Г
Грејвдигер
Гостин
Имаш нешто нејасно? Не ми кажувај мене бедес и разни други тракатанци, кога така стојат работите... Ги заболе нив стапот кога ти треба да си одиш дома. И за паузата е така, не ми мрчи многу.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да сметам дека 5-10 минути е доволно, кафе од кафематот и една цигара . Сега неможе да дадат 2 саата. Само проблемот е што еден предмет три дена. Ајде некој ќе оди на по 2 саата секој ден.Ако сметаш дека 5-10 минути ти се доволна пауза за после неколку часовно активно следење на предавање/вежби, во ред... ама за толку време не можеш ниту малку да си го одмориш мозокот и да се вратиш колку-толку свеж за следното предавање.
И не се бунете за тоа дека сте биле до 8 саатот во петок, на никој не го интересира од кај сте, дали имате автобус и дали треба да си одите. Факултетот работи од 8 - 20.00... ако толку сакаш да си идеш дома, слободно иди си, никој не те држа со сила да седиш.
Ja сум тојЕден имаше пишано дека Мрежи и Алгоритми и структури на податоци се поклопува му вратиле дека се од различни години, а тие предмети како што знам се едни од најтешките на ИНФО.
Значи за црн *** не ги бива. Да излезат во пресрет нема шанси. Ги има само за некој презентации, се насобраа пари околу апсолвентските вечери кога ги славевме и сликањата си поделија сигурно 30/40 000 + и ми глумат wannabe политичари.
Ало бедес, смири се малку, не се напињај. Малку претера, ко ти да си ги поставил правилата, ние се буниме па сега ги правдаш. Уреду е, незнаеш изгледа како е да се патува ( а уште повеќе како е кога некој за тоа не го боли стапот ) така да, сите си дадоа мислење, распоредот е лош и ке се измени - нормално ( можеби ).Имаш нешто нејасно? Не ми кажувај мене бедес и разни други тракатанци, кога така стојат работите... Ги заболе нив стапот кога ти треба да си одиш дома. И за паузата е така, не ми мрчи многу.
Асистент Андреа ти е?Абе може да ми кажете нешто за Коста Митрески по електротехника... Какви задачи дава ? Земав збирка од него и со асистентот решававме задачи од неа, Се паѓаат истите или други ? И малку сум збркан ( малку повеќе ) дека со асистентот решававме и задачи за кои сеуште немаме одржано предавања од учебникот. Овие првите/полесните колку толку сам шо гледав ги разбирам донекаде, другиве од Гаусов закон , шпанско село...
Ало бедес, смири се малку, не се напињај. Малку претера, ко ти да си ги поставил правилата, ние се буниме па сега ги правдаш. Уреду е, незнаеш изгледа како е да се патува ( а уште повеќе како е кога некој за тоа не го боли стапот ) така да, сите си дадоа мислење, распоредот е лош и ке се измени - нормално ( можеби ).
бре бре бруцошиве све мамини мази![]()
Емка. Ќе сфатиш дека џабе се нервираш.Извини, ама ме нервираат вакви муабети.
Кога факултетот одлучил да прима 1200 бруцоши, мора да е спремен да им обезбеди услови на студентите. Не може 300 души да седиме на математика во предавални, згужвани едни до други, ако најдеш празно столче е премија, не па клупа. Не сме на предавања на Филозофски па да си филозофираме 3 сати или да водиме дискусии со професорот. Овде 3 сати треба да пишуваш со тетратката в скут и очите како минуски да ти станат пошо ако си фатил место во последен ред си наебал, таблата со последна клупа оддалечени цела вечност.
И зошо да не се буниме за распоредот ако не ни одговара? Јас знам дека стално на некој нема да му одговара, ама па мнозинството ако се побуни студентски треба да реагира, затоа се поставени таму, не за да се прават паметни по фб со одговори во стилот "Добредојдовте во светот на возрасните."
Асистент Андреа ти е?
Решавај испитни електротехника.
Јас во прва бев од 8 до 20 часот сосе лабораториски во среда и веќе последниот час штрумфови гледав, а пред тоа математика два, 3 часа вежби.
Нормално, не морате да седите на предавања кај некои досадни професори што мелат само, со гек на време ќе си видите кај има потреба.
Извини, ама ме нервираат вакви муабети.
Кога факултетот одлучил да прима 1200 бруцоши, мора да е спремен да им обезбеди услови на студентите. Не може 300 души да седиме на математика во предавални, згужвани едни до други, ако најдеш празно столче е премија, не па клупа. Не сме на предавања на Филозофски па да си филозофираме 3 сати или да водиме дискусии со професорот. Овде 3 сати треба да пишуваш со тетратката в скут и очите како минуски да ти станат пошо ако си фатил место во последен ред си наебал, таблата со последна клупа оддалечени цела вечност.
И зошо да не се буниме за распоредот ако не ни одговара? Јас знам дека стално на некој нема да му одговара, ама па мнозинството ако се побуни студентски треба да реагира, затоа се поставени таму, не за да се прават паметни по фб со одговори во стилот "Добредојдовте во светот на возрасните."
Да, во копирница имаш. За задачи ако имаш нејасно најдобро иди кај Кацарска на електро, пошо Андреа и Благоја не објаснуваат, препишуваат од тетратка.Андреа ке да беше, едно слабо детенце. А тоа испитни, да ги барам од предходните години шо се паѓале на испит или ги има некаде ? може а малце глупо прашањето ама сепак..![]()