна погоре дека Интер игра напагачки кога губи.Се сложувам со тоа.Интер се разбудува кога ке ни стават гол и кога мора да бркаме.Лошо е тоа.
Моментално како најдобар тандем ги гледам Ибра и Креспо.
Според последните утакмици, мислам дека Креспо ќе го видиме од првата минута и во Бергамо.
Добро е што полека и Хименез се враќа во форма. Мурињо го најави како голем новогодишен подарок за фановите на Интер, па да се надеваме дека тоа и ќе биди.

Гледам повторно многу шпекулации.. Балотели замена за Аквилани, и уште 10 други играчи поврзани со трансфер во Интер во овој трансфер период.
Сепак мислам дека нови играчи моментално не се потребни. Треба да се остане на тоа што сме, само да заминат неколку играчи кои воопшто не се потребни како што е Дакур, Обиња и Ривас на позајмица или да се продадат а за Креспо сепак ќе го сменам мислењето и можеби треба да остане до крајот на сезоната. Круз не е играч за прв тим, тој е само џокер играч.. Адриано е премногу проблематичен па не можи да се има премногу доверба во него. Балотели употно бара трансфер и според Мурињо не е заинтересиран за да докажи дека знае и вреди да игра во првиот тим на Интер...

Моментално како најдобар тандем ги гледам Ибра и Креспо.
Според последните утакмици, мислам дека Креспо ќе го видиме од првата минута и во Бергамо.
Добро е што полека и Хименез се враќа во форма. Мурињо го најави како голем новогодишен подарок за фановите на Интер, па да се надеваме дека тоа и ќе биди.

Гледам повторно многу шпекулации.. Балотели замена за Аквилани, и уште 10 други играчи поврзани со трансфер во Интер во овој трансфер период.
Сепак мислам дека нови играчи моментално не се потребни. Треба да се остане на тоа што сме, само да заминат неколку играчи кои воопшто не се потребни како што е Дакур, Обиња и Ривас на позајмица или да се продадат а за Креспо сепак ќе го сменам мислењето и можеби треба да остане до крајот на сезоната. Круз не е играч за прв тим, тој е само џокер играч.. Адриано е премногу проблематичен па не можи да се има премногу доверба во него. Балотели употно бара трансфер и според Мурињо не е заинтересиран за да докажи дека знае и вреди да игра во првиот тим на Интер...
Моментално да. Креспо многу се труди се гледа тоа, добива шанси , но промаршува.И тој не играше па убаво е да влезе во шема.Креспо ко ке почне да дава голови тешко на противниците.Има осет за гол човекот и со глава е добар.

Моментално да. Креспо многу се труди се гледа тоа, добива шанси , но промаршува.И тој не играше па убаво е да влезе во шема.Креспо ко ке почне да дава голови тешко на противниците.Има осет за гол човекот и со глава е добар.
Креспо е еден од најдобрите реализатори. Има одлично чуство за простор и гол. Во Интер друг таков играч е Круз но сепак според мене Креспо одсекогаш бил еден од најдобрите напаѓачи, барем класа над Круз...
Креспо треба да игра повеќе за да се врати во голгетерска форма. Е сега сигурно дека не е повеќе оној Креспо кој играше за Парма, Лацио па и Интер до 2002 година некаде...
Но по ова што го покажува последо време, треба да му се даде шанса да докажи дека и покрај што има 33 години сеуште времето за играње фудбал не му е поминато.

Momci ova so Cagliari bese samo edno malo opustanje:)Vcera imase dobar fudbal,Adriano se vraka vo forma se gleda deka e motiviran samo neka ne bide kako na pocetokot na sezonata(i ona negovo kasnjenje na trening poradi stari naviki).

A za Ibra....Nema sto da se kaze.Inter ako osvoi CL Ibra ke bide No1 vo svetot po podolgo vreme i Inter da ima svetski br 1 igrac:)

FORZA INTER,FORZA RAGAZZI:):)

Креспо е еден од најдобрите реализатори. Има одлично чуство за простор и гол. Во Интер друг таков играч е Круз но сепак според мене Креспо одсекогаш бил еден од најдобрите напаѓачи, барем класа над Круз...
Креспо треба да игра повеќе за да се врати во голгетерска форма. Е сега сигурно дека не е повеќе оној Креспо кој играше за Парма, Лацио па и Интер до 2002 година некаде...
Но по ова што го покажува последо време, треба да му се даде шанса да докажи дека и покрај што има 33 години сеуште времето за играње фудбал не му е поминато.

Mu pomina veke vremeto na Crespo,dosta mu bese:)Inter treba da smeta na negovo zaminuvanje,kako i na Figo i Dacourt.

Kako nivni zameni se Acquafresca(Crespo) i Quaresma na mestoto na Figo,koj seuste ne se prilagodil na italjanskiot fudbal,i ne treba da bide osuduvan uste pri prvite 3-4 meseci:)

Edinsveno krivo mi e za Pele,koj navistina bese golema nadez na Inter,a veruvajte ke stane golem igrac od toj fudbaler:)

Inter treba da pocne so podmladuvanje na timot da ne se sluci isto kako so Milan poslednite 2 godini:)

Леле јас исклучив после 94та минута.. мислев дека се игра реванш вп Џенова :) Излегов, па сега се враќам и гледам Интер победил 3-1 лоооооол ајде нека ни е честито :)

Абе и јас мислев дека 1:1 заврши, и легнав вчера оти уморен бев, сега ве читам и се чудам. Ај одам јутјуб да ги видам головите.
иста песна:vozbud:,ја сега видам дека 3-1 заврши

Колку опасен распоред почнувајќи од овој викенд, пет натпревари во рок од 12 дена, како и оние во двете недели кога се игра Лигаа на Шампионите

Пред првиот дуел имаме дерби со Милан и незгодно гостување кај Болоња, а пред реваншот имаме дерби со Рома па екстра тешко гостување кај Џенова.

Мораме да одговориме исто како и во периодот кога ни се сврзаа тешки натпревари во периодот кога ги испеглавме Јуве и Лацио и таа одлична серија. На гостувањето во Бергамо несмееме да размислуваме на ништо помалце од три бода

Dom 18 Gen 2009, 15:00
Campionato Atalanta vs. Inter
Mer 21 Gen 2009
Coppa Italia Inter vs. Roma
Dom 25 Gen 2009, 20:30
Campionato Inter vs. Sampdoria
Mer 28 Gen 2009, 20:30
Campionato Catania vs. Inter
Dom 1 Feb 2009, 15:00
Campionato Inter vs. Torino
Sab 7 Feb 2009, 18:00
Campionato Lecce vs. Inter
Dom 15 Feb 2009, 20:30
Campionato Inter vs. Milan
Sab 21 Feb 2009, 16:00
Campionato Bologna vs. Inter
Mar 24 Feb 2009, 20:45
Champions League Inter vs. Manchester United
Dom 1 Mar 2009, 20:30
Campionato Inter vs. Roma
Sab 7 Mar 2009, 18:00
Campionato Genoa vs. Inter
Mer 11 Mar 2009, 20:45
Champions League Manchester United vs. Inter
Dom 15 Mar 2009, 20:30
Campionato Inter vs. Fiorentina
Dom 22 Mar 2009, 15:00
Campionato Inter vs. Reggina

Не сакам да се оптоварувам сега со тешкиот распоред, со оглед на тоа дека веќе е јасно дека во калчото нема лесен натпревар. Мене повеќе ме плаши кога играме со некој типичен аутсајдер зошто тогаш тешко се мотивираме и станува опасно. Полесно играме со појаките, на пример со Џенова направија шанси колку на сите мечеви од сезонава заедно. Мислам дека нема да имаме проблеми поради распоредот, дури и ќе ја подигне мотивацијата и атмосферата. Една победа со Милан пред мечот со Манчестер многу ќе значи.

Не сакам да се оптоварувам сега со тешкиот распоред, со оглед на тоа дека веќе е јасно дека во калчото нема лесен натпревар. Мене повеќе ме плаши кога играме со некој типичен аутсајдер зошто тогаш тешко се мотивираме и станува опасно. Полесно играме со појаките, на пример со Џенова направија шанси колку на сите мечеви од сезонава заедно. Мислам дека нема да имаме проблеми поради распоредот, дури и ќе ја подигне мотивацијата и атмосферата. Една победа со Милан пред мечот со Манчестер многу ќе значи.
Титулата се добива со една константна игра, со победи не само во дербите туку и во дуелите со послабите екипи односно со аутсајдерите. Што ако повбедиме со Милан, РОма, Јуве ако ги загубиме бодовите со Каљари, Киево или Лече...
Затоа треба да се мотивирани играчите и во тие натпревари, тоа е работата на Мурињо, која мислам дека добро си ја знае..

ВО недела очекувам сигурна победа во Бергамо и уште едно добро издание како она со Каљари...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom