Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Potpolno se soglasuvam so IBRA zatoa sto i jas kako igrac ne bi sakal da igram vo klub koj nema tendencija da se nosi vo liga na sampioni i mislam deka od tamu poteknuva negovata frustracija,a kapak na se bese porazot od Sampdorija vo kupot na Italija.
Da ne se lazeme Inter so ovoj sostav ne e kompetenten da izigra na rezultat kako sto bese slucajot so Sampdorija, a da ne zborime so duelot so Man.U.
Iskreno bidejki e recisi krajot na sezonava ne sum go videl do sega Inter da zagubi utakmici so visok rezultat kako sto bese slucajot so Atalanta,Samdorija i moe mislenje e deka Murinjo potfrli na tie utakmici na takticki plan i mislam deka nepotrebno dobiva crveni kartoni so sto go ostava timot na cedilo.Treba da poraboti malce na temperamentot.

Znaci ocekuvam sosema nova preobrazba na ekipata narednata sezona so golema cistka na golem del na igraci i donesuvanje na najmalce 2-3 igraci koi bi ja popolnile prazninata vo timot osobeno vo sredinata i odbranata,taka sto na toj nacin bi ostanal Ibra i bi imal pottik za novi dokazuvanja vo dresot na Inter.
Dokolku narednata godina Inter ne pokaze rezultat vo liga na sampioni ne ocekuvajte Ibra da ostane kako i poveketo zvezdi vo Inter.

Фала курцу си отиде .... Ми се присерува коа ке ми текне колку пари на празно отидоа на бразилците .... сетете се само на Роналдо .... кој што го плаќавме како да игра ... а седеше на КОПАКАБАНА и си играше фудбал на песок ....

Се надевам ке најдеме адекватна замена :!:salut:

Фала Богу еден коментар на место. Кога си отиде Роналдо сите го плукаа и ден денес кога ќе го спомнеме на форумов се јавуваат за плукање. Сега кога Адриано прописно ни ги истенчи нервите и ги издупчи Интер, Мурињо, Морати и навивачите, нека му било со среќа, ќе сме го памтеле по добро. Преку Тасета, нека му е среќа ама по добро многу нема да го памтам, во глава ми се само утките од 5 метри што ги правеше редовно додека сите му дававме поддршка да се врати на старите патеки. За на крај да каже дека му здосадило.

Рони барем беше ѕвер. Ремек - дела од голови даваше и сите ни завидуваа што имаме таков играч. Во мизерна генерација го носеше клубот на плеќи до борба за скудетото. Можеби и затоа го плукаме што си отиде, зошто знаеме колку беше незаменлив.

За Адри ќе се најде замена, т.е играч што ќе знае да погоди со нога и глава, а не со рака. Еден куп ги има во далеку подобра форма од него. Жал ми е само за него што си го фрли талентот. Интер од ова ќе има многу ќар и ич зијан.

Со среќа нека му е и весели журки :cug::pijan:

Znaci ocekuvam sosema nova preobrazba na ekipata narednata sezona so golema cistka na golem del na igraci i donesuvanje na najmalce 2-3 igraci koi bi ja popolnile prazninata vo timot osobeno vo sredinata i odbranata,taka sto na toj nacin bi ostanal Ibra i bi imal pottik za novi dokazuvanja vo dresot na Inter.
Dokolku narednata godina Inter ne pokaze rezultat vo liga na sampioni ne ocekuvajte Ibra da ostane kako i poveketo zvezdi vo Inter.

Во тимот има само една ѕвезда а тоа е Ибра. Само нека пази Ибра да не се преебе како многу играчи што отишле да освојат Лига на Шампиони па на крајот ништо да не направат.

За освојување на ЛШ треба да се има ист тим две до три сезони со ист менаџер и секако малку повеќе среќа. Ретко кога најдобриот ја освојува Лигата на Шампионите.

Mourinho Warns Moratti: If You Sell Ibra I'll Buy Him Myself!
:tv:

Интересно прашање и генијален одговор како и секогаш, Мурињо бе Мурињо :)

Мислам дека Ибра ќе остане уште долги години во Интер, всушност и нема некоја причина поради која би заминал, а тешко дека некој освен Реал и Сити би дал пари за него. Сепак сите знаеме дека Ибра е миленик на Морати, па заедно со Балотели, Маикон, Цезар и Камбијасо се недопирливи за купувачите. Ова според мене може да ни даде до знаење дека Мур нема така брзо да го напушти Интер, ко Америка е Мурињо, крои долгорочна политика :)

незнам колку го следевте неговото интервју со еуроспорт (one to one) кога и изјави дека би сакал да ја промени средината, исто како со ајакс така и со интер смета дека направил доволно... така да не верувам дека ќе остане уште долго во Интер, стискајте палци :)

Mourinho Warns Moratti: If You Sell Ibra I'll Buy Him Myself!
:tv:

Интересно прашање и генијален одговор како и секогаш, Мурињо бе Мурињо :)

Мислам дека Ибра ќе остане уште долги години во Интер, всушност и нема некоја причина поради која би заминал, а тешко дека некој освен Реал и Сити би дал пари за него. Сепак сите знаеме дека Ибра е миленик на Морати, па заедно со Балотели, Маикон, Цезар и Камбијасо се недопирливи за купувачите. Ова според мене може да ни даде до знаење дека Мур нема така брзо да го напушти Интер, ко Америка е Мурињо, крои долгорочна политика :)
Да се надеваме дека оваа сезона Мурињо сам ќе избира на трансфер пазарот и дека за прв пат нема да се меша Масимо Морати, кој досега во голема мера тој одлучуваше за новите играчи.
Диего или неко врвен во среднит ред е спас за Интер и продажба на подпросечните играчи: Круз, Креспо, Фиго, Бурдисо, Матераци, Ривас и др.

Aj мало привју за денешниов меч .

Наполи :

Моментална форма во последните 14 натпревари : L D D D D L L L D L D L L L

Моменталнта форма на домашен терен во последните 7 натпревари : D D L L D D L

Гледајки ги овие статистички податоци, вечер едноставно мора да се оди на победа, од една страна за нијанса се зголеми притисокот, иако предноста во моментов е преголема и само поради тоа што се работи за Интер ( знаејки ги какви се ) сеуште им го немам препишано префиксот шампиони за оваа сезона .

Наполи е во серија од 14 меча без победа од кои 7 загубиле, на истите постигнале само 7 гола а примиле дури 21 гол, што значи одбраната им е хаос а и нападот не им е нешто поарен .

Интер :

За разлика од Наполи, кај Интер гледаме друга слика, истата го вели следново, од 18ти Јануари, по поразот од Аталанта, Интер немаат пораз во следните 13 меча од калчото, 9 од истите победиле, на 4 ремизирале ( Рома, Палермо, Јуве, Торино ), интересно е што од овие 4 реми исходи, само еден е на гостински терен ( оној со Јуве ( а 3 се на домашен, што значи дека играат подобро кога се гости .
Во оваа серија без пораз, Интер постигнале 24 гола, а примиле 9 гола, што би било, дадени скоро 2 од натпревар и примени помалце од 1 .

Ке се задржам на играта на гостински терен, каде од оној пораз во Бергамо, имаат серија од 6 меча без пораз како гости, од кои само еден заврши нерешено, повторувам, оној со Јуве . Гол разликата им е феноменална, дадени 11 гола, што би било скоро 2 од меч, и примени само 2, во дуелите со Јуве и Болоња .

Се освен победа би било разочарување за мене, не дека Милан се доближи, далеку од тоа дека се блиску, би бил разочаран бидејки од една страна Наполи е во очајно лоша форма, од друга страна Интер има пеколен финиш, нетипично за нив. Дефинитивно со статистикава гледаме дека во споредба со гостувањата во Џенова, Удине и Торино, ова е лесен, многу лесен меч.
Се надевам дека и овој пат статистиката нема да ме излаже ( се покажа веродостојна за претходните 3 тешки гостувања ) . . . Forza Inter !

Натпреварот започна еве и составот на Интер:

Balotelli, Mario
Cambiasso, Esteban
Chivu, Cristian
Córdoba, Iván
Figo, Luís
Ibrahimovic, Zlatan
Júlio César
Samuel, Walter
Stankovic, Dejan
Vieira, Patrick
Zanetti, Javier

Ибрахимовиќ: Време е да си одам од Интер
26.04.2009.
Напаѓачот на Интер и репрезентативец на Шведска, Златан Ибрахимовиќ, најави дека по завршувањето на оваа сезона сака да ги напушти редовите на клубот од „Џузепе Меаца“. Шокантната изјава на популарниот „Ибракадабра“ ја објавија неколку инталијански медиуми.

„Имам одличен договор и навистина овде ми е убаво. Но најискрено, сакам да пробам нешто ново. Во Италија сум веќе пет години и време е за промена. Освоив се што можев да освојан во Италија, но дојде моментот во животот, како и кога бев во Ајакс. Чусвтвувам дека треба да побарам нов предизвик“, изјавил Ибрахимовиќ.

Медиумите на Апенините велат дека одлуката на Швеѓанецот за заминување од Милано е слабиот настап а „нероаѕурите“ на евро-сцената и се уште неможноста да смета а трофеј во Лигата на шампионите.

Ибрахимовиќ: Време е да си одам од Интер
26.04.2009.
Напаѓачот на Интер и репрезентативец на Шведска, Златан Ибрахимовиќ, најави дека по завршувањето на оваа сезона сака да ги напушти редовите на клубот од „Џузепе Меаца“. Шокантната изјава на популарниот „Ибракадабра“ ја објавија неколку инталијански медиуми.

„Имам одличен договор и навистина овде ми е убаво. Но најискрено, сакам да пробам нешто ново. Во Италија сум веќе пет години и време е за промена. Освоив се што можев да освојан во Италија, но дојде моментот во животот, како и кога бев во Ајакс. Чусвтвувам дека треба да побарам нов предизвик“, изјавил Ибрахимовиќ.

Медиумите на Апенините велат дека одлуката на Швеѓанецот за заминување од Милано е слабиот настап а „нероаѕурите“ на евро-сцената и се уште неможноста да смета а трофеј во Лигата на шампионите.

Оваа изјава е шокантна за сите фанови на ИНТЕР...
Но да се надевам дека до оваа нема да се случи баш оваа лето.

Започна второто полувреме
Да се надеваме на три нови бода.

Ништо, тешко дека вечерва ќе ги освоиме трите бода. Играчиве ми делуваат незаинтересирано, нападот и средината никако да се поврзат, многу ни фалат нападите на Маикон по десна страна, а згора на се Донадони му го украл стилот на Катанец, игра со 8 души во одбрана.

Ништо, тешко дека вечерва ќе ги освоиме трите бода. Играчиве ми делуваат незаинтересирано, нападот и средината никако да се поврзат, многу ни фалат нападите на Маикон по десна страна, а згора на се Донадони му го украл стилот на Катанец, игра со 8 души во одбрана.
Цела сезона средината и нападот се отсечени, не е само вечерва таков случај.
Но да се надеваме дека по некоја случајност дека ќе постигнеме гол.
Еве измена која да се надеваме дека ќе донесе подобрување.
Фиго излегува
влегува Мансини

1-0 Залажета

Цела сезона средината и нападот се отсечени, не е само вечерва таков случај.
Но да се надеваме дека по некоја случајност дека ќе постигнеме гол.
Еве измена која да се надеваме дека ќе донесе подобрување.
Фиго излегува
влегува Мансини

1-0 Залажета

Не се баш цела сезона отсечени, 58 гола не може да се дадат ако нападот е отсечен цела сезона. Оваа утакмица Виера не уништи, Станковиќ исто така везе нема, остануваат Балотели и Ибра сами отсечени помеѓу 7-8 играчи.
Кажав и се остварија моите очекувања, играта 100% се разликува од онаа прикажана игра против Сампдорија на пример. Тоа е тоа, до крај ни се потребни барем 3 победи за освојување на скудетото.

Не се баш цела сезона отсечени, 58 гола не може да се дадат ако нападот е отсечен цела сезона. Оваа утакмица Виера не уништи, Станковиќ исто така везе нема, остануваат Балотели и Ибра сами отсечени помеѓу 7-8 играчи.
Кажав и се остварија моите очекувања, играта 100% се разликува од онаа прикажана игра против Сампдорија на пример. Тоа е тоа, до крај ни се потребни барем 3 победи за освојување на скудетото.
Еве сега напраени се две измени
Круз - Виеира
Максвел - Киву
И покрај негативата од еден гол и понатаму гледам незаинтересираност кај фудбалерите на Интер за постигнување гол, напротив Наполи ја диктира играта.

Се шетаа низ теренот како Виктор-мак вчера на пијанката. Камбијасо, Занети, Киву, Самуел, Кордоба и Цезар. Единствените кои се трудеа.

Неверојатно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom