Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Види се кој ја затера натаму темата и ми се прави паметњакович. Не сум ги поставил јас правилата, ама ти кажувам како стојат работите. Во ред е тоа што се буните и со среќа да го добиете тоа што го барате, ама нека ви биде јасно дека нив најмалку им е битно кој од каде е и дали сака да си иде дома (зборам за тие од другите градови). Можеш во сабота сабајле да си отидеш, нема автобуси само во петок.

И да, знам како е, пошто сум патувал. Ако баш толку те интересира имам и трчано од 8 саатот од факултет за да фатам автобус во 8ипол.

И барајте си тоа што мислите дека ве следува кај СП ФИНКИ, не го потете по форумот.
Тоа и јас мислев, ама ти некако беше лошо расположен. А болдираната опција не е баш најдобра и реална.

courses.finki.ukim.mk не ми ги отовра курсевите, можно ли е оти сеуште немам пријавено зимски семестар или нешто друго е проблемот? И има ли некој што ги има отворено ?

Некој, нешо за постдипломскиве магистерски студии а у..?
Или попрецизно, за Софтверско инженерство (TEMPUS) смерот.

Може ли некој да каже некоја добра збирка за Калкулус?

Миличич & Ушчумлич... Нема што нема, и од пиле млеко и на попот капата. Повеќе од 4000 задачи. Ама, непотребни. Неколку повторувања на задачите од аудиториски и одма префрлајте се на решавање испитни. Не се паѓаат чуда, даваат нешто веќе видено и малку модифицирано. Ова важи за сите предмети. Ако веќе се одлучиш да ја земеш, иако ти тврдам дека само ќе се замараш дополнително и непотребно, не им давај пари на теткиштата во фотокопирницата на ФЕИТ (околу 300 ден. беше) туку барај ја во библиотеката.

Абе дајте нешто за учење калкулус ама на македонски,ако има нормално

Некој, нешо за постдипломскиве магистерски студии а у..?
Или попрецизно, за Софтверско инженерство (TEMPUS) смерот.

Ќе одам утре јас ќе се запишувам. :)

Од прв семестар кој се тешки/лесни ?

Изборни воведни предмети:
  • Семестар 1
  • Формални јазици и автомати
  • Професионална етика
  • Анализа на софтверски потреби
  • Конструкција на софтвер
  • Управување со софтверски проекти
  • Менаџмент во ИКТ

Ќе одам утре јас ќе се запишувам. :)
И јас најверојатно... Ја прошалтав денес темава и никој ништо нема пишано за постдипломски :/
Изглеа немаме постипломец на кајганава или не сака да се јави :)

Миличич & Ушчумлич... Нема што нема, и од пиле млеко и на попот капата. Повеќе од 4000 задачи. Ама, непотребни. Неколку повторувања на задачите од аудиториски и одма префрлајте се на решавање испитни. Не се паѓаат чуда, даваат нешто веќе видено и малку модифицирано. Ова важи за сите предмети. Ако веќе се одлучиш да ја земеш, иако ти тврдам дека само ќе се замараш дополнително и непотребно, не им давај пари на теткиштата во фотокопирницата на ФЕИТ (околу 300 ден. беше) туку барај ја во библиотеката.
Фала на инфо :)

На страната на факултетот сум приметил нон-стоп се објавуваат огласи:
880170bbac5c4125a20fa7b.png

И едно нешто не ми е јасно, нон-стоп стои најмалку 2-3 години работно искуство зарем има некој тазе дипломиран на ФИНКИ со 3 години работно искуство ?
Некој што се префрлил од ФЕИТ/ПМФ :)

Сега и ти зезаш. Искуство бараат 2-3 години да си работел на .нет како што гласи огласот, а не искуство да си бил на факултет. 1 месец да поработиш во фирма ќе научиш многу повеќе него 3-4-5 години на факултет да ги поминеш.

Овие огласи генерално се наменети за постдипломците, они обично работат во фирма извесно време па се решаваат за постдипломски, така да они се со искуство, а не додипломците што се како паднати од марс. Имав колеги што стварно можев да кажам дека се профи и со искуство и со се, ама кога отидоа во фирма да работат, самите си рекоа дека всушност ништо незнаеле во споредба со тоа што се дешава таму :)
Втора група на луѓе за кои е наменето е ова е секој посетител на нивниот веб сајт. Значи никаде не вика дека мора да и студент на финки, едноставно истиов оглас се објавува на многу места од кои едното е ФИНКИ. Јас ако сум завршил на ФИНКИ, може по 3 години пак ќе барам работа и ќе ми текне тогаш да го отворам сајтот на финки да видам што огласи имаат, и тогаш ќе сум кандидат каков што бараат со 3 години искуство (условно кажано:)).

Примен сум со квота на кофинансирање. сега 200 евра треба да уплатам за зимски семестар па 200 за летен или одма 400 треба да уплатам ? Уште немам заверено семестар o_O

Примен сум со квота на кофинансирање. сега 200 евра треба да уплатам за зимски семестар па 200 за летен или одма 400 треба да уплатам ? Уште немам заверено семестар o_O
Не, на интернет прво заверуваш и нема да мораш да го поставиш прашањево.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom