FA & Capital One Cup

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
То бе!!!!!!!!!!!! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Дупи ги гнасите! Се изнаиграа маливе екипи на Вембли, благодарение на Тотенхем и на најголемиот менаџер на сите времиња Покетинохехехехехехехехехех. Мрсулко.
Брееееееј, ко небаре титула ви зедоа во "сомнителното" реми....

Брееееееј, ко небаре титула ви зедоа во "сомнителното" реми....

титула не, ама победа да. Не сум ги хејтал тотенхем порано ама од тогаш ми се гнасна екипа.

Едно прашање, дали доколку се подобрат за 70% сегментите што ти сметаат ќе биде океј ВАР? :)

Подобро да убие тек на утакмица него психички да поремети милиони фанови на фудбалот. Пример, уште голем дел го немаат преболено "Ферги ги има судиите во џеб...", јас нив ги жалам повеќе. :) :)
Ја не знам ти што очекуваш, плукни па залепи да е работата?! Секако ќе е потребно време за адаптација, дури тоа што го направија Германија и Италија е храбар потег. Право во оган влегоа на највисоко ниво.
Извини што те земам за пример ама ова е класичен балкански менталитет акка као примерот со бабите во администрација.

Кој работел на софтвер или имплементација на нешто ново знае. Ги знае и тие што цело време шират негативна енергија (ја ги викам кењатори :D ) како тебе во случајов на кои што ништо не им чини, знае и дека тоа е процес кој што не може да биде перфектен од самиот старт зошто има еден куп непредвидливи сценарија а самиот систем е таков каде што тешко се изготвуваат виртуелни симулации и најбитно, знаат дека и покрај сите овие проблеми за да успее, треба да бидат упорни и да продолжат со работа и усовршување a не да ја напуштат идејата за реализирање.

Нормално дека сум за ВАР. Кој не би сакал праведни одлуки у фудбалот. Ја као најнапатен навијач на Челзи :D после она со Овребро коа ми скрати 10 години живот сум, и бев кога рекоа дека ќе ја има ова технологија.
Али моментално овака како што е сум ептен против. Моментално у Серија А судијата ја прегледува снимката, иде до трибина што се вика, гледа пет минути и се враќа назад. Скроз непотребно, нека има на стадион судија кој ќе гледа снимки и он нека донесува одлуки, па и нека е спротивна од таа на главниот судија, нека не се опушта ако има ВАР да свири прво што му падне на памет.:D И тоа не смее да трае појше од минута- две, пошто такви сецкања влијаат на играта. Евентуална друга варијанта е онаа на Стефан Кобето, ко у Тенис. Тимот што мисли дека е оштетен нека си бара Вар и ако го искористи правото еднаш или два пути погрешно кој ги ебе, нека им брцаат и од офсајд. Моментално како што е у Серија А е едно големо дно. Ако не си гледал Калчо да видиш што се дешава таму, па Лацио сезонава пооштетен е од ВАР него слеп судија да суди, врвот беше на Сампдорија - Сасуоло кога играч ко Кан у најбољи дани одбрани шут, ниту Вар ниту бутур гледаа, а од авион се виде како прај паради момакот.:pos:

^
Друже за брзо ќе развијат real-time следење на сите камери од некоја програма, AI и слично :)

Иначе вака е да стварно тапа, али ко некој тајм-аут за играчиве, ваљда на нив не им е мн лошо :)

^
Друже за брзо ќе развијат real-time следење на сите камери од некоја програма, AI и слично :)

Иначе вака е да стварно тапа, али ко некој тајм-аут за играчиве, ваљда на нив не им е мн лошо :)
Зависи за кого како, на тимот што брка резултат и те како му е многу лошо, за дргите е суперишка не мора да глумат повреди да задржаваат време и да ја умртвуват играата:D

Зависи за кого како, на тимот што брка резултат и те како му е многу лошо, за дргите е суперишка не мора да глумат повреди да задржаваат време и да ја умртвуват играата:D
Како бе вакаааа... Океј, лесно е да се испровоцирам ама многу на памет збориш. :D
Демек, играта ја запираат секоја минута па да има вакви проблеми. :)
Реалноста е друга, просекот од натпревари со ВАР што сум ги гледал е два до три прекини по натпревар - дури и тоа е премногу али ај.

Како бе вакаааа... Океј, лесно е да се испровоцирам ама многу на памет збориш. :D
Демек, играта ја запираат секоја минута па да има вакви проблеми. :)
Реалноста е друга, просекот од натпревари со ВАР што сум ги гледал е два до три прекини по натпревар - дури и тоа е премногу али ај.
Abe ja koj sum da polemiziram na ovaa tema, ali gi imase i Venger i Konte so istovo mislenje. Atkinson u liga kup samo sto na auti i korner ne proveri VAR. Na kra pak 3 minuti prodolzenie.. Ti vikam glej Serija A sto se desava tamu. Sudijata retko koga pregleuva ispod 5 minuti situacija

Abe ja koj sum da polemiziram na ovaa tema, ali gi imase i Venger i Konte so istovo mislenje. Atkinson u liga kup samo sto na auti i korner ne proveri VAR. Na kra pak 3 minuti prodolzenie.. Ti vikam glej Serija A sto se desava tamu. Sudijata retko koga pregleuva ispod 5 minuti situacija
Имам гледано Серија А и различно е од ова во куповиве, пишав и погоре ако ме следеше. Полека и они ќе видат што фали и ќе има промени следна сезона.
Не викам е идеално ама збориш на памет за времето од аспект на тоа што нема толку често прекини за проверки како што опиша погоре.

Станале плачковци моиве комрејди. Ги омекна Пеја да го ебам и него
Што сум ги омекнал ебате, ги изрезиливме Порто сместа праат планови за освајање ЛШ, ќе испаднеме пример следно коло мене на кур ќе ми се качат на форумов.

Да се изјаснам околу мојава омраза на Тотенхем. Во спортот (а и општо во животот) не сум тип кој мрази многу луѓе и има голема толеранција и за да ме натера некој/нешто да го замразам треба многу.
Тотенхем од секогаш ми биле симпатична екипа, но Кејн и пред се Али - играчи кои треба да служат за пример на цела Англија, станаа тешки дајвери, посебно вториов кој секој меч има обид да изглуми пенал.
Втора работа заради која ги замразив е Покетино. Не може бе ти пријателе да ми даваш изјава после меч во кој ти се судат два непостоечки пенали, дека било добро да се глуми и дека пред 10-тина сезони, играчите меѓу себе си честитале кога ќе го заебеле судија со дајв.
Трета работа се англиските медиуми и хајпот кој е кренат околу Кејн и Али, а дечките реално за сега немаат ништо постигнато во кариерата, ни еден трофеј за да се креваат толку во облаци. Играчи како Џерард, Лампард, Фердинанд и остали не беа ни за момент хајпани како овие двајца, а во споредба со нив овие се играчишта. Како бели мечки се заштитени, на терен не смееш на 5 метри да се приближиш до нив, а надвор од терен не смееш лош збор да изустиш.

Џерард иначе се утепа од кревање трофеи. :icon_lol:

11060356obj-JS3442600.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom