Синдикат
Мајгада?!
- Член од
- 22 август 2005
- Мислења
- 3.110
- Поени од реакции
- 180
Bavarec напиша:i posle ova juve samo vo vtora da odi a milan da si go zadrzi mestoto vo liga na sampioni e sramota ama toa e toa... izgleda i vo uefa se isti gomna ko moggi i kompanija
Главен обвинител во скандалот со местење на натпревари во Италија беше екс директор на Интер, шо губеше пари 10 години и како магаре го јадеше стапот од Јуве и Милан. По паѓањето од власт на Берлускони начекаа најповолен момент да се разоткрие скандалот. Моџи беше до гуша во гомна и Јуве заслужи и десет пати поголема казна, ама компензирана беше со пуштање на најдобрите играчи во Интер. Милан беше со сила вмешан, обвиненијата се смешни и немаат врска со никакво местење на натпревари.
Вервај ми дека немаше позаинтересиран од мене за скандалот и прочитав се шо имаше да се прочита од италијанските весници. Обвиненијата против Милан се сосема во друг контекст и дирекно не се вмешани во скандалот. Ако беа ќе добиеа многу поголема казна земајќи го во предвид дирекното учество на Интер во обвинителството.
Судиските грешки не беа намерни и самиот знајш дека е така. Имаше и на едната и на другата страна. Во првиот натпревар Џилардино даде гол од регуларна позиција и вториот гол на Баерн беше после класичен фал во напад од Санта Круз. Офсајдот на Инзаги беше милиметарски и нема судија шо може идеално да одлучи. Немаше никаква завера, причината за поразо барај ја на друго место.
aj... bar moze kje dojdat na gradski ako stasa nekoja od nasive malce podaleku

:kesa: