Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Osven odlicnata igra koja odamna ja nemalo samo da napomenam deka so Matje nikako vo LS, kikser e.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Мора да го средат пренесувањето на топката од сопствена половина. Најмалце во 3 наврати се изнамачија , Пике паничи како девица пред прв секс. Среќа Алба е технички потковен па со дриблинзи успева некако да поврзи со Ракитич.

Се опуштија второво..........[DOUBLEPOST=1423430329][/DOUBLEPOST]Tибам голо фушарски :pos:

Одлична утакмица, контрите одлично функционираат, што прилично сум изненаден. Верувам дека тоа е дело на Енриќе. Оние загубени топки на противникот на наша половина веќе не се враќаат толку често до нашите одбранбени туку со брзи пасови на прва се трга одма на контра, а видовме дека контрата може одлично да ни функционира, хинт дел од головите против Атлетико М. Виљареал и ова вечерва.

Зицерите мора да се реализираат. Нејмар нека не лета у облаци, супер си беше до сега, не му требаат вакви идиотски потези во завршниците како вечерва. Вакви промашувања у нокаут фазиве у ЛШ може скапо да не чинат.

Меси повторно одличен. 23-ти гол, вкупно 33-ти сезонава надополнето со 15 асистенции. Штета што не постигна уште некој гол вечерва. Али колку простор им отвара и какви шанси им сервир и креира, аии :cuc: цар !

:oleee::oleee:

Уште кога почнаа у второ со притисок ни висеше голот , беше само прашање на време.

Суарез гол и асистенција , се надевам ќе му влијае колку толку на самодовербата , мада стварно дечкото немаше среќа во неколку наврати.
Нејмар па тотално спротивно , пука од самодоверба и тргна да лобува класа светски голман за мене. Малце изигра под неговите можности , но сепак неможе да се очекува секој натпревар да блеска.
Меси класика. :toe:

Значи незнам дали пресингот на Билбао не правеше да изгледаме немоќно со вадење на топката од наша половина , или стварно денес некако беа дезориентирани. Се осеќаше отсуството на Масче , мада за мене Ракитич е човекот. Која стабилност и сигурност. :cuc:

Најслаб поединец Пике , заспа човекот. Мада и Матје не беше нешто посебно сигурен. На тоа додај го и пресингот што дефинитивно не го очекуваа баш од Билбао , и тоа е.

Се на се , колективно , 9 од 10. (y)

Само втор пат сезонава(Тер Штеген со ПСЖ, и вториот гол вечерва) примаме гол од грешка на голманот, што е одлично. И покрај тоа Браво одлично бранеше вечерва.

Се си мислам да беа вака мотивирани на сите натпревари како после аферава со управава ќе бевме убедливо први. Ние треси се секој натпревар, а тие си го ладеле :eek: Едноставно вчудоневиден сум од играва само вака да продолжиме ќе освоиме минимум 2 трофеи слушајте ми го зборов:cujte:
Јес да е одбранава сирење али не можит да примиме колку шо мојме да им клајме :D

Честитки, солидно :) Генерално тоа е тоа што се бара. :)
Да нема само проблеми со одбраната и се ќе си дојде на свое место

Одлична утакмица, конечно победа на овој терен без некој поголеми проблеми, се на се одличен натпревар,реков и претходно дека кога е најпотребно го кренавме нивото на играта и од меч во меч сме се подобри.. единствена замерка за овој меч е кај одбраната која буквално заспа при двата гола, и да конечно и Суарез погоди, а плус тоа запиша и асистенција и имаше уште неколку одлични шанси, се надевам дека овој меч колку толку ќе му ја врати самодовербата.. :D

Како дојдовме до ситуација да сме олку добри навистина појма немам. Головите вчера ги примивме од невнимание на одбраната и Браво откако се опуштија заради разликата, ама воопшто не им замерувам и можам слободно да кажам дека никогаш не сум бил посигурен од сега кога не напаѓаат. Браво го почитувам многу и е сосема сигурен, мада повеќе ми се допаѓа Тер Штеген, тој е класа повисоко. Бускетс и Ракитич се многу воиграни и со нивниот физикус и страшна техника се ептен битни за нас, Маскерано е исто во форма и многу подобар е моментално од Матје. Бартра исто треба да добива сега шанси за да се одмори Пике кој е во најдобра можна форма. Лучо му даде нова улога на Алвес и почна човекот да растура повторно, повеќе скоро и да ги нема глупите нафрлања. Алба е страшен, најдобар лев бек во светот. Иниеста, Рафиња, Чави, сите можат да играат подобро кога се обезбедени назад од Бускетс и Ракитич. За тројката напред немам зборови, тоа ти е исто како со чит да играме, екипите против кои играме не знаат од каде да се бранат, а замислете уште колку ќе се воиграат до крај на сезона. Веројатно да игравме сега со Реал ќе поминеа и полошо отколку со Атлетико, вака ќе треба да почекаме до 22 март. Продолжуваме јако, сезонава доби огромен пресврт, имаме шанси за да победиме се!

Сезоната за фановите на Барса е како еден ден на жена во ПМС. :pos:
По 100 пати менуваме расположение и очекувања, :icon_lol: Прво сме ептен оптимисти, па реалисти, па некој период пак оптимисти, па стануваме песимисти, па се разочаруваме(тури пепел на сезоната), па потоа добиеме некаква надеж, за по кратко пак да се разочараме, за да одеднаш се случи пресврт и влеземе во супер форма и сите повторно станеме големи оптимисти. Што ќе се случува до крајот, не можам да претпоставам. :D

Од што ни е слаба средината, почнавме да ги факаме противниците на контра напади

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom