Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Се да им ***** што убаво ми беа стаени у понеделник сите од 12 до 8 па после 4 дена раат ....сеа од 12 до 2 па од 4 до 6 па у среда од 9 до 11 па од 6 до 8 ....глупости живи.

Cekajte, ke vi nalupaat laboratoriski.

Се да им ***** што убаво ми беа стаени у понеделник сите од 12 до 8 па после 4 дена раат ....сеа од 12 до 2 па од 4 до 6 па у среда од 9 до 11 па од 6 до 8 ....глупости живи.
Ма за црн к.р не го бива овој распоред, 3 дена треба да одам да слушам само еден предмет. Предавања среда, вежби петок од 6 до 8, лабораториски којзнае кој ден.
Како беше добро еден предмет во еден ден.

И сега имам останато само 3 предмета од кој едниот не ми е задолжително присуство за 2 предмета ќе одам цела недела на факултет.

глупости.. ме разочараа уште непочнат 4та група е срање 4 предмета во 1 ден.. и сите се од 1 до вечер.. а и мамата да им ја ебам уште ми немаат пратено маил со лозинка и бр. на индекс а рокот е поминат 100 пати им пишав како за инает не враќаат , ке ги обесам у СП кога ке им отидам утре

Абе луѓе, ќе си бидете/ме по цел ден на факултет, тоа поарно да го сфатите уште од сега. Прошлата година сите бевме секој ден по една смена. Радувајте се што ви немаат ставено од 8 сабајле до 14.00 без паузи... има да почнете да паѓате. :)

некој да сподели информација за Илиевска м-р Наташа и СМИЛЕ по дискретна м. , како предаваат , лесно ли се мине такви работи
--- надополнето: 24 септември 2012 во 10:39 ---

јас имам 4 различни ... а 2 дена слободен , стварно им е утнат распоредов :P

Смиле ти е човек што предава со години.
Бара многу работа, знае да подиспраша некој пред предавање за некоја математичка дефиниција, и знае да забегува....
Кога викам забегува, мислам на тоа што ќе постави задача, и кога ќе почне да ја решава-незнае за стоп. Ќе изнапише 5 табли и има толку грд ракопис што е полош и од хиероглифите.
Така да ќе ти треба и време додека да дешифрираш што пишува :pos:
Еднаш му реков да успори малку дека неможеме да стигнеме. Ми рече „Во ред колега“ и почна со фаст форвард х3.... :D
Дискретна немав прилика да ми предава, ама со неговиот Калкулус ме одра... дефинитивно најхејтан предмет евер!

Ако си учиш дома редовно и многу, се ќе постигнеш :)

Ok , vo rasporedov za prva godina 3 grupa, a opsto za site nema koga e profesionalni vestini (angliski jazik), koga planiraat da go vmetnat vo rasporedot ovaj predmet ?

Isto taka dali nekoj znae od site predmeti od prv semestar po koi imame laboratoriski vezbi, koga ke se pocni so toa, kolku casa ima vo nedelata ?

Ok , vo rasporedov za prva godina 3 grupa, a opsto za site nema koga e profesionalni vestini (angliski jazik), koga planiraat da go vmetnat vo rasporedot ovaj predmet ?

Isto taka dali nekoj znae od site predmeti od prv semestar po koi imame laboratoriski vezbi, koga ke se pocni so toa, kolku casa ima vo nedelata ?

Во втората половина од овој семестар, значи после првите колоквиуми ќе почнете со ПВ. Вежби ќе имате по КРС, Калкулус и 1-2 вежби по ОСИ кои најверојатно ќе ги работите при крајот на семестарот заедно со тие на КРС.

Распоредот за к*р не го бива алал да му е на тош што го направил петок до 8 часот и ќе си одам за СР у сабота :tapp:

Абе луѓе, ќе си бидете/ме по цел ден на факултет, тоа поарно да го сфатите уште од сега. Прошлата година сите бевме секој ден по една смена. Радувајте се што ви немаат ставено од 8 сабајле до 14.00 без паузи... има да почнете да паѓате. :)
Да, да сигурно без пауза.Тоа филмови на друг.
Сакаш да кажеш немаше паузи од по 5 до 15 минути на саат / саат и пол ?
Прва кога бев имав од 9 до 6-7 со пауза од 10 минути на секои 50 минути, но барем беше се во еден ден цел предмет, а не сега треба да одам 3 дена за еден предмет.

Да, да сигурно без пауза.Тоа филмови на друг.
Сакаш да кажеш немаше паузи од по 5 до 15 минути на саат / саат и пол ?
Прва кога бев имав од 9 до 6-7 со пауза од 10 минути на секои 50 минути, но барем беше се во еден ден цел предмет, а не сега треба да одам 3 дена за еден предмет.

Ако сметаш дека 5-10 минути ти се доволна пауза за после неколку часовно активно следење на предавање/вежби, во ред... ама за толку време не можеш ниту малку да си го одмориш мозокот и да се вратиш колку-толку свеж за следното предавање.

И не се бунете за тоа дека сте биле до 8 саатот во петок, на никој не го интересира од кај сте, дали имате автобус и дали треба да си одите. Факултетот работи од 8 - 20.00... ако толку сакаш да си идеш дома, слободно иди си, никој не те држа со сила да седиш.

Ако сметаш дека 5-10 минути ти се доволна пауза за после неколку часовно активно следење на предавање/вежби, во ред... ама за толку време не можеш ниту малку да си го одмориш мозокот и да се вратиш колку-толку свеж за следното предавање.

И не се бунете за тоа дека сте биле до 8 саатот во петок, на никој не го интересира од кај сте, дали имате автобус и дали треба да си одите. Факултетот работи од 8 - 20.00... ако толку сакаш да си идеш дома, слободно иди си, никој не те држа со сила да седиш.

BRTky.jpg

Zdravo, sakam da prasam dali na smerot IKI se uci dovolno programiranje ? t.e. dali bi imal nekoi propusti i nedostatoci od programiranje za razlika od KNI?

Абе може да ми кажете нешто за Коста Митрески по електротехника... Какви задачи дава ? Земав збирка од него и со асистентот решававме задачи од неа, Се паѓаат истите или други ? И малку сум збркан ( малку повеќе ) дека со асистентот решававме и задачи за кои сеуште немаме одржано предавања од учебникот. Овие првите/полесните колку толку сам шо гледав ги разбирам донекаде, другиве од Гаусов закон , шпанско село...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom