Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
José Mourinho will hold his Inter-Juventus press conference on Friday 21 November at 14:00 ahead of Saturday's Serie A match.
Значи утре ке се знае која ке биде поставата одприлика за со јуве!
За да го повика Адри 50-50 можно е да биде уморен од пријателскава и да не биде стартер ама сигурно ке влезе при крај!

Nikola Rizzoli
Официјален судија за Утре!
и еве ја статистиката за утакмиците на Сан Сиро!
Won: 40 - Drawn: 28 - Lost: 20

Nikola Rizzoli
Официјален судија за Утре!
и еве ја статистиката за утакмиците на Сан Сиро!
Won: 40 - Drawn: 28 - Lost: 20

Кој веба!
Сакате статистика, а... епа имаме 29 титули интер мерда уауа ххуху телетабиси, умпа лумпа, најјаки сме, има некој состав за Дон Кихот ок! ПоЗз :)

Шала на страна, сите италијански медиуми денес шпекулираат дека Адриано ќе биде повикан за овој наптревар и најверојатно својата шанса ќе ја добие од клупата. :)

И да, Деки ќе биде изненадувањето во утрешниот состав. За централната одбрамбена позиција сеуште не се знае, некои велат Матераци а некои Бурдисо, некои дури и Камбиасо. Јас сеуште стојам зад тоа дека Николас ќе го започне натпреварот колку и да звучи нелогично после неговите добропознати киксови.

Замислете после враќањето на Бразилците вчера, Адри заминал да тренира а другите си отишле дома. ХЕХЕХЕ вакво нешто се нема случено до сега. Гарант ќе падне снег утре

Кој веба!

Шала на страна, сите италијански медиуми денес шпекулираат дека Адриано ќе биде повикан за овој наптревар и најверојатно својата шанса ќе ја добие од клупата. :)

И да, Деки ќе биде изненадувањето во утрешниот состав. За централната одбрамбена позиција сеуште не се знае, некои велат Матераци а некои Бурдисо, некои дури и Камбиасо. Јас сеуште стојам зад тоа дека Николас ќе го започне натпреварот колку и да звучи нелогично после неговите добропознати киксови.

Responding to the words of Brazilian striker Adriano, who said that he will leave the Nerazzurri if he does not play, Mourinho commented, “I absolutely agree with him. If you are in a team and there is no possibility to play, then why stay. Another story instead, is if he plays and has the possibility to play. What he said is normal.”

Во негов стил изјава, мислам дека не е во состојба Адриано да поставува услови во моментов .
А за Деки, ќе биде изненадување, како и со Рома се надевам, кога изигра перфектно .

Jasno mi e deka inter ke stane sampion i ovaa sezona.sto da praam koga nema konkurencija vo seria A jas li sum kriv. milan i juventus uste mnogu dolgo vreme ke sanjaat za titula.ANTI JUVENTUS

Адриано: Ќе останам само доколку играм
Адриано
После враќањето од Бразил адриано на миланскиот аеродром разговарал со новинарите. Темата била неговиот статус во Интер: “Не постоји можност за да во јануари одам во Бразил. Тешко е да се привикнуваш постојано на друг живот и друг начин на фудбал. Можеби за две години. Не е тајна дека Фламенго е мој клуб. Но сепак оставам на Интер да го решава мојот статус. Мора да седнеме и да се договориме. Имав недоразбирање со Мурињо и поради тоа сум одстранет од тимот. Против него немам ништо и очекувам да се вратам во тимот на натпреварот со Јувентус. Ако мојата судбина не е овде, ќе биде на некое друго место. Да останам во Интер без да играм не е добро ниту замене ниту за клубот. Јас сакам да играм. Во интер или на друго место, не е ни толку важно.” Massimo Moratti неја коментираше изјавата на Адриано, на тоа само кажа: “Не се зборува пред натпревар, него после натпреварот ќе разговараме.” Со тоа како да даде до дознание дека со Адриано ќе разговара следната недела.
Dejan Stanković оваа лето беше на прагот да премине од Интер во Јувентус: “Искрајно, помислив дека мојата епизода во Интер е завршена, но сетоа тоа го читав во весниците пред почетокот на подготовките. Кога стигнав во Appiano Gentile мурињо, веднаш ми кажа дека сум обичен смртник како и сите останати, и дека морам да се изборам за место во тимот. Тогаш сватив дека никогаш не сум бил блиску за напуштање на Интер.” После тоа, се осврна на саботното дерби против својот „несудениот“ клуб: “Ако ја започнам утакмицата, единствено на што ќе мислам е Интер, и да ги завршам успешно зададените задачи за тој натпревар. Ривалството постоело одсекогаш. постојат вербални игри одсекогашво пресрет на натпреварите, но секогаш со меѓусебен респект од двете страни. Најважно е натпреварот да започне, а некој сигурно ќе збесни и ќе го реши натпреварот. Јувентус е една глушечка екипа која се бори од самиот почеток до последната минута. Ова ќе биде одличен натпревар.Ќе биде убаво за Божиќ да имаме предност пред нив шест бодови.” За тренерот на Интер го даде следното мислење: знаевме дека Мурињо е различен од другите, но сепак нас успеа да не изненади пријатно со своите методи. Па знаете и сами, тој неможе да се опиши, професионалец и перфекционист. Знае точно што сака и многу е директен, понекогаш и премногу.
Olivier Dacourt ги броји последните денови во Милано. Не е тајна дека французинот беше играч на Манчини, а со тоа и миленик на Михајловиќ. па според тоа Дакур од Јануари ќе го носи дресот на Болоња. Интер бесплатно ќе го позајми на шест месеци на Болоња. После тоа ќе му заврши договорот.
Повеќе за евентуалниот трансвер на Хернан Креспо во Реал Мадрид ќе се знае следната недела, кога агентот на Креспо ќе замине на преговори во Мадрид.
превод од италјански медиуми

Мурињо: Што ми се допаѓа кај Јуве? Интер!

Следува краток извадок од прес конференцијата на Жозе Мурињо во пресрет на натпреварот Inter - Juventus на стадионот “Giuseppe Meazza” во 20:30 часот.
Дали Адриано ќе биде повикан за натпреварот со Јувентус?
Да, Адриано е помеѓу повиканите , како и сите достапни играчи. Се согласувам сонего кога вели дека несака да остане, доколку не би играл. играчот не може да биде во еден клуб во ваква ситуација. Мило ми е што побара појаснување заљ својот статус во Интер. Но сеуште мора да работи, за да би дошол до потребната физичка спремност како и останатите играчи. Патот до 100% на формата му е сеуште долг.

Како го доживувате притисокот пред “derby d’Italia”?
Веќе се изјаснав пред дербито (Milan) и повторно ќе поновам: тоа се големи натпревари, но на крајот вредаат три бодови како и останатите.

На Меаца доаѓа Claudio Ranieri, со кој имавте неколку пресметки во последно време?
Тоа е работа што се однесува на нас двајца, но не на новинарите и останатите. Мене публицитет воопшто и не ме интересира. Ние веќе во Covercia разговаравме насамо како двајца кој работаат иста работа. Мене тоа ми беше доволно, немам потреба од пренесувачи на пораки. Неговото доаѓање на Џузепе Меаца е исто како и доаѓањето на другите колеги. Ќе го пречекам во тунелот, затоа што ние сме домаќини. Ќе го поздравам и ќе му ја пуштам раката, пристојно како што секогаш тоа го правам.
Преседателот на Јувентус најавува победа за нив?
Само еднаш во кариерата ми се има случено претседател во пресрет на натпреварот да биде сигурен во победата, и изгубивме. Тоа беше дербито Порто - Бенфика. Не го познавам претседателот на Јувентус, и воопшто не ме интересира што рекол. Мојата екипа секогаш е најјака, од кога го тренирав Uniao, па се до Интер. Јувентус игра во стабилна формација веќе неколку недели непрекинато. Раниери нема проблеми со суспендирани и повредени играчи. Camoranesi ќе биде на местото од Тиаго или на крилната позиција на местото од Marchionni, тоа е единствената промена. А што ми се допаѓа кај нив? Најмногу ми се допаѓа Интер.
Што очекувате од Ибро?
Ќе видеме дали оваа недела одморот ќе му биде добродојден. Но несе сложувам дека Ибра е незаменлив. Со него може да се победи, но исто така може и да се изгуби натпревар.
превод од италјански

Duman фала за преводот.. Го читав на интер.ит на англиски ама не разбрав 100% :)

Италјанските медиуми во последно време пишуваат се почесто за ново Calciopoli во Serie A.

Се започна после неколку по ред грешки на сидиите на натпреварите кој ги игра AC Milana исклучиво во Сериа А, било во свирење на пенали или пак доделување на црвени картони на противничките екипи, а понекогаш и двете работи се судени.

Најмногу реакции се предизвикани после натпреварот со Киево кога судијата судеше пенал, иако кака беше „срушен“ пола метар надвор од шеснаесетник.
Но мислам дека Берлускони ќе ја заташка работата
А ние мораме да го одереме на ЈуБе,,,,
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif

Е не одам на концерт !!! Има да гледам како ќе ги растуриме, нема да го пропуштам тоа задоволство :)

Форца Интер !!!!!!

The great остај концерт и сите глупости гледај вечерва како победуваме хехе.. остај Аца Лукас хахах

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom