Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
На Алкантара беше пасот преку одбрана?
--- надополнето: 27 јули 2013 во 22:13 ---
Еј, утакмичиште е ова у пичку...

Да тој беше.
Иначе на цела оваа мака, дали за сезонава добиваме еден Робен кој што нема да промашува?
Леле изменава :O

Браво Пеп за тактикава.Алаба и Лам прават пресинг на 30 метри од голот на Дортмунд.Како го измисли ова,алал да ти е.:cuc::cuc::cuc:

Браво!Уште еднаш!:cuc::cuc:
--- надополнето: 27 јули 2013 во 22:17 ---
Страшна измена,тоа заборавив!:cuc:

Ајде нека му згрмат одозгора да не прави глупости повеќе. И против Челзи друг филм да гледаме.

Данте ни е лажна 9ка :pos:
Ај што игравме прво полувреме со лажен голман и цел натпревар со лажен стопер ама изменава :pos:
Да се смирам па ќе напишам шо мислам за утакмицата и овој визионеров на клупа

Лажен голман хахаххаха

Подобро да не го пушташе Швајни, далеку е од спремен, се плаши како Робен после повреда

што беше финтава со шамарот што го попи тиаго од пеп....?

:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Zosto ne me demantirase Pep , uste koga go vidov rasporedot na igracite bez DM znaev deka ke go jademe , ABE GO IMAS DANIELA POZADI I NE STAVAS DM ... IDI UBIJ SE !

Абе Аубамејанг за нецели 20 минути имаше 3 пати отворен пат до голот.3 пати!

Не сакам да замислам што би се случило доколку играат Ројс-Мики-Аубамејганг.Кој од кој побрз,па тоа ќе биде бе брука.

Лам каков ужас испадна во одбрана,тоа го красеше него а сега на овој натпревар,поточно со оваа глупа тактика го направија магаре ,со големи уши и тоа!Па кој кур бе играш со wing backs,остај ги класични бекови.Со 8 играчи во напад сака да игра.

Еј Гомез го продаваш за да остане Манџукич.Господ на помош нека ни е .:facepalm::facepalm:

Милер убедливо најслаб играч,со ваква тактика тој не го бива.Милер ниту бил техничар ниту ќе биде.Не знае едноставно тоа да го игра,тој ужива кога е слободен.Шаќири го извади а потоа немаше играч од резервите за во напад и го става Данте.Како можеше ваква фатална грешка да направи ?

Јас сум најповеќе исфрустриран бидејќи пред недела дена одиграа фантастично а денес катастрофа.Мада малку можеше да се почуствува слабата игра и против Барселона.

Не знам што мисли да прави,бидејќи овие потези со сменување на позиции,или давање уште поофанзивни задачи ќе не коштаат сезона.
Се надевам Ули и Замер ќе покажат кој е кој во тимов.

Правеше експерименти досега,но ова е важен куп кој мораше да го одигра со ДМ.Дали тој гледал како игра Дортмунд на контри и полу-контри ? :facepalm:

Ne e opravduvanje toa sto 5 prvotimci ne ni igraa , formaciska greska e pricinata za porazot i nisto drugo .

Спортски е да се прифати пораз, така да им честитам на Дортмунд, ќе бидат јаки противници и оваа сезона, тоа го покажаа.Е, веќе има проблем со Гвардиола.Нека определи стандардна 11-ка зошто овие ротирања, глупирања и што ти ја знам ми одат веќе на нерви.Најубаво ќе си биде да си го врати Мартинез на стара позиција....

Штарке тоа што го греши,го згреши но одбрани 2-3 зицери 100%.Но,сепак им даде предност уште не почнати.:facepalm:

Штарке еднаш ја избаци топката и примивме гол.Неколку пати ризикуваше да му ја украдат топката.Годинава очекувам околу 5 гола да примиме по грешки од голманите и лоши пасови од голманот до играчот пред него.Валдес е многу подобар во овој сегмент и од Нојер и од Штарке.Нојер се буни,не е ич ладнокрвен.
Ова е прва глупа тактика на Пеп.:facepalm:

Тиаго навистина изигра добро и во напад и во одбрана,но премногу грешни пасови а и доста ризични.Изеде шамар најверојатно за тоа.Зеде преголема слобода уште од старт,не е на арно.

Јас во овој натпревар не видов во кој сегмент го продолжи системот на Јуп.Како чавки во есен се на одредени моменти.

Барселона поради тие офанзивни бекови плаќа данок на голови,тој пак продолжува со тоа.

Манџукич го извади,и тој одма почна да се лути.Прв официјален натпревар јеботе хитлер,јеботе!:mad:
Јас би го продал сместа него,шири премногу негативна енергија кога ќе биде сменет.Па кој кур се замислува,дека го фатил господ за левото маде ?

Пред автоголот на Бујтен,Левандовски му даде бодичек мислам на Боатенг ама исто е кога им поништија чист гол.

Со ваков состав да примиш 4 гола а притоа да имаат уште полно зицери треба стварно да си глуп.Ај со Прањич разбирам ама со ваква екипа ? :facepalm::facepalm:

Ми зовре мозоков,ќе му порачам само :

Дај не го гнаси делото на Луис Ван Гал кое беше продолжено и на моменти се наоѓаше пред колапс ,но ладнокрвноста на Јуп му дозволи да продолжи да игра со ист систем за да лани направи нешто што ретко се случува.Не го гнаси,продолжи го!

Не знам што чекаат главните,но мора да се зацементира 4-2-3-1.Кој сака нека дојде,тоа да се игра.Господ знае сега кога ќе се усовршат на новата филозофија на Пеп.
Единственото нешто што ми се свиѓа од Барселона е тоа.:cuc:

А и да,заборавив да кажам дека средината беше изедена од Дортмунд.Пак нека му текне некогаш да игра без копач.(y)

panic-button.jpg

Поголема утка од Пеп неможев да очекував. Сеа ќе ми се вади не ми беа фит и уиграни Мартинез и Густаво, и мораше да ги играм Тиаго и Крос. Не отепаа на контри скоро никогаш ни Крос ни Тиаго не го покриваа Ван Бујтен и го направија да изгледа као во старите денови.

Задоволен сум од Робен, он и Рибери се во животна форма, нема седење на клупа се надевам за нив. Милер се плетка со топката, он е играч од втор план. Крос далеку од голот, не е тоа негова позиција.

Као шо вика миасанмиа многу ме нервира срањава шо ги прае со Лам и Алаба шо играат толку офанзивно, и без класичен деструктивец, а сака да има build up play од позади со просечен пасер као Боа, и мизерен како Ван Бујтен. Тиаго нон стоп опкружен со двајца тројца играчи, пробува некој фенси пасови, додека трепне они гол ни даваат. Ни на ПЕС не успеваат овие негови all attack формации.

Се надевам Пеп ќе сфати како да игра против Дортмунд, како што сфати и Јуп, нека му е ова добредојде у бундеслигата, нека не мисли дека ќе се прошета туку така. Неможе да играш така против Дортмунд како он шо играше денес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom