Синдикат
Мајгада?!
- Член од
- 22 август 2005
- Мислења
- 3.110
- Поени од реакции
- 180
Bavarec напиша:i posle ova juve samo vo vtora da odi a milan da si go zadrzi mestoto vo liga na sampioni e sramota ama toa e toa... izgleda i vo uefa se isti gomna ko moggi i kompanija
Главен обвинител во скандалот со местење на натпревари во Италија беше екс директор на Интер, шо губеше пари 10 години и како магаре го јадеше стапот од Јуве и Милан. По паѓањето од власт на Берлускони начекаа најповолен момент да се разоткрие скандалот. Моџи беше до гуша во гомна и Јуве заслужи и десет пати поголема казна, ама компензирана беше со пуштање на најдобрите играчи во Интер. Милан беше со сила вмешан, обвиненијата се смешни и немаат врска со никакво местење на натпревари.
Вервај ми дека немаше позаинтересиран од мене за скандалот и прочитав се шо имаше да се прочита од италијанските весници. Обвиненијата против Милан се сосема во друг контекст и дирекно не се вмешани во скандалот. Ако беа ќе добиеа многу поголема казна земајќи го во предвид дирекното учество на Интер во обвинителството.
Судиските грешки не беа намерни и самиот знајш дека е така. Имаше и на едната и на другата страна. Во првиот натпревар Џилардино даде гол од регуларна позиција и вториот гол на Баерн беше после класичен фал во напад од Санта Круз. Офсајдот на Инзаги беше милиметарски и нема судија шо може идеално да одлучи. Немаше никаква завера, причината за поразо барај ја на друго место.