Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Breej da ti ebam slepecot, ti ubiva sekoja zelba za gledanje. Mrtvak eden nesposoben. Sto e sledno, Murinjo da go zemat za trener?
Bar da izgubat kako magarinja.

Брат како си , добар ? :D

Продолжете со плукање кон Валверде и дај пријавете се за нов тренер на Барса. Дефинитивно најнеблагодарни сме ние навивачите на Барса, а да бидеш тренер на Барса е најтешката работа во фудбалот. Ернесто му одржи фудбалска лекција на Лопатеги денес од фудбалските учебници шо би рекол Калински.

П.С ЧЕСТИТО НЕКА НИ Е ПОБЕДАТА !!!! БУШЕЊЕ !!!![DOUBLEPOST=1540748014][/DOUBLEPOST]

Лајк за профилната :)

За Валверде ќе се виде напролет, кој бил во право :D премногу се дупка Реал за да биде некој критериум ова.

Хаха а бе смешки еден куп, ај кладете се дека со Ливерпул многу полесно ќе поминеме ако ги минеме Манчестер :vozbud: Кој има му“да да видеме :)

@Vilanova тука бро? како валвердево? :D

@Invader Мурињо со две раце сега би го потпишале, нема шанса него да му свртат утакмица при предност од 3 гола разлика.

Кај Мурињо проблемот е шо неможе да направи 3 гола разлика. :LOL:

Шала на страна, на Мурињо кариерата е во надолна линија последните 3-4 сезони, али би го прифатил пред тоа гомно шо ни е на клупата. Во најмала рака сеуште држи некој авторитет и тактички може да извади многу повеќе од играчите.

Проблем е што нема кој да се донесе за тренер, едино овој од Ајакс ако го земат. Мада не ми се верува он да си замина после оваа сезона.

Така да лагано ќе си го гледаме докторот Ернесто факинг Валверде и наредна сезона. Да видиме кој ќе не испадне тогаш во ЛШ после 3 гола предност.

Кај Мурињо проблемот е шо неможе да направи 3 гола разлика. :LOL:

Шала на страна, на Мурињо кариерата е во надолна линија последните 3-4 сезони, али би го прифатил пред тоа гомно шо ни е на клупата. Во најмала рака сеуште држи некој авторитет и тактички може да извади многу повеќе од играчите.
Со Барса би направил брат, биди сигурен. Ме мрзи сега да барам колку беше ефикасен со реал, но мислам дека даваа доста голови. Не може со Меси во екипа да не дава :)

Кариерата му оди во надолна линија, но гледај кога замина од Јунајтед потоп им се деси, видовме какво срање од тим водел, стварно со оној тим да завршиш втор во ПЛ е голем успех.

Што е до мене и Чави директ нека го стават, само да не е валверде.

Зависи за што бараме тренер,ако е за Ла Лига и Куп онда Валверде си е добар.

Само на нас(барем мене)ми е Лига на шампиони приоритет.
Таму главно добри тренери се некои мотиватори,луѓе што во тој момент ќе реагираат брзо.
Некој што ќе биде авторитет и мотив за играчите,како што е Клоп во Ливерпул или Зидан во Реал,кој може не е некој тактичар...Ама според мене во ЛШ нема тактика,треба да излезеш машки,да го преораш цел терен и да бидеш мотивиран.Во такво натпреварување има по 10 шанси на натпревар(посебно нокаут фаза)и тука нема што да тактизираш.
Плус треба да имаш во тимот играчи за големи натпревари што ќе дадат некој важен гол за пролаз а да НЕ се напаѓачи,пример:Саул Нигез(Атлетико),Касемиро,Рамос итн.
Да ме сфатите подобро нешто како што даде Компани пред некој ден во ПЛ,или Де Лихт против Јуве.

Моментално ние во тимот немаме ни еден таков играч,освен Видал до некаде.
Се се чека на Меси,останатите си трчкаат како пичиња...читај Бускетс,Ракитич,Алба.
Ние пробуваме да го анализираме противникот и да најдеме некоја слабост па тактички ќе се спремаме...Ова ти е како Светско треба да реагираш во даден момент,незнаеш како ќе се движи натпреварот,ќе залута некоја топка и се паѓа во вода.
Поради тоа тактизирање вака ни се случува,излегуваме со цел план како да се движи натпреварот и после најмала грешка не фаќа паника и се случува дебакал.

Од друга страна ние имаме најНЕефикасна средина од цел свет,кога последен пат дал некој везњак гол...Бускетс и Артур немаат цела сезона ни еден,Ракитиќ даде некој само.
Во секој тим што стигнал до финале или освоил,има играчи како горе споменатите,неможе само од Меси да се очекува и да се врткаат околу него другите.

Моментално јас мислам дека Тен Хаг ќе е добро решение,макар и Чави веднаш би го прифатил,ќе биде мотив за играчите,има и што да научат од него.
Ама најверојатно ние ќе си останеме со Ернесто Носоња Хасан Факинг Валверде,и средниот ред ќе ни бидат некои пред пензија играчи.
Нека земат сега желбите нека му ги исполнат,Вилиан запнал од 30 и кусур години да го носи...:facepalm:
Сега последно читам дека Мата можело да дојде...Незнам дали да плачам или да се смеам,отпадот ќе го собираме од другите.
Искочија претходно шпекулации дека Озил го сакал...:pos:

Тоа е што е БАРСА ВО СРЦЕ СЕКОГАШ!:cujte:

Суарез ви е играч помалку на терен. Од тоа што го гледам колку е другарче со Меси по социјалниве мрежи, најверојатно, и наредна сезона ке го гледате.

Се се ама голот од корнер не знам, за кои шпици е за најавни или одјавни.
Валверде е кактус, марионета нема грам авторитет врз играчите се една фаца има, кактусова.
Ова не е срамно колку што е болно срамно беше тоа од Рома со сета почит кон тимот и фановите, ова е Ливерпул бајо мој играа против терминатори, како на стероди да играа се надевам дека ќе освојат лига на шампиони барем ќе се тешиме дека изгубивме од одличен состав.
Промени од такви размери какви што пишуваат некои овде се сомневам дека ќе има.

Xavi е слободен тренер, нека го земат. Сигурно ќе е барем 50% подобар. Нека ги продадат Coutinho и Rakitic подобро ќе е Puig и Alena да играат средина... Барем ќе знаеме немаат искуство и се учат.
ПС: Не знам како Messi е смирен (не се дере и не се нервира) кога Suarez усерува по 10 асални топки што Messi му ги мести зицери?

Јас искрено од 2003-4 навивам и пратам утакмици на Барса, али не памтам така да сме биле издоминирани. Мене не ме боли како лани, оти бевме надиграни декласирани. Ливерпул одиграа перфектни 90 и кусур минути, немаше дел од теренот кај што не не поседуваа како црнец на некоја тинејџерка.
Мислев ќе паднат после одреден период, али буквално трчаа до крајот како блесави, се бореа и за небитни топки кај аутот... Ова разлика ја прави само ликот шо им е на клупа, никој друг. За ваков мајндсет треба добар и професионален психолог како Клоп.

Нашиот е толку непотребен и небитен, како кондом на кур шо ебе трудна жена. :toe:

Еспн викаат ќе имало состанок на директорите денес. Во меѓувреме каталонските медиуми тотален молк, чекаат директиви на која страна да се свртат. Ако му дадат поддршка сега, има да се посерат од пропагирање срања :гомце:

Еспн викаат ќе имало состанок на директорите денес. Во меѓувреме каталонските медиуми тотален молк, чекаат директиви на која страна да се свртат. Ако му дадат поддршка сега, има да се посерат од пропагирање срања :гомце:
Не знам какви им се конекциите на ЕСПН со шпански клубови ама они пишаа и дека Кутињо бил прв на листа, наводно од „извори блиски до властта“.
http://www.espn.co.uk/football/socc...ucl-horror-show-valverde-could-follow-sources

Ниедна титула нема да не вади оваа сезона, вистина La Liga е кремот меѓутоа ваква ситуација на европскиот фронт не знам кога ќе мирсниме во догледно време.Голем дел од титаните испаднаа а во таа група има тимови кои исто вака можеа на овај начин да не треснат, ова беше зицер, пенал како сакаш кажи го посебно после поволниот резултат на првиот меч, овие факти ја прават елиминацијата уште по болна.Јас ја пратам Барса од сезоната кога дојде Роналдињо на мои десттина години а вчерашниот ден не знам ќе боли уште долго.Ебати Папата да ти ебам.

Не знам какви им се конекциите на ЕСПН со шпански клубови ама они пишаа и дека Кутињо бил прв на листа, наводно од „извори блиски до властта“.
http://www.espn.co.uk/football/socc...ucl-horror-show-valverde-could-follow-sources
Јас колку што имам читано не се баш добар извор, но ќе видиме што ќе е.

Пс. Честито победа.

Јас колку што имам читано не се баш добар извор, но ќе видиме што ќе е.

Пс. Честито победа.

Фала. Фер утакмица, мислам дека генерално бевме подобар противник и заслужено отидовме понатаму. Се надевам на нов дуел следна сезона, без разлика дали е групи или нок аут фаза зошто секогаш е убаво да играш против кремот во Европа.

И честито титула, мада досадно е да ви се честита веќе :D

Читам сега имале состанок, ќе дискутираат за Валверде и некои играчи. Coutinho прв ке летал ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom