Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Duman кај го преведе тоа сега кога ќе се распишуваат овие од фан клуб Милан кој ќе ги слуша (т.е. чита). Како и да е, факт е дека судиите имаат донесено неколку чудни одлуки во полза на Милан сезонава, ама ај сега да не се занимаваме со нив. Нека си дискутираат за тоа во нивниот фан клуб.

_The Great_ мене не ми е јасно како воопшто се размислуваш што да правиш вечер... Аца Лукас и Интер ејјј! Споредбава е дури невозможна :wink:.

ja идам на аца лукас бе .... ама после 22 : 30 макар и две песни да слушнам

The great остај концерт и сите глупости гледај вечерва како победуваме хехе.. остај Аца Лукас хахах

_The Great_ мене не ми е јасно како воопшто се размислуваш што да правиш вечер... Аца Лукас и Интер ејјј! Споредбава е дури невозможна :wink:.

Хехе абе ја никад не сум слушал таква музика, нити пак ќе слушнам.Само другариве ме тераа да одам зашто само ја им фалев и се договорив уште пред две недели дека ќе одам, а ни на крај памет дека Интер во сабота ќе игра.

Ама не, неможам да пропуштам Интер па што сака нека се деси :)

111208-500.jpg

inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif

Форца Интер!

ja идам на аца лукас бе .... ама после 22 : 30 макар и две песни да слушнам

Па така кажи :). Само што ја ѕирнав таа тема и се шокирав кога видов дека ќе одиш (мислев дека нема да го гледаш натпреварот па се прашував што ли му станало на Чекич) :pos:.

Фала дечки за честитките. Па 1/3 од постовите ми биле напишанми тука... :) Само во последно време не сум многу активен немам време...

Не знам што се случува никако не поминува времето. Го чекам 20:30 и почетокот на големото дерби за Италија!
Не знам шѕо се случува сеуште нема никакви информации кои играчи се повикани а јас сакав да барам некакви информации за стартните 11...

Еве можните стартни 11 за вечерва:

----------------------------------Julio Cesar-------------------------------------

Maicon----------------- Materazzi----------------, Samuel--------------- Maxwell

Cambiasso---------------- Vieira------------, Muntari------------------ Stanković

-------------------------Ibrahimović------------- Cruz----------------------------

4-4-2
Без капитенот кој би требало да биде на клупата. Занети ги одигра сите 90 минути против Шкотска за Аргентина , па поради тоа Мурињо се двоуми.
исто така се двоуми и за Quaresma - Stanković, но наводно мала предност има Станковиќ.
Средниов ред е само за една употреба, а тоа е дефанзива, а за офанзива нема никој...
Сам Ибро против цела одбрана на ЈуБе...

Мурињо е луд жими све......сеуште не се знае кој е повикан за овој натпревар...
едит:и среќноооооооооооооооооо

Среќно вечер цела фудбалска јавност ке биде насочена кон натпреварот се надевам на победа :pipi:

Upm nema 1 saat vreme sto dojdov od negotino , grloto mie ludnica nemozam da zboruvam i sega Inter i gotovo utre u Drzavana sigurno ke idam . Edvaj cekam da pocne utakmicata.

Среќно вечер цела фудбалска јавност ке биде насочена кон натпреварот се надевам на победа :pipi:

Ai ne bidi Baksuz

Што така фан на Милан се надева на победа на Интер :)? Да не ја играше 1 случајно:pos:? Инаку, убаво што не поддржуваш :smir:.

Незнае гревчето што да пишува за да билда постови:)
Јас би посакал реми:)

Зашто derby d'Italia е Juve-Inter, а не Juve-Milan?

Јувентус е италјански клуб со најмногу освоени титули првак на Италија, 27, а втор е милан со 17. Така двата најтрофејни клуба се јувентус и Милан.
Зашто тогаш епитет на италијанско дерби го има натпреварот Јувентус - Интер?

Изразот derby d'Italia се родил во 1967. година, го назначил Gianni Brera, познат италјански спортски новинар. Gianni Brera е познат по тоа што има назначено уште неколку фудбалски фрази, кој до ден денешен останаа во употреба и се врежаа во сите светски јазици . Најпознатиот збор кој го измислил е - libero, во фудбалскиот речник се користи за среден одбранбен фудбалер - деструктивец.

Да се вратиме на неговото derby d'Italia. Воглавном, таа 1967. година, Јувентус и Интер биле најтрофејни италјански клубови. јувентус имал 13 титули, а Интер 10, додека Џенова 9, а Милан само 8, иако е создаден пред Интер, а првата титула ја освоил пред Јувентус. Па така Brera пред 41 година го воведе името које до ден денескаостана во употреба.

Gianni Brera умре во 1992. година во времето на доминацијата на Милан кога на негово чело беше Капело. Милан тогаш беше најак во светски размери , го достигна и на Интер по број на освоени scudetta, но името derby d'Italia остана да биде прикачен за Juventus-Inter.

Навивачите на Милан во Италија беа незадоволни поради епитетот кој остана на овие два клуба. Пишуваа протести во Газета, најстариот спортски дневник во Италија во кој Brera работеше, бараќи да се направи промена бидеќи сега Милан е втор најтрофеен клуб во Италија.
И покрај сите писма и молби, до ден денеска не е променето, а највероватно и нема да се промени, тоа е сепак еден детал , но детал кој цело време ги мачи навивачите на Милан.
Brera еднаш рекол Juve - Inter и така остана до ден денес.

ИНТЕРесно. Досега го немам прочитано овој податок. Убаво би било и навивачите на Милан да го прочитат ова :wink:. Најмногу ми се допаѓа делот:

"И покрај сите писма и молби, до ден денеска не е променето, а највероватно и нема да се промени, тоа е сепак еден детал , но детал кој цело време ги мачи навивачите на Милан.
Brera еднаш рекол Juve - Inter и така остана до ден денес."

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom