Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Nego so napagac sto ke praime... mrdnative od Sport vika sme imale tajni pregovori za Hazard :)))

Ленгле е второто засилување. Нашиве ја платија откупната клаузула и дечкото веќе е на пат кон Барселона. Во наредните минути ќе биде и официјално.
Ова значи дека Мина си оди.

Ленгле е второто засилување. Нашиве ја платија откупната клаузула и дечкото веќе е на пат кон Барселона. Во наредните минути ќе биде и официјално.
Ова значи дека Мина си оди.
Вермален нека лета. Ленгле е еу играч, нема потреба.[DOUBLEPOST=1531337755][/DOUBLEPOST]Немам време да барам, од каде е информацијава?

Вермален нека лета. Ленгле е еу играч, нема потреба.[DOUBLEPOST=1531337755][/DOUBLEPOST]Немам време да барам, од каде е информацијава?
[DOUBLEPOST=1531342796][/DOUBLEPOST]

Браво за управата за двете заслувања, млади и прилично ефтини. Браво и за продажбата на Паулињо. Очекувам уште најмалку 2 засилувања, класа везњак и десно крило/напаѓач. Сакам и десен бек, а Роберто во средина. Одприлика тие би биле позициите лај што би се засилиле евентуално голман и лев бек, ако си одат Силенсен и Диње.
Имаме многу вишок, Видал, Мина, Гомез, Марлон, Даглас, Мунир, Рафиња па и Пако ако дојде напаѓач. Све ова мора да лета за кратко да не биде пак како лани.

Млади и ефтини да, ама дали и доволно квалитетни? Посебно Артур во кого се полагаат надежи, а сеуште не сме виделе ништо од него. Ленгле барем го гледавме оваа сезона во Ла Лига и ЛЕ.

Ленгле ми остави одличен впечаток против Јунајтед, искина. Се надевам ќе го забетонира на клупа Пике и конечно ќе имаме два јаки стопери.

Конечно нешто добро. Ленгле треба да е супер засилување. Вермален под итно мора да си оди. Мина нека го пратат на позајмица во некој друг шпански клуб.

Конечно нешто добро. Ленгле треба да е супер засилување. Вермален под итно мора да си оди. Мина нека го пратат на позајмица во некој друг шпански клуб.
Pa taka pak ke ostaneme so 3 stoperi :)))
Inace nie kupuvame klupa momentalno se znae prviot sostav kaj nas, istiot od lani :)

Последно уредено:
Од денеска играчите започнуваат со тренинзи. Со оглед на тоа што се вратија и оние кои беа на позајмица, да видиме со што располагаме во моментов :D

GK: Тер Штеген, Силесен
CB: Пике, Умтити, Мина, Вермален, Марлон
RB: Роберто, Семедо, Видал, Даглас
LB: Алба, Дињ
MF: Бускетс, Ракитиќ, Кутињо, Денис, Гомеш, Алења, Артур, Рафиња, Сампер
FW: Меси, Суарез, Дембеле, Пако, Мунир

Со оглед на тоа што имаме 4ца десни бека, очекувам Видал и Даглас да заминат
Во средината имаме дури 9 играчи, а сепак се преговара и со Рабио. Тоа значи најмалку 2ца ќе си заминат.
Во нападот имаме само 5 играчи (плус Кутињо и Денис кои можат да играат лево крило), а многу е веројатно дека Пако и Мунир нема да бидат дел од екипата, па затоа очекувам дека летово ќе се донесе и еден напаѓач.

Најнови вести:
  • Сеуште нема официјално соопштение за Ленгле, иако дел од медиумите вчера соопштија дека Барселона веќе ги уплатила парите за активирање на откупната клаузула.
  • Тухел наводно дозволил Рабио да си замине, а цената што ја бара ПСЖ е околу 40 милиони.
  • Дињ сака да си замине од екипата. Доколку дојде прифатлива понуда, клубот ќе ја прифати, а нашиве немаат намера да купуваат нов лев бек, туку ќе биде промовиран играч од Барса Б.

Втора понуда за Вилиан од 60 милиони фунти.
Досега потрошивме 65 милиони за Артур и Ленгле. Ако дојде Вилиан, околу 70 милиони евра, што значи вкупно 135 милиони.
Ако за Паулињо е задолжителен откупот од 50 милиони, Делофеу 12 мислам беше, 62 милиони од продажби. Плус од други продажби речиси на нула ќе сме. Ќе има пари за топ трансфер од среден ред, ваљда ќе е Тиаго тој, а не Рабио :D

За Азар мислам дека се глупости шпекулациите, ако бега во Реал ќе оди, нема шанси да пуштиме поголема понуда од нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom