FA & Capital One Cup

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Нека ја држат "онаа" уште на аватар цел фан клуб Челзи . Таман уште еден месец , за да отпаднат од Спарта Прага во Лига Европа и да ги помине Тотенхем во Премиер Лигата.

Свонси - Брадфорд . И двата тима заслужуваат да освојат.
Ќе гори Вембли од фановите на двата тима !

Ај бе што се разбираш ти шминкерче...:D

Ај бе што се разбираш ти шминкерче...:D

Аба Луси Пиндер се сликаше со дрес на Челзи , место неа групно да ја ставите да ве види Господ , они скелетов со кармин го ставиле :facepalm:

Тражили сте , гледајте сега неуспеси со неа цел месец.

Аба Луси Пиндер се сликаше со дрес на Челзи , место неа групно да ја ставите да ве види Господ , они скелетов со кармин го ставиле :facepalm:

место ко мене еве ама ми контраат со сликата ц ц ц :)

Да бе, до тоа е. :D

Ајде на здравје повторно Англиско - Велшко финале, овојпат Бредфорд - Свонси.

Инаку победникот од купов добива 100.000 фунти, а второпласираниот 50.000. Просечна плата во четврта лига мислам дека е околу 1000 фунти неделно. Победниците мислам дека стартуваат од првата или втората рунда во Лига Европа. Има три рунди и плеј-оф, по што екипата се квалификува во групна фаза. За секое учество во рунда или плеј-оф, екипата добива по 100.000 евра, независно од резултатот. За стигање до групната фаза се добива 1.300.000 евра, каде секоја победа носи 200.000 евра, а секој нерешен натпревар 100.000.

Реално Свонси доколку победат големи се шансите да стигнат до групната фаза од Лига Европа. Учеството би им донело огромна помош при финансирање на играчите како Мичу, и можноста да се засилат со уште толку квалитетни играчи. Но од друга страна пак, што би значеле париве за Бредфорд? 100.000 фунти е добра пара за победа во Лига Купот, а потоа учество во некои од рундите уште повеќе би ги поткрепил финансиски. Тешко дека би стигнале до групна фаза, но со самото учество како екипа од најнизок ранкинг во Англија која стигнала до учество во Лига Европа дефинитивно ќе привлечат огромен број на спонзори, па ако добро ја искористат пружената шанса може полека-полека да си изградат тим кој комотно за 4-5 години би ги донел во Премиер Лига.

Ова е моја анализа на работите пошто досега не најдов ништо слично да прочитам, се надевам дека ви се допаѓа :)

ЗАТВОР за тепачи на деца!!!
УЖАС!!!

Море убаво му направи нека не се филмаат. Ќе јаде казна ама барем за ум дека може да се најде некоја будала и да не изиграваат шерифи.

Убо убо.... овие челси не си ја знаат силата, па веќе почнаја да тепаат деца. :cuc:

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
ОВА ОД ХАЗАРД БЕШЕ СРАМОТА !!! (n)

Што е ова млак удар? Зошто не го мавна посилно па друг пат пак нека си клекнува среде утакмица поштено..

Море убаво му направи нека не се филмаат. Ќе јаде казна ама барем за ум дека може да се најде некоја будала и да не изиграваат шерифи.
Има судија задолжен за трошење време, и со кој памет се оправдува клоцање на деца жити се ?
Што бара Тепачот на деца (од сега така ќе го викам) кај што не му е место, има деца да ги собираат топките!

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Има судија задолжен за трошење време, и со кој памет се оправдува клоцање на деца жити се ?
Што бара Тепачот на деца (од сега така ќе го викам) кај што не му е место, има деца да ги собираат топките!

Не е тоа дали јас оправдувам или не, не го оправдувам ни тоа Кантона што го направил,по правила секако дека ова не е оправдано и ќе јаде казна Хазард, али барем ќе знаат дечиштава во иднина да не прават вакви глупости пошо некад ќе се најде некој побудала од нив.

Хазард денеска наеба како Кантона против Кристал Палас кога ми влезе со каратето на кретенот во публика кој цел натпревар ги вреѓал црните играчи на Јунајтед. Тогаш Кантона доби 9 месеци казна и се врати...нека кажат Пулци како.

1358972775161.gif

и пак без картон ?
браво,браво..:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom