Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ај зa Рaбиo ќе рaзберaм некaкo, млaд, висoк, левaк (тaкoв ЦМ не пaмтaм кoгa сме имaле пoрaнo) ќе гo земеме приличнo зa дoбрa ценa, мaкс 40 мил. и секaкo ќе биде резервa нa Рaкитич и Бускетс, aмa 60 милиoни зa 30гoдишниoт Вилијaн? Пa пoдoбрo зимoтo дa гo земеa Сaнчез....

Ај зa Рaбиo ќе рaзберaм некaкo, млaд, висoк, левaк (тaкoв ЦМ не пaмтaм кoгa сме имaле пoрaнo) ќе гo земеме приличнo зa дoбрa ценa, мaкс 40 мил. и секaкo ќе биде резервa нa Рaкитич и Бускетс, aмa 60 милиoни зa 30гoдишниoт Вилијaн? Пa пoдoбрo зимoтo дa гo земеa Сaнчез....
Сега погледнав некои клипчиња од Рабио, истиот Андре Гомеш. Тромав, бавен, никаков. За Вилиан колку и да има години разбира фудбал човеков, за Рабио не би дал ни денар, се надевам дека ќе пропадне трансферот.

Вилиан и 60 милиони има логика, далеку повеќе од ланскиот трансфер на Паулињо за 40. Искусен играч во јака лига, јас би го земал за таа цена.

Кутињо - Меси - Дембеле

Артур - Бускетс - Ракитич/Рабиот

Алба - Умтити - Пике - Семедо

Нас ни треба лево крило, Кутињо е на позицијата на Иниеста наредната сезона.
За што им е Вилиан???
За Артур сум согласен, може да испадне откритие и полн погодок но може да биде и промашување, но сепак млад е.

Уф, колку јако звучи овој напад :drk:
Аргентина-Франција изглеа не ја глеаше.. Меси лажна 9ка неможи поќе да игра.. Нити е ова 2010 нити Барса ги има Чави/Иниеста.. Меси ќе ни биди главен плејмејкер до крај на кариера.. То е то

Уште Вилиан и Рабио да ги земиме и дефинитивно за првпат по 15 год неам ама ич интерес за новата сезона

Во секој случај Валверде нема никад да ја игра таа формација, ама мислам дека Меси би играл супер како ф9 кај нас

Аргентина-Франција изглеа не ја глеаше.. Меси лажна 9ка неможи поќе да игра.. Нити е ова 2010 нити Барса ги има Чави/Иниеста.. Меси ќе ни биди главен плејмејкер до крај на кариера.. То е то

Уште Вилиан и Рабио да ги земиме и дефинитивно за првпат по 15 год неам ама ич интерес за новата сезона
Епа лажна 9ка ти е најблиску до плејмејкер :D И тоа е најидеалната позиција за Меси. Со играњето на Меси како лажен шпиц, или лана 9ка, он уствари нема да игра во 16ник и да чека топки, туку се враќа назад и креира шанси за 2цата по крила да влетаат во 16 и да дадат гол.

Нас ни треба лево крило, Кутињо е на позицијата на Иниеста наредната сезона.
За што им е Вилиан???
За Артур сум согласен, може да испадне откритие и полн погодок но може да биде и промашување, но сепак млад е.
Ваљда ќе игра лево Вилиан ако дојде.

Вилиан-Суарез-Меси
Кутињо-Бускетс-Тиаго
Алба-Умтити-Ленгле-Семедо
Тер Штеген

Денис-Пако-Дембеле
Артур-Ракитиќ-Рафиња
Дињ-Мина-Пике-Роберто
Силесен​

Не е лош тимов вака :D може да се склопат повеќе формации, под услов да се исполнат овие трансфери. Кога ќе ми текне дека лани бевме без Кутињо во ЛШ, Дембеле со повредите, едвај склопувавме 11 играчи за прв тим. Сега со овие двајца, плус три-четири нови играчи, дупло појачан тим би бил.

Мислам дека Валверде нема да игра 4-3-3... пред се ради Меси. Него најмногу му одговара 10ка, а во 4-3-3 ја нема таа позиција. Не е класичен шпиц, не е крило, не е ни везњак, затоа 4-4-2 или 4-4-1-1 најмногу ни одговара.

Суарез/Пако
Меси
Кутињо/Денис - Бускетс/Артур - Ракитич/Рабио - Дембеле/Вилиан
Алба/Дињ - Умтити/Вермален - Пиќе - Ленгле - Семедо/Роберто
Тер/Силенсен​

Уште стојам на тоа дека Артур не требаше да се донесе, туку десен бек, а Роберто да си се вратеше во средина. Незнам што му ја упропастиа позицијата на човекот.

И да, не сум за Вилијан. Кога веќе купуваа таков играч, што може и 10ка да игра боље да пробаа со Мата. Во години е и тој ама има уште 2-3 сезони, плус ќе ротираа со Дембеле, повеќе простор да напредува.
Рабио може, мислам дека ќе е добар трансфер, а ако не го договорат него сакам Тиаго.

Последно уредено:
Neznam zasto tolku go hejtate Rabiot, ja mislam deka bi iskinel vo Barca. Teknika, fizika, sut a ima samo 23 godini. Izmislen e za momentalnite vo sredniot red osven Rakitic i Buskets. Rabiot + nekoe krilo od svetska klasa i treba da busat sledna sezona.
Momentalno sme pojaki od lanskata sezona

4-4-2 не е лоша формација, но само треба крила да се Кутињо и Дембеле, а не како минатата сезона Иниеста и Ракитич ;)
Како што прочитав управата на Барселона го контактирала Еден Азард, тој немал ништо против за да премине во Барселона иако сон му е Реал Мадрид. o_O

@LostParadise 4-4-2 не е лоша само ако е дијамант формација, т.е. 4-1-2-1-2, а тоа не е таа формација која ја игра Валверде, он игра 4-4-2 со двајца пивоти, нешто што е многу грдо за тим како Барса.
@Beck's Рабио не е потребен на Барса, затоа што веќе го имаме Андре Гомеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom