Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Кој филм го тера Гвардиола мене стварно не ми е јасно, па и измените беа катастрофа. Каква е оваа формација со винг бекови и нема ДМФ, а во одбрана го имаш Ван Бујтен на кој му помина времето. Заслужено си победи Дортмунд, честито нека им е трофејот.

Работава беше Баерн-Барса само што во овој случај ние бевме Барса, промаја позади колку сакаш. Незнам што му е на Пеп па и у Барса против појаки екипи го играше Бускец ДМФ тука ми фура со Тиаго како последен играч. Ми игра без ДМФ а ДВБ у одбрана тоа ти е самоубиство да го пуштиш ДВБ бек а да нема помош од средина. Тиаго добар е ама многу го тупи пробува некои глупи пасови он беше тотално крив за 4иот гол.

Тоа е таман се научивме со Јуп да им имграме на Дормтунд сеа пак од почеток со Пеп ќе го кркаме од Дортмунд.

Како што реков и претходно другпат без ДМФ со јаки екипи не, тоа може у БЛ со Тиаго како последен играч со ХСВ или Аугсбург....

MNOGU ME IZNENADI PEP GVARDIOLA VECERVA VO NAJNEGATIVNA SMISLA ZBORUVAM, TOLKU PROMASENA FORMACIJA I TAKTIKA NEMAM VIDENO NE PAMTAM OD KOGA, MAKSIMALNO SE GI ISTROSUVA FUDBALERITE FIZICKI , FORMACISKI I TAKTICKI DNO-DNA BEA , I ROTACIITE NA FUDBALERITE SE TOTALEN PROMASAJ, AKO VO NAJKRATKO VREME NE SE SMENI FORMACIJATA I POSTAVENOSTA NA IGRACITE VO 4 - 2 -3 - 1 , KE PRIMAME PO 3-4 GOLOVI I OD HANOVER , OVAA VECERVA BESE BLAMIRANJE DO DASKA , DA NE ZBORUVAM ZA KIKSOT NA SHTARKE I AVTOGOLOT NA VAN BAJTEN, TIE DVAJCA VECERVA POTVRDIJA DEKA NE IM E MESTOTO VO BAERN POVEKE I DEKA NE SE NI ZA VO 3-4 LIGA SO B-TIMOT DA IGRAAT, VOOPSTO NE TREBA DA ZBROUVAME ZA TOA STO NE IGRALE, NOER, DANTE , RIBERY I MARTINEZ, IMAME IGRACI NA KLUPA STO MOZAT MAKSIMALNO DOBRO DA GI ZAMENAT, NO SAMO POD USLOV DA SE PRAKTIKUVA IGRATA I FORMACIJATA OD JUP HEJNKES, KOJA VO IZMINATATA SEZNONA DONESE ISTORISKI REZULTATI, INAKU KAKO STO SEGA STOJAT RABOTITE , SO TIE PREMNOGU ROTIRANJA I BEZGLAVO FORSIRANJE SAMO VO NAPAD , KE ZAVRSIME TRAGIKOMICNO, JAS VERUVAM DEKA MATIAS ZAMERI I CELATA UPRAVA KE MU DADAT I POVEKE OD DOVOLNO VREME NA PEP GVARDIOLA DA JA POSTAVI IGRATA KAKO STO TREBA, I DA GI DEFINIRA STARTNITE 11 KOJ KE BIDAT OD POCETOK DO KRAJ , SO ISKLUCOK PONEKOGAS NA NEKOI NATPREVARI OD POMALA VAZNOST DA ROTIRA I EKSPIRIMENTIRA KOLU SAKA NA PRIJATALSKI I BLIC NATPREVARI, ILI VO KUPOT NA GERMANIJA, ZA SE DRUGO NEKA MU JA MISLI STO KE PRAVI , BIDEJKI TOJ E SVESEN DEKA GO PREZEMA BAERN KAKO TOTALEN SHAMPION, I SEGA IMA OGROMEN PRITISOK VRZ NEGO, I DRZI VRUKI KOMIPRI VO RACETE, DA SE NADEVAME DEKA OVA STO VECERVA NI SE SLUCI NEMA NI VO SON POVEKE DA NI SE SLUCI I DA GO GLEDAME OVA BLAMIRANJE,
FC BAYERN FOR EVER !

Штарке е добар голман и не му замерувам толку за киксот во прво полувреме, а и секако ќе грее клупа. Али не еба уште на почеток.

Почетната тактика и формација :facepalm:
Незнам што мислеше Пеп, дека ова се Хамбург, Гладбах, Фан Клуб некој, Барса 2, па излезе без ДМФ. Што мислеше дека ќе го остават како во Шпанско да си подава колку сака без да му праат пресинг ? Или пак ако не иде ќе се додаде на Меси.

Причината што лани примавме малку голови беа Швајни , Мартинез и Данте е сега никој не игра, ама не ја става и замената за Швајни и Мартинез - Луис Густаво.
Туку го стави Тиаго, сега не ми зборете јако играл, да јак е да игра напред и да дава топки, топката кон Милер :cuc: , ама неможе да игра deep lying playmaker па од негови две грешни додавања примивме голови. Последниот гол и нафрлувањето на Гундоган каде В.Б. даде страшен гол беа негова вина. Стави го да игра на местото на Крос / Милер ама не го фрлај во оган уште на почеток да биде главен организатор на игра против Гундоган кој каде каде е подобар и колку само напреднал (y) . Последен во средниот ред ни беше тоа е исто како да бевме без играч кога напаѓаа Дортмунд на контри.
Го има потенцијалот да стане светски играч само додека да стане немора Баерн да го плаќа цехот за потоа за три години да си фати патот.

В.Б. неможе сам да иде на 10 пати побрзи играчи. Тоа е макскимомот што може, па и самиот е свесен дека е замена.

Тактиката беше очајна, крупен напаѓач како Манџукич да игра поголем дел по левата страна , додека Шакири и Робен да се гураат со коњите Суботиќ и Хумелс. Па и колку само слабо изигра Манџо. Игравме со 8 играчи напред и само назад Боатенг и В.Б. Боатенг за мене изигра одлично, трчаше како луд, се фрлаше пред гол кога шутираа Дортмунд.
Тактиката во одбрана ни е рамно на 0. Од најдобрата одбрана минатата сезона во Европа ова вечер беше просек.
Џабе и пишувам натаму сигурно нема ни да читате кога ќе видите толкав текст.

Најголем кривец за поразов е Пеп . Лоша тактика плус тапа измени. Ете му ги експериментирањата во подготовите незнам дали му некој спомна дека уште на почеток на Август ни почнуваат натпреварите, а не како во Шпанија крај Август и требаше веќе барем тоа што го замислил барем 70% да беше воиграно.

И Пеп ова ти е добродојде во Бундеслигата.

Пеп направи што направи ужасни потези,но кој е крив за тоа што примија два гола за нецели 30 сек,значи под 30 сек разбирам топката да е во игра.Не сум сигурен дали и беа 30 сек,можеби и помалце беше.

Како можеа да ја изгубат топката два пати по ред за толку кратко време ?

Милер колку да ме нервира,го поштувам и алал да му е за тоа што го прикажува без никаков талент.Но,факт е дека ќе го јаде немиен кога ќе се врати Гетце и остала екипа.

Доколку во еден момент момент сите бидат фит,би бил луд ако не ја користи оваа екипа :

Нојер​
Лам-Боатенг-Данте-Алаба​
Мартинез-Швајни​
Робен-Крос/Тиаго-Рибери​
Гетце​

Ова е тоа тоа,појаки 11-на од овие не може да се најдат.Од технички аспект до се што треба да поседуват од фудбалски аспект .... 10/10.

Милер би го користел како замена на Гетце и Робен,Шаќири за Рибери и Крос/Тиаго доколку некој се повредди од нив,Goose за деструктивците.Одбраната и голманот немаат замени,доколку се случи некоја повреда ќе биде страшно.
Пизаро трета замена за во напад,Манџукич дубока резерва.

Навивачите на Дортмунд не се слушнаа,овие од Баерн се утепаа од викање.Што ли им беше којзнае.:unsure:

Колку страшно само фалеа денеска Мартинез и Ноер.И да изгубевме пак, ќе изгубевме минимално, и немаше за толку брзо време да примаме голови и покрај екскурзииве на Гвардиола со тактикиве и измениве.Не можам да го замислам Баерн без Мартинез на старата позиција, немаме шанси како сака нека мисли Гвардиола, ќе се избламира ако не го врати на старата позиција, што пишуваа некои од тука, денеска без него, буквално „ни ја изедоа средината“.
Напаѓачот кој пружаше „факинг јак пресинг (yeah right)“ минатата година, сега ни е последната дупка од кавалот.Робен само се надевам дека конечно се промени и дека нема да гледаме Робен кој промашуваше како луд.....

Не, ама морав да го цитирам:D
Нервирајте се за тие утакмици што се во сред сезона, а не за вакви.

Ова е веќе важна утакмица.А и Дортмунд не играше со целосен состав.Со целосен состав можам да замислам што можат сè уште да пружат.Аубамејанг им е ѕвер, брз е у пичку матер.Не можеш ти едноставно на вакви натпревари да експериментираш понатаму.А и веќе имаше доста слободен период за да експериментира, ако се уште не си ги познава играчите кои се и што се, тогаш нека оди во Барселона и тоа е тоа.Ова му е само најава дека ќе се избламира како Мурињо со Реал Мадрид, се надевам дека ќе ме демантира.Доволно време имаше да одреди стандардна 11-ка, и сега што се случи?Пак експериментирања а сезоната е пред прагот на вратата.Тоа не е дозволиво.

Разбирам супр куп, утакмица со ривал, ама не ви носи некој пласман за недајбоже во европско натпреварување.
Јас се носам повеќе по англиската логика, оваа утакмица е како припремна со карактер на пријателска.

Разбирам супр куп, утакмица со ривал, ама не ви носи некој пласман за недајбоже во европско натпреварување.
Јас се носам повеќе по англиската логика, оваа утакмица е како припремна со карактер на пријателска.
Не, повеќе поентата ми е дека он со ова покажа дека се уште не си ги знае сопствените играчи.Па човек, човекот освои две титули во Лигата на шампионите, и ги скрши сите можни рекорди во освојување на титули.Со такво „педигре“ ова не смее да си го дозволи.Ај дур беше почетокот експериментираше и во ред е тоа, сака да види што и како, ама веќе не треба да се експериментира, треба да се одреди кој ќе добие стално место а кој не.

Ај овој е последен пост за денес,само ме интересира ваше мислење.

Што мислите за овој потег на Пеп? Што сака да докаже со ова ?
Ван Гал им го ваѓал долниот на првиот официјален тренинг па сите му се смееле и не го сфатиле сериозно.Е сега овој на првиот официјален натпревар дели шамари.Јас овој потег го сметам за сељачки и не може ова да води на добро во иднина.Ај добро,Тиаго и Пеп имаат блиска соработка но дали ова ќе може да го стори на останатите ? Hell no!
Едно е јасно,во Барселона проќелаве и стана бел како дедо мраз,во Баерн уште полошо ќе го снајде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom