F.A. Premier League

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар англиски клуб?

• Вкупно гласачи
    600
Статус
Затворена за нови мислења.
Не бе, претпоставка пошто сите имат газдишо колку-толку ќе се подготват да џитнат некоја фунта повише.

neznam polovina - polovina sum za ova : gledas n'castle i t'hamm tresat po celi vrejki pa ????
top 4 momentalniot bar uste 10 tina sezoni i poslem nesto porazlicno

Не бе, претпоставка пошто сите имат газдишо колку-толку ќе се подготват да џитнат некоја фунта повише.
Тоа ти што го викаш се има веќе случено(Челзи),но ако земе примерот на Вест Хем каде што имаат доста богат сопственик,може да не се случи.Ќе видиме во наредните години!

Англиско Првенство??Хмм..Ме бендисва..После италијанското лично ми е најинтересно(а во последниве години може да ги ставам и на исто рамниште)..Само едно нешто ме буни во Англиското првенство..Како можи тимови како Ливерпул, Манчестер Јунајтед и Сити,Челзи и уште многу други, да бидат продадени на типови што немаат ни основен поим што е фудбал..Типичен пример за ова ми е Ливерпул..Тим што има НЕВЕРОВАТНА НАВИВАЧКА ГРУПА, која патем мислам дека е најјака во светот, да му биде предаден цел клуб на Јенки, и тоа што преку фудбал што сакаат само да дојдат до профит, и ништо повеќе..Каде е љубовта кон клубот, со љубов да го купиш??Ете има иницијатива од навивачите на Ливерпул да се откупи клубот од Хикс и Ипсилун:), зошто се свестија дека се само зло..Единствено што ми смета во Англиското првенство е огромната комерцијализација(не дека во другиве држави ја нема) ама во Англија е премногу нагласена..Последниве денови кружат гласини дека едно коло од првенството ќе се играло надвор од границите на Англија..Се е тоа за пари..Судиски се поспремни искрено од Италија, ама и нивните судии прават грешки, што е во ред(ако не се зачестени грешките)..Инаку од англискиве тимови ми се допаѓаат Тотенхем и Евертон, но од наведената четворка во анкетата гласав за Арсенал, бидејќи никој од овие не беше на листата..Па еве еден предлог да се дополни анкетата за уште некој тим...Инаку го гледав дуелот на Ливерпул - Челзи..Резултатот беше реален, и мислам тука нема дилеми..Годинава мислам дека Арсенал ќе го освои шампионатот бидејќи покажваат најконстантна игра досега, Манчестер Ј изгуби од Сити на домашен терен, Арсенал го искористи тоа и им се оддалечи..Но сепак има време..Можам да ги пофалам и коментаторите на а1 телевизија дека се закон!

Birmingham v Arsenal12:45

Wigan Athletic v Derby County15:00

Fulham v West Ham Utd15:00

Liverpool v Middlesbrough15:00

Portsmouth v Sunderland15:00

Newcastle v Man Utd17:15
Reading
v Aston Villa 12:30

Blackburn v Bolton

Еве ги двојките за наредното коло..Еве мои типови за наредното коло..
Бирмингам - Арсенал Х2
Виган - Дерби 1
Фулам - Вест Хем Х
Ливерпул - Мидлзбро 1
Портсмут - Сандерленд 1Х(мислам дека изненадување ќе има)
ЊуКасл - Манчестер Јунајтед Х2
Рединг - Астон Вила Х
Блекбурн - Болтон 1

Што стана со Премиер Лигата кога најдобрите фудбалери се од Того и Зимбабве.

Се уште тврдам дека имаат најјака конкуренција во Англија...
ман утд,челси,арсенал,ливпу,тотнем,евертон,портсмут,вила,ман сити....сите се овие јаки тимови

uf bravo !

Што стана со Премиер Лигата кога најдобрите фудбалери се од Того и Зимбабве.

Се уште тврдам дека имаат најјака конкуренција во Англија...
ман утд,челси,арсенал,ливпу,тотнем,евертон,портсмут,вила,ман сити....сите се овие јаки тимови

ami spanija samo brazilci ..
italija argentinci ...
francija afrikanci
ti smeta toa ?
prosto taka se nadograduva fudbalot a ne rasizmot
ade od monaco mozese da go zeme sekoj - toj go odbra arsenal i sega toa e toa
mozese da spomnes i portugalci i germanci i spanci
ova ne e da se "skarame" tuku me interesira mislenjeto ?

a i da se nadovrzam :
agbonlahor - 16 milioni funti
krauch - 13
owen - cel zivot povreden
rooney - 30 milioni
walcott - 13,5 milioni na 16 godini
site drzat nekoi astronomski sumi ova ko prvo - vtoro pa i ne se nesto naj-naj !
sem rooney
a "ovie" "pridojdenite" :
anelka,didi drogba,kalou,benjani,adebayor ( si imame so bivsi ) ? :pos2:
pozZ

ami spanija samo brazilci ..
italija argentinci ...
francija afrikanci
ti smeta toa ?
prosto taka se nadograduva fudbalot a ne rasizmot
ade od monaco mozese da go zeme sekoj - toj go odbra arsenal i sega toa e toa
mozese da spomnes i portugalci i germanci i spanci
ova ne e da se "skarame" tuku me interesira mislenjeto ?
pozZ

Ги спомнав Того и Зимбабве како прилично слаби во фудбал во однос на квалитетот во Премиер Лигата.
Инаку не дека се странци.Бразил,Аргентина знаар да играат фудбал.Не си ме сфатил во потполност шо сакав да кажам.

:vozbud:

Ги спомнав Того и Зимбабве како прилично слаби во фудбал во однос на квалитетот во Премиер Лигата.
Инаку не дека се странци.Бразил,Аргентина знаар да играат фудбал.Не си ме сфатил во потполност шо сакав да кажам.

:vozbud:

ok's
vaka e poinaku - smislata bese ....
da -
i ovie afrikancive znaat ama malce pomalku :) :pos2:
pozZ

normalno -
si go zemas od francija - za 2/3 sezoni go imas skoro sovrsen
!
pozZ

Премиер лигата е се појака.Вака ако продолжи ќе ја стигне и Примера по рангување

Премиер лигата е се појака.Вака ако продолжи ќе ја стигне и Примера по рангување

???? a ?????
premiera pogolem rang od EPL ???
daj ziti gospod kade go vide ova ?
tamu fudbal igraat tri tima od koi 2 nepostojani i real i tie pogolem rejting !
ha - jako e ova
pa jas kade i da sretnam takov statisticki pokazatel
angliskoto e na prvoto mesto
ama sto znaes ako si poglednal nekade prezemeno od spanski vesnik ...
aj pozZ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom