Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Ај овој е последен пост за денес,само ме интересира ваше мислење.

Што мислите за овој потег на Пеп? Што сака да докаже со ова ?
Ван Гал им го ваѓал долниот на првиот официјален тренинг па сите му се смееле и не го сфатиле сериозно.Е сега овој на првиот официјален натпревар дели шамари.Јас овој потег го сметам за сељачки и не може ова да води на добро во иднина.Ај добро,Тиаго и Пеп имаат блиска соработка но дали ова ќе може да го стори на останатите ? Hell no!
Едно е јасно,во Барселона проќелаве и стана бел како дедо мраз,во Баерн уште полошо ќе го снајде.

Што е сељачки е сељачки, ама Пеп е таков, и со Ибрахимовиќ во Барса беше таков.Инаку можел ова да го направи во соблекувалната, а не тука пред сите.Треба шамарчиња да се делат понекогаш кога ќе забега некој, ама ок, има и други методи за тоа.Ако премногу се опушта играчот, едноставно седни го на клупа и веќе не го ставај во игра и готово, ќе се промени.
Инаку најавата на Пеп: „Ќе ги корегираме грешките“ и „Игравме против еден силен тим“.Добро утро, вице-шампион на Европа е Дортмунд во моментов.Лам го правда, вели дека ова било припрема, абе што да ти кажам........

У старт Пеп прави грешка.Ај шо го купи Тиаго е добар потег.Играч со толкав потенцијал не смее да се испушти.
Ама по мое Пеп си дозволи премногу,и веднаш им зема место на Густаво,Крос,Милер,Мартинез(заради него да оди на бек),ај Шакири не е бил кој знае колку стандарден.

Остави го прво нека се докаже,нека отиде повисоко во хиерархијата и нека биде и главен играч потоа.
Ставете се на место на некој од овие,како се чуствуваат кога играле со срце за клуб и одеднаш,некој нов,е главен...

Толку значи го проценивте Пеп во една официјална утакмица, БРАВО ! Сега барате од "горните" да му наредиле да не експериментира. Па што е задачата на тренерот ?

Изгледа покрај големите успеси од минатата сезона поголемиот дел од Вас фановите на Баерн станавте неблагодарни !

Толку значи го проценивте Пеп во една официјална утакмица, БРАВО ! Сега барате од "горните" да му наредиле да не експериментира. Па што е задачата на тренерот ?

Изгледа покрај големите успеси од минатата сезона поголемиот дел од Вас фановите на Баерн станавте неблагодарни !

Нека си земе некој тим што се гради од почеток и нек си експериментира.
Цели подготовки гледавме на секоја пријателска различен експеримент , не ме нервира играта во напад ама одбраната ужасно ја постави тотално почетнички и не личи на тренер кој има освоено се.
И кога вечер заслужи критика зашто да не го критикуваме него кога тој е најголем кривец за поразот.
И тоа против Дортмунд на чело со Клоп :mad:

И никој нема од "горните" ни да му рече на Пеп нешто, ќе го остават да си работи не се глупи Ули и Кале да му се мешаат на почеток , ама ако ептен ја закаса(шансите за тој се 0.000001%) има да летне ко партал без око да им трепне.

Далеку дека го проценив Пеп (за мене ќе пишам, не знам другите што како) по утакмицава или ај еве и по тие неколку претходни купчиња.
Конкретно во вечерашнава не се покажа како што треба тактички. Од многу играчи на располагање тотално ја утна првата 11ка, исто и започна без ДМФ. Каде на денешниов фудбал без ДМФ и тоа против екипа со трансформација на играта од одбрана во напад како Дортмунд.
Океј беше експериментирањето во изминативе натпревари. Проба што проба, виде кој кај знае кој каде не и тоа беше. Време е да се стандардизира со позициите на играчите. Друго, воопшто не ме бендисуваше неговата филозофија со играњето на резервниот голман во купот уште кога беше во Барселона и се надевав дека нема да го применува тоа и овде но очигледно не е така.
А за тоа дека ако си игра со составот како денеска и тоа се одрази на резултатите на Баерн, верувај дека нема да седат со скрстени раце одозгора. Стварно не знам како функционира тоа во Барселона (претпоставувам си нивни фан) ама тука ќе наиди на реакции, па не Пеп, ако сака Свети Пеп нека биде.

Ама сте ја сфатиле озбилно шлаканицата, мислиш кој знае каква шлаканица изел Тиаго од Пеп. :pos:

Па тренер е на тимот, има да го слушаат, нормално дека во говор при негативен резултат дека треба да биде строг малку и да покаже заби.

И немојте толку многу паника да дигате. Густаво, Мартинез и Данте се вратија пред една недела од одмор, нормално дека нема да ги става во прв тим против Дортмунд. Инаку Алаба најдобро одигра според мене. Милер најслабо.

Искрено Пеп заслужи критики, а и ќе ги добие, најмногу од Германските медиуми. Како и да е, ни него не му се губи и не му е сеедно, а тоа се виде по шамарот на Тиаго. Мое мислење е дека понатаму ќе се стабилизира играта и позитивно ќе не' изненади сите. Останува времето да покаже. Сигурно човекот знае и се разбира од фудбал повеќе од сите нас овде.

Пеп сеа ќе ми се вади не ми беа фит и уиграни Мартинез и Густаво, и мораше да ги играм Тиаго и Крос.

Хах, нема грешка. Такви изјави не очекувај од Пеп. ;) Тој веќе и даде изјава после натпреварот.
--- надополнето: 28 јули 2013 во 03:07 ---
Отварам фејсбук и повеќе страни за фудбалски вести од типот на суперспорт со наслов „шок во Дортмунд, Пеп му мавна шамар на Тиаго“ :facepalm:

Хах, нема грешка. Такви изјави не очекувај од Пеп. ;) Тој веќе и даде изјава после натпреварот.
--- надополнето: 28 јули 2013 во 03:07 ---
Отварам фејсбук и повеќе страни за фудбалски вести од типот на суперспорт со наслов „шок во Дортмунд, Пеп му мавна шамар на Тиаго“ :facepalm:

Од влакно-ортома. Воспитна беше само, не беше којзнае што... :) Али тоа е, за публицитет се' се прави.

Позитивно од денес - АЛАБА... Нека му го продужат договорот до 2023. Робен - ѕвер, само да тера без повреди.

Негативно - ЦЕЛА тактика, Лам очаен, Даниела онака, Шакири како да игра уште во Трентино, Тиаго со по некој добар пас, али како да игра во маало, многу несериозни пасови...

До пред утакмицава, зборевте одбрана на круна во ЛШ...
Сега, тотално дијаметрални ставови...

Иначе, "шамарот" ...
Сега скоро сите весници и портали ке зборуваат за шамарот, отколку за формациската утка на Пеп...
Мораше да биде Тиаго, го знае од порано, ако удреше Германец, ке беше свашта...

Dali nekoj zborese za LS titula koga Bate ne isamara i se macevme vo grupite?
Cekaj,oladi malce.Ke imas moznost i toa da go vidis.Ke si citas i ligi ke ti tecat.

I Jupp se kritikuvase,pa ne gledam zasto da ne i Pep.Ili toj super covek e?

Baern e Baern,trofej e trofej.Sekoj natprevar mora da se dobie,nema tuka opravduvanje.
Sega im dadoa dupla doza motivacija na Dortmund.Bez Gotze i Pisczek od lani,i bez Mkhitaryan.

Ako prodolzi so eksperimenti ke se kritikuva na veliko.Mnozinstvoto navivaci se 'gnevni' na eksperimentite.Ke dojde kritika i od upravata ako prodolzi, ne se sekiraj.
Uli dva dena pred natprevarov izjavi deka minimum 7-8 igraci mora da se standardni,si ja znaat rabotata tie,ne se od sahta izlezeni.

Iako im e dozvoleno na trenerite i sportskiot direktor da pravat sto sakaat,sepak postoi nekoja kocnica od gore.

...

Posle natprevarov mi svetna deka centralen bek e neophoden.Samo na Boateng i Dante da se potpres ne e dobra ideja.Kirchoff ne pokaza nisto na prijatelskite a Badstuber e noviot Deisler za zal.

Не е тоа работата пријателе, работата е тоа што имаше доволно време за експериментирање.Доста беше веќе, а и врвот во Баерн (поточно Ули) побара веќе конечно да се престане да се експериментира, Пеп е искусен тренер, има искуство и кршено рекорди и каков таков он требаше досега да ги знае играчите.Ова му е предупредувачки „истрел“, и добредојде во Бундеслигата, се надевам само дека нема да ги потцени тука другпат така другите тимови.Ако оди со мислење дека Бундеслигата е слаба лига тогаш ништо не прави.Мора веќе конечно да донесе одлука и да направи стандарден тим од единаесет играчи и да се продолжи.
Критиките се во ред, треба критики, и Јуп се критикуваше и тоа мора.Подобро сега на почетокот на сезоната да го критикуваат отколку кога ќе биде премногу доцна.За да се корегираат грешките уште на време.

Не бев тука периодов,такада пратев делимично околу натпревариве,али одприлика знам што се дешавало...

Малце е контрадиткорно некои од вас прошлата недела викаат како наредна сезона ќе сме дале над 100 гола и ќе сме имале над 100 бода,а сега наеднаш светот се руши....

Пресериозно ги сфаќате припремниве утакмици,купов е ревијален натпревар....Боље ова сега да се деси него ли на сред сезона.

Сезоната НЕ Е почната,и ништо од ова не е сигурно мерило...Оставете го и Пеп и играчите малце да се консолидираат,сепак имаме нова ситуација во Баерн.

За мене се мерило,и критикувам официјални натпревари на кои се борат за една од трите титули.Ова све друго е гола вода.Вчера и петарда да им пукнеа на Дортмунд не е гаранција дека ќе биде успешна сезоната.

Такада олабавете се малце,ипак сме европски шампиони.

jas sum golem optimist ovaa sezona decki , samo me plasi mestoto STOPPER , mora pod itno da se reagira i Martinez pod itno da se vrati na DM pozicija .
--- надополнето: 28 јули 2013 во 08:47 ---
Не бев тука периодов,такада пратев делимично околу натпревариве,али одприлика знам што се дешавало...

Малце е контрадиткорно некои од вас прошлата недела викаат како наредна сезона ќе сме дале над 100 гола и ќе сме имале над 100 бода,а сега наеднаш светот се руши....

Пресериозно ги сфаќате припремниве утакмици,купов е ревијален натпревар....Боље ова сега да се деси него ли на сред сезона.

Сезоната НЕ Е почната,и ништо од ова не е сигурно мерило...Оставете го и Пеп и играчите малце да се консолидираат,сепак имаме нова ситуација во Баерн.

За мене се мерило,и критикувам официјални натпревари на кои се борат за една од трите титули.Ова све друго е гола вода.Вчера и петарда да им пукнеа на Дортмунд не е гаранција дека ќе биде успешна сезоната.

Такада олабавете се малце,ипак сме европски шампиони.

Taka i ja mislam brat , ali formaciskata postavenost bese sranje , eden Lahm koga ne mozese da se snajde na WING togas stvarno treba promeni , prcle od metar i zelba za rastenje go stava na mestoto na Martinez , a pozadi nego treba da pomaga na Daniela ... WTF :) ali ajde da se tesime deka bese revijalen natprevar ova , ama od druga strana pak sum sreken sto nesto vakvo se desi da se prizemjat malku . Novo rivalstvo na povidok vo Evropa i toa me bendisuva premnogu , ke ima ogromna gledanost duelite megu Bayern i Dortmund .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom