Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Подобро 1/8 финале да ни се падне јак противник отколку 1/2 финале истиот да не жутне. Барем за четврто место ќе се фокусираме.

Не, реално освен Мертесакер немаше друг виновник, за лошото маркирање на играчот. Но, добро, се случува. Одбраната ни е најлошата од цел тим, сезонава, каде што играат Чејмберс, Пер, Начо и Гибс, така да не можам да издвојам некој добар од овие. Чејмберс со неискуство, Пер со тромавоста и Боже мој, колку е спор, Начо со позиционирањето. Гибс можеби има преодна оценка, но 2ка со 2 минуси.

Фламини е најлошиот играч во овој тим на Арсенал. Кога Венгер ги имал избор, Мертесакер и Фламини се оние кои треба да си забетоираат место во Чарлтон Атлетик некаде или друг третолигашки клуб.

Санчез и Чемберлејн денес беа феноменални. Казорла без број вртења во круг, уште еднаш покажа дека за него не треба да има место во Арсенал, ако сакаме да претендираме за ПЛ или ЛШ. Истото важи и за Велбек.

Многу подобра ќе ни биде одбраната ако место Монреал се стави Чејмберс како стопер. Иако е млад и неискусен септември владееше на таа позиција и подобро се снаоѓа таму него како бек...

Замените партал ни беа.Флмини влезе во игра и се изгубивме :mad:
Јас незнам вие што толку се напаливте на Чејмберс.Детето го бива ако игра како централен дефанзивец,а кога е бек е еден просечен играч.
Незнам зошто кога го извади Окслејд не го стави Волкот,ке бевме многу поубиствени ама Венгер и неговите глупости....
Подолски и Казорла тешки дрва,ај за овој првиов барем не игра неможе да има добра форма ама вториов цело време е прва незнам што му се случува во таа глупата глава.
Ремзи човече мизерија и некако ептен манекенски ми се понаша.Го чукнаа малце и одма плаче на негово место да беше Санчез ке станеше и ке продолжеше да трча.

Окслејд кога игра со Санчез се гледа дека е многу помотивиран и по активен во играта.
Санчез :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Најубаво ќе биде да си завршиме 3то место у група и да се фокусираме на Лига Европа, таму има тимчиња на наше ниво, а и ќе имаме поголема шанса да играме ЛШ наредна сезона, преку ПЛ ако бидеме у топ 4 и во ЛЕ ако ја освоиме. :cool:

Кога ќе имаме 5 класа играчи у тимов, кога? Заборавив како изгледа тоа....

Иаме бе шо ти е, Начо, Фламини, Артета, Подолски, Саного.

Сакаш уште?

Иаме бе шо ти е, Начо, Фламини, Артета, Подолски, Саного.

Сакаш уште?
Диаби ми фали како трча со неговите крефки долги нозе по тревата:love:

Абе според мене најтапа е Рамзи. На средина треба да владее он нешто пети ми изиграва. Изигра една сезона добра и мисли автоматски и наредната без мае исто ќе е. Кога играше лошо го поддржував никогаш нипишав лошо затоа што верував дека е добар играч само му треба време, сезонава е обратно он стана добар играч и остана да игра на таа слава и затоа додека игра вака ќе го плукам иако го поддржував кога се врати од повреда. Он денес пред артета требаше да ја држи цела средина .

Артета повреден бил и затоа го извадил, ептен убаво, Фламини пред убинствениот тандем Пер-Монреал, кога бре се враќа Косиелни, ама џабе е што и да кажеме, коренот на сите проблеми се провелкува од летото кога не се средија позициите кои требаше, е затоа сега Фламини цела сезона ќе биде ДМФ, а Монреал сигурно пола сезона ќе ја изигра како централен.

Ги гледам головите кои ги примивме, вториот и третиот се чист аматеризам, ни второлигашка екипа не брани така бедно, ја не знам дали Мертесакер лани изгледаше одлично заради Кос или шо е, но ако стварно е заситен од фудбал како што изјави пред некое време нека се пензионира и од клубскиот и нека не замара веќе.

Јунајтед маме ќе ни ебе со оваа одбрана, море кој Јунајтед и Свонси ќе ни го направи истото, можеме само да се крстиме преку нападот (читај Алексис) да дадеме повеќе голови него што ќе примиме.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom