Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Абе не дека Рамос игра некоја фантастична сезона, ама за Арбелоа е измислен сега па и во иднина.

Среќен роденден капетане, да даде Господ кичмата да те фати од кревање на трофеи.:):)

Среќен роденден на Пујол, и нека крева уште многу трофеи оваа и наредните сезони :)

Среќен роденден Пуји,аман побрзо да се вратиш,мислам за финалето на купот де :)

Ова од Спорт:

Puyol. He will not play the Copa del Rey’s final neither. Puyol will miss, due to his injury, the two first matches against Madrid

И ова многу ми се допаѓа :)

Cristiano heats the match up: “Barca is not that special

215875_180382535342482_180199595360776_431455_7142980_n.jpg

Не ми е јасно зошто кријат за Пујол. За секој еден играч се знае колку ќе отсуствува, тоа се открива за еден ден. Зошто за Пујол нема никакви информации? Само ни велат се работи на негово закрепнување. :tapp: Најверојатно ќе пропушти уште 2-3 недели, а може и повеќе(мои предпоставки). Бојан се повреди синоќа, за саат време кажаа од 6 до 8 недели ќе го нема, а за Пујол 2 месеца не можат да кажат. Пујол не го очекувајте барем за 2 Ел Класика, а може и сите да ги пропушти. Ама зошто од клубот не сакаат да кажат колку време го нема, па ваљда не е киднапиран капитенот. Разочаран сум од ситуацијава. Не сум песимист, иако би требало да бидеме(Пике и Бускетс стопери=сачувај Боже), ама да кажеа дека ќе го нема до крајот на сезоната, барем да не се лажеме пред секој натпревар. :toe::nerv:
:toe:

И конечно како што јас би го нарекол - мини светското фудбалко првевнство може да почне. Ма какво "мини" ова е рамно на светско, бидејќи и онака на светско имаш само 3-4 вистински добри yтакмици. Уште не сум свесен какви три недели не` чекаат.

Голем предизвик за Пеп и спешл фајф плачкото, кој синоќа за itv1 изјави дека она за што они биле казнети (чистењето на жолти картони) Барселона не биле. Одма да си најде алиби. Ќе измисли такви уште 10тина за да после се наврати на нив.

Како и да е, моменти за уживање. Гледам фудбал од 89та, ваков пакет од 4 утакмици нит се случил нит некогаш ќе се случи. Ова е како на пример цел живот да сонуваш како би легнал со Моника Белучи и еден ден се дешава она уствари навистина да ти даде - 4 пати!
Once in a lifetime!

Ништо од Пујол изгледа, не само за купот туку и за ЛШ. Имав надеж дека ќе се врати ама јок работава. :(

Како и да е, доволно сме силни и без Пујол и Абидал да влеземе во големото финале у ЛШ.
Маскерано покажа дека може добро да се снајде како стопер, брз е, интелегентен е, не игра остро како во Ливерпул и секоја утакмица да му биде картон, очигледно дека Пеп добро влијаел на неговата игра.

Во клучниот дел од сезоната останавме без двацјата најдобри стопери. Ај да не звучиме како да си бараме оправдување, да не беше Касерес на позајмица, сега се ќе беше многу полесно, ама како и да е, имаме сила за титула/и.

Едвај чекам да дојде сабота и да видам Пеп што состав ќе извади, посебно у одбрана. Не ми се верува да игра позади со Бускетс а со Кеита како ДМ. Ништо чудно да излезе и со 4-4-2 на хартија. :)

Едвај чекам да дојде сабота и да видам Пеп што состав ќе извади, посебно у одбрана. Не ми се верува да игра позади со Бускетс а со Кеита како ДМ. Ништо чудно да излезе и со 4-4-2 на хартија. :)

драго ми е што имам истомисленици :)

мој ком. на темата Ел Класико...
мислам дека Фонтас требаше на 2-3 првенствени да добие шанса(не верувам дека ќе згрешеше повеќе од Милито),и сега да го пушти со Реал,но шта је ту је.

иначе мислам дека Гвардиола пак ќе измисли некоја чурук-формација и пак како лани ќе ја добиеме утакмицата.
јас за промена би играл 4-4-2,само со меси и виља напред,еве што мислам дека гвардиола има измислено
Валдес
Алвес Милито(Пујол) Пике Адриано
Чави Бускетс Кеита Иниеста
Меси Виља​

сигурен сум дека Пеп ќе измисли некоја нова формација,како минатата година со максвел и алвес како крила :)
и ќе им докаже на сите фудбалски "умови" дека и на тактички план може да го победи преведувачот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom