Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Da be prijatel, samo cudno nekako so vasava stasa bas vo periodo ko imate 4 teski utakmici so dobri timoj. Drugo se so tepavte e Arsenal so nemozi 4to da fati vo BPL so Liecester, I timoj ko Vallecano.

Za mene toa ne e samo koincidencija I nesto doma gi bolelo ili neznam kakvi izgovori. Toa e pad zatoa sto se krenavte v oblaci I mislevte deka ste nepobedlivi. Onoj treneron vas izjavuva edinstven tim so ne go sakam da mi padni e Barca, I moebi smrtta na Krojf.

Атлетико не го тепавме два пати во Примера сезонава, дома / гости ? Или тоа не се важи.

Едноставно е, екипата има криза, пад во формата, зенитот очигледно го имаа во тие 30 и кусур утакмици кога во 90% случаи газеа , сега се деси пад, ништо друго, далеку од тоа дека Реал не тепал па им покажал на другиве како треба со Барса... :pos:

за мене крај беше кога Алвес беше изваден,без спремен Дани , без спремен Ракитич да роварат 90 минути - нема успех нема победа...........исто така бледи Нејмар и Меси,без решенија,нарцисот Меси повторно сакаше да реши но не успеа(можеби ради богот не може ни Нејмар да дојде до најполн израз којзнае....)

како и да е секоја чест за Чоло кој со буџет колку што чини еден од Меси-Суарез-нејмар прави чуда неколку години по ред

али за кражбата вечерва никому ни збор

http://www.goal.com/en/news/1716/ch...na-deserve-a-last-minute-penalty?ICID=HP_BN_1

Za mene toa ne e samo koincidencija I nesto doma gi bolelo ili neznam kakvi izgovori. Toa e pad zatoa sto se krenavte v oblaci I mislevte deka ste nepobedlivi. Onoj treneron vas izjavuva edinstven tim so ne go sakam da mi padni e Barca, I moebi smrtta na Krojf.

Знаеш ли дека единствен гигант што сезонава го имате победено е Барса? Епа они ако се очајни и ако ова не е само пад на форма , замисли Реал на кое ниво е. :icon_lol:

Gabi Fernández (Atlético Madrid): "Da, bila je ruka, ali ne znam da li je bila unutar ili izvan šesnaesterca. Nekada ti sudija pomogne, a nekada odmogne...."

"Bila je unutar šesnaesterca? Pa, šta da vam kažem onda... To ne znači ništa."

Не значи ништо, да ви го ебам посраниот тим. Нека се паднат со Реал, нека се испоколат меѓу себе.

se saka kvalitetna klupa, napagjac nemame rezerva
Атлетико да не има поголем избор на играчи, а еве во игра се во Примера и не поминаа во ЛШ. Во лош момент влеговме во лоша серија и тоа е, се надевам ќе се извлечеме од бездната и ке се спречи катастрофа да се загуби Примера.

Simeone has won only two of his 17 games against Barcelona during his time in charge of Atletico - both the UCL quarter-final second legs.

Последно уредено:
Лучо е крив. Абе стави го Меси на крило бе АЛОООО НА КРИЛО! Таму бушеше на почеток на кариера.. отиде у сред 2 сезони слаби, се врати лани на крило пак бушење.. и ШО НЕ Е ЈАСНО БЕ ШООО?

Мора клупа за наредна сезона. Реално нема што да се смени ако губеме. Напаѓач мора. Исто и КРЕАТИВЕЦ. Штопер и лев бек. Отпадоци како Даглас, Адриано, Сандро нека се мавнат.

I egoto na Messi mora da se spomne, drugar mu postigna het trick sinoka pa morase i vecerva od sekoja mozna pozicija on da proba da pogodi. Ne moze da mu prostam na krajot so ne go ostavi Nejmar da plasira u negov stil. Uvek mi precelo na momenti i toa najbitni egoto da se stavi nad klubot

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Очајно играа вечерва. Не само што не се подобрија од претходните порази, туку паднаа уште толку. Не видов никаква игра, никаков мотив, ништо. Делуваа како изморени и истрошени. Буквално се случува обратна ситуација од лани. Лани до почетокот на февруари не верував дека ќе освојат нешто, а потоа се претвори во сезона од соништата. Сега паднаа во форма баш кога сите мислевме оти станаа непобедливи.

Меси дефинитивно има некој психолошки проблем. Дали е за аферата со Панама или нешто друго, немам појма. Ама кога игра вака (а за негов квалитет тоа значи дека не игра ништо) секогаш има нешто во позадина. Пред две сезони имаше вакви падови во финишот од сезоната, и тоа главно беше поради стресот и притисокот да се освои СП со Аргентина. Се сеќавате како повраќаше на теренот. Сега е изгледа нешто нефудбалско во прашање...

Клупата е исто огромен проблем, веќе и јас и други коментираа во фан клубов. Не паметам Барса да имала толку слаба клупа во последниве десетина години. Очајни сме со играчи како Даглас или Сандро. Летово мора еден голем шопинг да се направи.

Инаку смртта на Кројф не верувам дека имала баш толкаво влијание на играчите.

Судијата ја утна на крајот со недосудениот пенал, ама не смееме тоа да го користиме како оправдување, и драго ми е што никој не го прави тоа на форумов. Само еве брзо стигна потврда дека судиите знаат да згрешат и на сметка на Барселона.

Тоа во 89/90 минута беше чист пенал за Барса, ама 90 минути да ги нема и после да викаат дека судиите ги заебале се чисти глупости..па ако си играш фудбал, играј и надиграј го противникот, сепак влегоа во дуелов со победа од 2-1!
и рака на срце, требаше на Ињеста чист црвен да му даде, намерно играње со рака во шеснаесетнк за 100% шанса на Атлетико. И во таков дуел ги остави играчите на Барса со 11 играчи, од кој Суарез имаше 2-3 убави шанси ама не успеа да даде гол!!

Поочајни сме од Македонија моментално.
Не сериозно, смешки се, Меси и Нејмар се очобол, Суарез не може сам да игра, плус овие се бутнаа во 16, иди па помини да те видам. Иниеста пробуваше нешто, ама и него го газат годините. И не е разочарување од се и сешто ама оваква серија на лоши резултати немале многу одамна, една победа во последните 5 натпревари е трагично и смешно. Во страшен пад на формата се, сличен на оној на Реал од лани кога ја изгубија Примера со повреден Модриќ.
Атлетико и ПСЖ мене ми беа најнепосакуваните противници за 1/4, налетавме на можеби и поголемиот ѓавол, поштено го изедоа, од 180 минути они изиграа 45. Денес ништо не изиграа, ниту притиснаа асално како што знаат за гол, ниту се трудеа, ниту трчаа, се изнервирав со пеналот на крај што не го досудија, ама од друга страна не знам ни колку го заслужија тој пенал.

Проклетсвото со неодбранување на ЛШ продолжува, нека се фокусираат тотално на Примера и на Купот, 2/3 титули е во секој случај феноменална сезона, само како се тргнати со темпово, да не направат некоја глупост и во Примера, иде една од најочајните Валенсии во последно време на Кампот, во Купот ги демолираа, во лигата заебаа работа со нив. Ако случајно и таа се киксне периодов простете се и од Примера.

Е сега @Бокица ти викаш дека Барса никого јак не тепала. Атлетико го преслуша два пати во Лигата, го победи Реал, го победи Арсенал (ај овие се на ранг со Билбао годинава ама ајде). А шо толку јаки екипи победија Реал/Баерн/Сити? Реал го имаше ултра најлесниот распоред во ЛШ, па пак се мачеше. Баерн освен Јувентус друго ништо тешко не виде. Сити играше со еден Динамо Киев во претходната рунда. Малку е смешно да кажеш дека Барса не играла против јаки противници, кога Барса има играно против истите противници на Реал плус Арсенал, а минус Рома.

Мизерија, нема што повеќе да се каже. Колку и да се бараат оправдувања фактот дека играа како пички останува.
Заслужен пораз. Ако продолжат со ваква игра ќе го пушат курот и во лигата.

Тоа е тоа, играчите се луѓе и не можат да освојат се‘ секоја сезона. Се надевав дека трофејот што нема да е освоен ќе биде купот и дека првпат во историјата на ЛШ ќе ја одбраниме титулата, ама тоа е тоа. Мора да се вратат по поразов, Реал и Атлетико ќе си имаат обврски во ЛШ, барем уште по две утакмици и конечно ќе имаат малку одмор нашиве да се консолидираат и да ги освојат двете преостанати титули. 10 утакмици повеќе сме изиграле досега од Атлетико и Реал, нормално беше уморот да ги стаса играчите.
Иначе, Барса не играла тешки утакмици, се откажувале противниците пред да почнат. :cuc:

Е сега @Бокица ти викаш дека Барса никого јак не тепала. Атлетико го преслуша два пати во Лигата, го победи Реал, го победи Арсенал (ај овие се на ранг со Билбао годинава ама ајде). А шо толку јаки екипи победија Реал/Баерн/Сити? Реал го имаше ултра најлесниот распоред во ЛШ, па пак се мачеше. Баерн освен Јувентус друго ништо тешко не виде. Сити играше со еден Динамо Киев во претходната рунда. Малку е смешно да кажеш дека Барса не играла против јаки противници, кога Барса има играно против истите противници на Реал плус Арсенал, а минус Рома.

+ so PSG igrase Real I izvadi pozitiven rezultat neresenk gosti, pobeda doma. A inaku vie I so Roma se macevte po grupi, a I so Leverkusen. Znaci na sekoe potesko gostuvanje so dobar tim Barca tesko se spravuva sezonava. Atletiko go tepavte na gosti vo ligata I toa samo go priznavam, iako ne mi e jasno kako se slucilo, I nas doma so prost trener na klupa. Toa e. Epten se mislea za nepobedlivi I seto im se odbi od glava.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom