- Член од
- 21 октомври 2014
- Мислења
- 4.090
- Поени од реакции
- 6.752
Кога некој ќе ти каже спортист веднаш те асоцира на атлета што не пуши, не пие и не се дрогира.![]()
Jake Livermore agrees with you

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога некој ќе ти каже спортист веднаш те асоцира на атлета што не пуши, не пие и не се дрогира.![]()
А како тоа фудбалер го претставува клубот во приватниот живот?До етиката е. Спортски клуб се бори баш против тие работи. Не само што го брукаш клубот и спортот туку и сите кои што придонеле за него. Се ствара лоша слика едноставно. Кога некој ќе ти каже спортист веднаш те асоцира на атлета што не пуши, не пие и не се дрогира.![]()
Не значи дека не мора да има исклучоци (јас падобранци си ги викамJake Livermore agrees with youПа и Марадона.
А зошто мислиш приватниот живот и професионалниот треба да немаат допирна точка? Тоа и во голем дел од малите фирми кога аплицираш за работа се интересираат кој си и што си во приватниот живот, а не па во големи компании или во случајов реномиран ФК. Еве, и читај интервјуа на фудбалери што викаат - треба да се пример во и вон терените. Даваат подеднакво значење и на двете.А како тоа фудбалер го претставува клубот во приватниот живот?
Или приватен живот е мисловна именка за нив?
Од каде тоа дека клубовите биле темелени врз анти-цигари и алкохол? До пред 20 години тешки пијандури и пушачи биле светски познати фудбалери. Како навивач на Јунајтед земи го Џорџ Бест како пример. Нашиот Тони Адамс пијан на утакамици се појавувал, и тоа не било ни скандалозно ни казнувано од страна на клубовите и организациите. Југословенските репрезентативци беа доста познати по тоа што скоро сите шмукаа по 2 кутии дневно.И не знам што не ви е јасно, спортска установа како прво е формирана баш ради тие работи, да ги отргне младите од "лоши патишта". И сега, наеднаш излегува падобранец со цигара и директно кења на идеологијата и принципите врз кои е темелен фудбалскиот клуб или општо целиот спорт. Најнормално е да го привлече гневот на клубот, медиумите и гледачите.Еве на пример, како би се чусвствувал како родител чие дете го идолизира (еве на пример) Шчезни и го зема за пример. Мислиш нема утре-задутре тоа дете да запали цигара? Зошто сите учиме од нашите идоли, нели?
Лошо е што мислите дека пишав зошто е играч на Арсенал али океј.А не гледате дека пробувам да ја генерализирам дискусијава.
Џорџ Бест играл пред 20 години.Океј.
Нека даде дозвола федерацијата или федерациите и ќе видиш какви вртоглави спонзорства ќе се вртат од реклами за цигари и пијалоци по фудбалски настани и терени (пивото не го ставам во таа група). Стварно, зошто не им текнала таква брилијантна идеја за правење пари, нели? Нели, тоа не е проблем зошто пред 20 години имало пијаници што шетаат по терен.
А сликите погоре (ти благодарам патем), баш го прикажуваат тоа што реков. Ќе бидат на мета на медиумите а и на јавноста, зошто се спортисти и треба да служат за пример. Зошто мене не ме сликаат со цигара и пијалок? Истото важи и за Адамс и за Бест и за секој друг. Кога се спомнуваат веднаш се спомнува и дека пиел и дека тоа им ги уништило кариерите, како ќе биле најдобри итн, итн... . Случајност ,така? Добро.
П.С. Не се навредувајте ако има од вас пушачи, не ми е намерата да навредам никого. Зборам општо како се гледа на тие работи од институции кои што Балканов може да ги сонува само.
Еден од полошите thug life во живот што сум ги видел
Точно, аматерски е, но дигањето на трофејот е моментот.Еден од полошите thug life во живот што сум ги видел
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kако бе овие не го вреѓаат спортот ама Џек и Војче го вреѓаат? Има уште купица легенди кои пушат и пијат во јавност, па никој не јаде говна за нив. И Венгер до пред 10-тина година пушел ко турчин па никој ништо не му зборел. Претерано е и тоа многу со двојни аршини кон Војче и Џек.