Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Манчестер сити. :vozbud:

Ќе биде тешко во Англија дефинитивно , но ќе ги плеснеме на кампот 100 %.

Зар мораше Манчестер Сити , стравувам поради нашата киксерска одбрана во важни мечеви.

Сити 200 голови имаат дадено дома, од Арсенал до Јунајтед се испод 4-5 комада на Етихад дома не си оди. Бартра, Пике и Маскерано да ги клонираме 3 пати и да ги ставиме на терен пак ќе заебат работа против Сити. Најважно ќе биде да не им дадеме да ја допрат топката, одбраната исто како да ја нема. Малку на резултат в гости, дудлај таму ваму Чави на лево на десно и ќе помине времето. На Кампот секоја негатива до 2 гола можеме да ја надополниме. Повеќе тешко.

Најтешкиот можен противник, но ова е ЛШ и ако сакаш успех мораш да ги победуваш најдобрите.

Само нека бидат здрави клучните играчи и ќе поминеме. Со здрав Меси, со Нејмар на кого формата му оди во нагорна линија, со Алексис кој сезонава игра како препороден не би требало да имаме проблем да даваме голови.
Ќе видиме како ќе реагира одбраната, тоа ни најслабата точка.

МОРА да купат некој екстра стопер . Не можеме да се надеваме дека ќе дадеме повеќе голови од противникот бидејќи ако изиграат Сити на Камп Ноу бункер , тешко нас.

Абе не дека сум одушевен од ова што Сити ни се падна, ама па и боље тест да имаме уште сега, па да видиме колку не бива сезонава :D

2006 во 1/8 се падна Челзи, 2009 Лион, 2011 Арсенал. Сите 3 сезони освоивме иако не беше лесно 1/8 да се помини... Во други години кај шо не сме освоиле најчесто сме добивале Леверкузен, Штутгарт или слично срање во 1/8, сме ги газеле и на крајо ко ќе ни дојдел добар тим во 1/2 сме го кркале..

Позитивното е што ако испаднеме барем ќе дојдат поголеми промени на лето. Вака секоја сезона полуфинале, и така не даваат трофеј и така. Иако мислам дека ќе поминеме ако играат една од оние неколку перфектни утакмици како против Јунајтед, Милан лани, Арсенал итн. Знаеме дека се способни за такво нешто, само што го нема Пеп да ги мотивира.

Уф тежок противник. Со одбраната што ја имаме ќе биде многу гадно.

Какво испаѓање бре, луди ли сте. Туку во примера да си направиме разлика за да може да се комбинира.

Ете јас ќе си кажам новогодишна желба да го тепаме Шити и да им го земеме Кун на лето :-)

Samo od nasheto jajce i kun mi e strav. Inace i oni nemaat nekoja sjajna odbrana.

Ne se sekirajte ke kaze sea File dali e mesteno da ideme ili ne spored fondaiciite na katarcite :D

Тешко ќе биде, според мене 50-50 се шансите. Сити одлични се дома, над 4 гола постигнуваат на домашен терен во просек, во гости не се толку уверливи, дури и често киксаат, мада последната со Баерн добро ја изиграа.

Одбраната е таа која не плаши сите, а у Лш тим со таква одбрана лошо проаѓа.

До Фебруари има време, најбитно е сите да ни се здрави.

Najteskiot mozen protivnik,ali ako sakas nesto da postignes mora da odis po najteskiot pat.Da,City davaat mnogu golovi koga igraat doma,megutoa tie se tim koj saka da igra so topka,taka da nema da imaat mnogu sansi za gol protiv nas....
Barem ke gledame 2 top meca i veruvam deka ke gi pomineme...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom