Штарке тоа што го греши,го згреши но одбрани 2-3 зицери 100%.Но,сепак им даде предност уште не почнати.
Штарке еднаш ја избаци топката и примивме гол.Неколку пати ризикуваше да му ја украдат топката.Годинава очекувам околу 5 гола да примиме по грешки од голманите и лоши пасови од голманот до играчот пред него.Валдес е многу подобар во овој сегмент и од Нојер и од Штарке.Нојер се буни,не е ич ладнокрвен.
Ова е прва глупа тактика на Пеп.
Тиаго навистина изигра добро и во напад и во одбрана,но премногу грешни пасови а и доста ризични.Изеде шамар најверојатно за тоа.Зеде преголема слобода уште од старт,не е на арно.
Јас во овој натпревар не видов во кој сегмент го продолжи системот на Јуп.Како чавки во есен се на одредени моменти.
Барселона поради тие офанзивни бекови плаќа данок на голови,тој пак продолжува со тоа.
Манџукич го извади,и тој одма почна да се лути.Прв официјален натпревар јеботе хитлер,јеботе!

Јас би го продал сместа него,шири премногу негативна енергија кога ќе биде сменет.Па кој кур се замислува,дека го фатил господ за левото маде ?
Пред автоголот на Бујтен,Левандовски му даде бодичек мислам на Боатенг ама исто е кога им поништија чист гол.
Со ваков состав да примиш 4 гола а притоа да имаат уште полно зицери треба стварно да си глуп.Ај со Прањич разбирам ама со ваква екипа ?

Ми зовре мозоков,ќе му порачам само :
Дај не го гнаси делото на Луис Ван Гал кое беше продолжено и на моменти се наоѓаше пред колапс ,но ладнокрвноста на Јуп му дозволи да продолжи да игра со ист систем за да лани направи нешто што ретко се случува.Не го гнаси,продолжи го!
Не знам што чекаат главните,но мора да се зацементира 4-2-3-1.Кој сака нека дојде,тоа да се игра.Господ знае сега кога ќе се усовршат на новата филозофија на Пеп.
Единственото нешто што ми се свиѓа од Барселона е тоа.
А и да,заборавив да кажам дека средината беше изедена од Дортмунд.Пак нека му текне некогаш да игра без копач.