zee German
mpkfa
- Член од
- 12 август 2009
- Мислења
- 6.431
- Поени од реакции
- 6.078
Фб го користам од чисто дружење со пријателиве што имам лични познаства сеа има и некои што не ги знам али во минимала се тие...
можби.! ти си еден од тие што го користат за такви цели ама дали знаеш дека половина(ако не се лажам)фејсбук го користат за играње најразлични игрички(покер,мафија варс,па дури и фармвил која е игра за деца од 2 одделение а не пак за мажи од 30 год)и сега ти одлучи дали нив им е потребен фејсбук!?Фб го користам од чисто дружење со пријателиве што имам лични познаства сеа има и некои што не ги знам али во минимала се тие...
корисен е за оние кои знаат како да го искористат ...
А што е тоа "како што треба" ако можиш да појасниш?Апсолутно!!!!
Губење време, можеби, само ако го користиш да играш некои глупи игрички како Фарма и слично и да се занимаваш со правење и зачленување на малоумни групи!!
Ако го користиш како што треба, фејсбукот може да биде многу корисен!!!
Јас играм и покер али само кога сме друштвово собраниможби.! ти си еден од тие што го користат за такви цели ама дали знаеш дека половина(ако не се лажам)фејсбук го користат за играње најразлични игрички(покер,мафија варс,па дури и фармвил која е игра за деца од 2 одделение а не пак за мажи од 30 год)и сега ти одлучи дали нив им е потребен фејсбук!?
Гледаш и ти самиот.колку години имаш ти?дали му доликува на човек постар од 12 години да игра покер,ОСвен во ЖИВО МАСОВЕН КОМАР.Па свестетесе еднаш веќе.Јас играм и покер али само кога сме друштвово собрани
И аман веќе со овие групиве спамој на големо...
А што е тоа "како што треба" ако можиш да појасниш?
Епа види ако ти е за некој/а пријател/ка кој порано сте биле неразделни сигурно нема да дозволиш да не контактираш за тоа има МСН и уште 100 начини како да контактираш .барем јас така мислам1 прост пример:
Стапување во контакт со пријатели за кој не си ни помислил дека ќе ги видиш повторно во животот од проста причина што си заборавил како изгледаат.
Случајно ти текнува на некој пријател/ка од друга населба/град кај што си одел, пр. кај баба ти или дедо ти како помал и сте биле неразделни тогаш. Ги прашуваш твоите како се вика и ги наогаш на фб. Се спријателуваш, си разменуваш подетални контакти, споделувате спомени, обновувате пријателство и сл. Просто ко грав!
Ова го земав како најпрост пример за тоа како може фб да биде корисен.
За други примери, можеш и сам малце да се потрудиш па да видиш дека и не е само губење време. :smir:
На 8-9-10-11 години, барем мојата генерација, немаа сите компјутери или мобилни или слични средства за комунакција. Е сеа и за да стигнеш до нечиво мсн прво треба да контактираш на фб. И да го знаеш неговото/нејзиното мсн, може нема да те прифати пријателот/ката пошто не ги прифаќа сите на мсн. А на фб, сите знаеме дека секој со секое аднување на некој, се прифаќа, чисто од љуботпитност да го видиш кој е, па после тоа бришеш.Епа види ако ти е за некој/а пријател/ка кој порано сте биле неразделни сигурно нема да дозволиш да не контактираш за тоа има МСН и уште 100 начини како да контактираш .барем јас така мислам