Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
До етиката е. Спортски клуб се бори баш против тие работи. Не само што го брукаш клубот и спортот туку и сите кои што придонеле за него. Се ствара лоша слика едноставно. Кога некој ќе ти каже спортист веднаш те асоцира на атлета што не пуши, не пие и не се дрогира. :)
А како тоа фудбалер го претставува клубот во приватниот живот?
Или приватен живот е мисловна именка за нив?

Jake Livermore agrees with you :D Па и Марадона.
Не значи дека не мора да има исклучоци (јас падобранци си ги викам :D). Ама затоа медиумски ги убија. :D
А како тоа фудбалер го претставува клубот во приватниот живот?
Или приватен живот е мисловна именка за нив?
А зошто мислиш приватниот живот и професионалниот треба да немаат допирна точка? Тоа и во голем дел од малите фирми кога аплицираш за работа се интересираат кој си и што си во приватниот живот, а не па во големи компании или во случајов реномиран ФК. Еве, и читај интервјуа на фудбалери што викаат - треба да се пример во и вон терените. Даваат подеднакво значење и на двете. :)

И не знам што не ви е јасно, спортска установа како прво е формирана баш ради тие работи, да ги отргне младите од "лоши патишта". И сега, наеднаш излегува падобранец со цигара и директно кења на идеологијата и принципите врз кои е темелен фудбалскиот клуб или општо целиот спорт. Најнормално е да го привлече гневот на клубот, медиумите и гледачите.Еве на пример, како би се чусвствувал како родител чие дете го идолизира (еве на пример) Шчезни и го зема за пример. Мислиш нема утре-задутре тоа дете да запали цигара? Зошто сите учиме од нашите идоли, нели?

fab460_crop_north.jpg

article-2342518-1A58673F000005DC-647_634x610_crop_north.jpg

berb460_crop_north.jpg

77bf353588bc0c1e15d6329d2ca822ae.jpg

ronaldo.jpg

zinedine-zidane1.jpg

balotelli_crop_north.jpg

Kако бе овие не го вреѓаат спортот ама Џек и Војче го вреѓаат? Има уште купица легенди кои пушат и пијат во јавност, па никој не јаде говна за нив. И Венгер до пред 10-тина година пушел ко турчин па никој ништо не му зборел. Претерано е и тоа многу со двојни аршини кон Војче и Џек.

И не знам што не ви е јасно, спортска установа како прво е формирана баш ради тие работи, да ги отргне младите од "лоши патишта". И сега, наеднаш излегува падобранец со цигара и директно кења на идеологијата и принципите врз кои е темелен фудбалскиот клуб или општо целиот спорт. Најнормално е да го привлече гневот на клубот, медиумите и гледачите.Еве на пример, како би се чусвствувал како родител чие дете го идолизира (еве на пример) Шчезни и го зема за пример. Мислиш нема утре-задутре тоа дете да запали цигара? Зошто сите учиме од нашите идоли, нели?
Од каде тоа дека клубовите биле темелени врз анти-цигари и алкохол? До пред 20 години тешки пијандури и пушачи биле светски познати фудбалери. Како навивач на Јунајтед земи го Џорџ Бест како пример. Нашиот Тони Адамс пијан на утакамици се појавувал, и тоа не било ни скандалозно ни казнувано од страна на клубовите и организациите. Југословенските репрезентативци беа доста познати по тоа што скоро сите шмукаа по 2 кутии дневно.
Венгер, иако е главниот ‘виновник‘ за драстичното зголемената дисциплина по клубовите самиот има изјавено дека што прават фудбалерите во приватниот живот не го засега клубот се додека тоа нема влијание врз неговите перформанси на теренот.

Лошо е што мислите дека пишав зошто е играч на Арсенал али океј. :) А не гледате дека пробувам да ја генерализирам дискусијава.

Џорџ Бест играл пред 20 години.Океј.

Нека даде дозвола федерацијата или федерациите и ќе видиш какви вртоглави спонзорства ќе се вртат од реклами за цигари и пијалоци по фудбалски настани и терени (пивото не го ставам во таа група). Стварно, зошто не им текнала таква брилијантна идеја за правење пари, нели? Нели, тоа не е проблем зошто пред 20 години имало пијаници што шетаат по терен.

А сликите погоре (ти благодарам патем), баш го прикажуваат тоа што реков. Ќе бидат на мета на медиумите а и на јавноста, зошто се спортисти и треба да служат за пример. Зошто мене не ме сликаат со цигара и пијалок? Истото важи и за Адамс и за Бест и за секој друг. Кога се спомнуваат веднаш се спомнува и дека пиел и дека тоа им ги уништило кариерите, како ќе биле најдобри итн, итн... . Случајност ,така? Добро.

П.С. Не се навредувајте ако има од вас пушачи, не ми е намерата да навредам никого. Зборам општо како се гледа на тие работи од институции кои што Балканов може да ги сонува само.

Лошо е што мислите дека пишав зошто е играч на Арсенал али океј. :) А не гледате дека пробувам да ја генерализирам дискусијава.

Џорџ Бест играл пред 20 години.Океј.

Нека даде дозвола федерацијата или федерациите и ќе видиш какви вртоглави спонзорства ќе се вртат од реклами за цигари и пијалоци по фудбалски настани и терени (пивото не го ставам во таа група). Стварно, зошто не им текнала таква брилијантна идеја за правење пари, нели? Нели, тоа не е проблем зошто пред 20 години имало пијаници што шетаат по терен.

А сликите погоре (ти благодарам патем), баш го прикажуваат тоа што реков. Ќе бидат на мета на медиумите а и на јавноста, зошто се спортисти и треба да служат за пример. Зошто мене не ме сликаат со цигара и пијалок? Истото важи и за Адамс и за Бест и за секој друг. Кога се спомнуваат веднаш се спомнува и дека пиел и дека тоа им ги уништило кариерите, како ќе биле најдобри итн, итн... . Случајност ,така? Добро.

П.С. Не се навредувајте ако има од вас пушачи, не ми е намерата да навредам никого. Зборам општо како се гледа на тие работи од институции кои што Балканов може да ги сонува само.

ОК тоа се наметнува генерално и имаш право, знам дека не ти е целта да ги навредиш дека се играчи на арсенал, но сепак малку претеруваат со тоа. По таа логика ако се водат дека презентира морал итн би требало скоро да нема пушачи дури најинтересно е што поголемиот дел што пратат фудбал се пушачи. Јас не сум пушач и според мене да пуши фудбалер не ми е нешто страшо и ако не го воспиташ детето сигурно нема да стане пушач затоа што некој фудбалер пуши. Тоа е релативна работа и точно е дека треба да се има некои норми но за време на фудбал и кога се работи за фудбалот (работата) за приватниот живот доколку не крши закон според мене не би требало да има некои казни доколку тоа не влијае на професионалниот живот.

А медиуми како медиуми за читаност и ќе се сликаат како му пушат на некој фудбалер само за да направат вест и скандал.

fab460_crop_north.jpg

article-2342518-1A58673F000005DC-647_634x610_crop_north.jpg

berb460_crop_north.jpg

77bf353588bc0c1e15d6329d2ca822ae.jpg

ronaldo.jpg

zinedine-zidane1.jpg

balotelli_crop_north.jpg

Kако бе овие не го вреѓаат спортот ама Џек и Војче го вреѓаат? Има уште купица легенди кои пушат и пијат во јавност, па никој не јаде говна за нив. И Венгер до пред 10-тина година пушел ко турчин па никој ништо не му зборел. Претерано е и тоа многу со двојни аршини кон Војче и Џек.

CG2YQsEWwAEUQVS.jpg:large

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom