F.A. Premier League

Кој е најдобар англиски клуб?

• Вкупно гласачи
    600
Статус
Затворена за нови мислења.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Da ne baram sega, ima nekolku....so Riding prvata, so Bolton, so Portsmut...
imam rabota sega ke pobaram i ke ti pustam da vidis

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
mozebi - mozebi i ne ! moze i chelsea da ja osvoi nikoj ne go osporuva toa , ili da mu gi pomati smetkite na nekogo nie ili vas !
a koga osteteni ?
na koj natprevar mislam , bas me interesira / onaka zaradi evidencija .
Сакаш да ти кажам јас на кој натпревар е оштетен Манчестер, токму против Арсенал сезонава 90 мин го фаулирате Саха и судијата ви досуди ваша топка а играчите на Манчестер тргнаа да изведат фаул и бидејќи вас ви беше досуден фаул ја изведовте набрзина и дадовте гол со кој израмнивте, а еве ти уште на сите натпревари годинава на кои судеше Марк Клатенбург Манчестер изгуби бодови, последен е тој со Тотенхем на кој Манчестер доби 7 жолти, Со Болтон кога Фергусон доби црвен зошто се обиде да му каже да го заштити малку Роналдо кој постојано е фаулиран. Ете ти докази како Клатенбург го оштетува Манчестер со тоа што нема досудено фаули над Роналдо и за тоа постојано реагираат од Манчестер бидејќи Клатенбург очигледно го мрази Роналдо или му е тактика да го фаулираат па не дај боже да го искршат и со тоа да му нанесе штета на Јунајтед. А ти кажи ми за Арсенал нели е фаворизиран од ФА. Колку пати ви е простено за насилно однесување на играчите, последен е примерот на Галас кога го удри Нани и не го казнија. Ај малце размисли па кажи и признај како ФА го штити Арсенал. Ако сакаш да знаеш и Мурињо еднаш изјави дека ФА го штити Арсенал.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Сакаш да ти кажам јас на кој натпревар е оштетен Манчестер, токму против Арсенал сезонава 90 мин го фаулирате Саха и судијата ви досуди ваша топка а играчите на Манчестер тргнаа да изведат фаул и бидејќи вас ви беше досуден фаул ја изведовте набрзина и дадовте гол со кој израмнивте, а еве ти уште на сите натпревари годинава на кои судеше Марк Клатенбург Манчестер изгуби бодови, последен е тој со Тотенхем на кој Манчестер доби 7 жолти, Со Болтон кога Фергусон доби црвен зошто се обиде да му каже да го заштити малку Роналдо кој постојано е фаулиран. Ете ти докази како Клатенбург го оштетува Манчестер со тоа што нема досудено фаули над Роналдо и за тоа постојано реагираат од Манчестер бидејќи Клатенбург очигледно го мрази Роналдо или му е тактика да го фаулираат па не дај боже да го искршат и со тоа да му нанесе штета на Јунајтед. А ти кажи ми за Арсенал нели е фаворизиран од ФА. Колку пати ви е простено за насилно однесување на играчите, последен е примерот на Галас кога го удри Нани и не го казнија. Ај малце размисли па кажи и признај како ФА го штити Арсенал. Ако сакаш да знаеш и Мурињо еднаш изјави дека ФА го штити Арсенал.
da 49 + nepostoecki penal ,kolku penali i fauli vi se dosudeni koga "pagaat" igracite na utd , i mourinio izjavi deka "severnjacite" si davaat bodovi - n'castle , boro ,"bolton" - godinava ne , liverpool ... agresivnoto "povedenie" na rooney nikoj sudija ne go sankcionira , .....

a "Arsenal vs all"
- od sekogas bilo i ke bide - ama nie sme najsakaniot londonski , angliski tim , ke izdrzeme uste 12 kola :)
pozZ

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции
20
da 49 + nepostoecki penal ,kolku penali i fauli vi se dosudeni koga "pagaat" igracite na utd , i mourinio izjavi deka "severnjacite" si davaat bodovi - n'castle , boro ,"bolton" - godinava ne , liverpool ... agresivnoto "povedenie" na rooney nikoj sudija ne go sankcionira , .....

a "Arsenal vs all"
- od sekogas bilo i ke bide - ama nie sme najsakaniot londonski , angliski tim , ke izdrzeme uste 12 kola :)
pozZ
Да се надеваме дека ќе издржиме,бидејќи сега немаме многу напаѓачи.Ако се врати РвП ќе биде полесно.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Абе лесно е така да кажете! И ја можам да кажам исто за Арсенал.

Само ве молам, не се срамете и сами гледате дека најмногу ги фаулираат играчите на Манчестер, сепак судиите не досудуваат секогаш фаули.
Роналдо секогаш го фаулираат, таман за да му ја земаат топката, а судиите не досудуваат секогаш фаул.
Не гледајте само на ливскор.ком, земете гледајте фудбал. Незаслужено тепавме против Њукасл, а? Судијата да не судеше за нас, ќе изгубевме 3:1. Така е?! Дај не зезајте...

Почнавте многу послабо да играте Ганери, последниве 2-3 утакмици многу слабо, не е онаа старата игра, во која имаше премногу шанси, многу голови.
После Арсенал vs. all викате...како можете само така да кажете? Не ми е јасно стварно.
Гледајте пореално на работите, не само навивате за Арсенал и одма викате НАЈДОБРИ СМЕ!

И на сите натпревари многу сме оштетени, да знаете. Нон-стоп ние напаѓаме и не може другиот тим да биде оштетен, нормално. Често не досудуваат никаков фаул, со контри доаѓа до шанса за противниците.
Гледајте еден меч, ќе воочите и самите. На ливскор ова не го пишува.

Ај голем позЗ до сите Ганери и остали.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
afronal kako sto ti go vikas , ke bide noviot prvak vo elitata sakal ili ne , ti se dopaga ili ne - surova realnost - sega F.A ke "mu bide dolznik" so "kiksot" na sudijata : 2 prekini , od koj dva gola , od koj penal ( tvrdam nepostoecki )
А бе муабетот е дека оштетување има во фудбалот, не се оштетени ни само Ман Ју, ни само Арсенал ни некој друг поединечно!
Последно оштетување беше првиот гол на арсенал кога имаше очигледен прекршок на голманот, голот што арсенал го постигна против челзи кога галас го турна противничкиот фудбалер. Но ако почниме да набројуваме ќе нема крај и од наша и од ваша страна.
Јас реагирав затоа што беше напишано дека на арсенал ќе му биде дадена титулата порадни оштетувањата кон овој тим.
А тоа што Ф.А. не ги казнува играчите на Арсенал за недолично однесување на терените тоа е друга работа(се тепаат меѓу себе и со други).

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Тејлор доби 3меча бан за стартот над Едуардо, а Алиадиер кој му удри "шлаканица" на Маскерано заработи 4меча бан.

Мислам дека Телјор требаше да плати и дебела парична казна. Уште еднаш да не му текне да направи таков старт.
Иначе на тренингот вчера, Тејлор повредил и некој од својата екипа по сличен старт.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Тејлор доби 3меча бан за стартот над Едуардо, а Алиадиер кој му удри "шлаканица" на Маскерано заработи 4меча бан.

Мислам дека Телјор требаше да плати и дебела парична казна. Уште еднаш да не му текне да направи таков старт.
Иначе на тренингот вчера, Тејлор повредил и некој од својата екипа по сличен старт.
Не повредил никој, ама повторно стартувал остро и на тренингот...
п.с. дочитувајте ги работите:helou:

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции
20
Абе лесно е така да кажете! И ја можам да кажам исто за Арсенал.

Само ве молам, не се срамете и сами гледате дека најмногу ги фаулираат играчите на Манчестер, сепак судиите не досудуваат секогаш фаули.
Роналдо секогаш го фаулираат, таман за да му ја земаат топката, а судиите не досудуваат секогаш фаул.
Не гледајте само на ливскор.ком, земете гледајте фудбал. Незаслужено тепавме против Њукасл, а? Судијата да не судеше за нас, ќе изгубевме 3:1. Така е?! Дај не зезајте...

Почнавте многу послабо да играте Ганери, последниве 2-3 утакмици многу слабо, не е онаа старата игра, во која имаше премногу шанси, многу голови.
После Арсенал vs. all викате...како можете само така да кажете? Не ми е јасно стварно.
Гледајте пореално на работите, не само навивате за Арсенал и одма викате НАЈДОБРИ СМЕ!

И на сите натпревари многу сме оштетени, да знаете. Нон-стоп ние напаѓаме и не може другиот тим да биде оштетен, нормално. Често не досудуваат никаков фаул, со контри доаѓа до шанса за противниците.
Гледајте еден меч, ќе воочите и самите. На ливскор ова не го пишува.

Ај голем позЗ до сите Ганери и остали.
Ако си ги гледал последните натпревари на Арсенал ќе заклучеше дека немаме среќа,а не дека сме играле послабо.Последните два натпревари имавме исто толку шанси како и претходно,само што нападот слабо одигра.Бендтнер знае само глева да игра,а на Адебајор не му беше денот.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.579
Ако си ги гледал последните натпревари на Арсенал ќе заклучеше дека немаме среќа,а не дека сме играле послабо.Последните два натпревари имавме исто толку шанси како и претходно,само што нападот слабо одигра.Бендтнер знае само глева да игра,а на Адебајор не му беше денот.
gledano od moja strana (ne provociram i ne sakam da se karam kako so imase napisano sonne prethodno) vie od Arsenal ne sakate da priznaete koga ke vlezete vo losa forma.taka mi izgleda.go krivite sudijata zasto ne go pobedivte birmingem a igravte 90 min so igrac poveke i ne mozevte da napravite poubedliva prednost i vo 93 min sudi penal protiv vas,rezultat 2-2 i kriv e sudijata?? taka?kako so imase red devil pogore i uste nekolku mina koj kazuvaa deka godinava na Man U sudiite mnogu pati go ostetuvale.Mark Klatenburg ocigledno go mrazi mn na Ronaldo i poveke ne sudi fauli za nego,a mu dava kartoni za gluposti.mozebi ronaldo pred 2-3 sezoni vistina simulirase ama godinava ne.ovaa godina stvarno e fer deckoto i nema sto da se komentira.toa go pokazuva i faktot deka zasega ima 28 gola postignato(mislam ako ne i 29) vo site konkurencii i nikoj ne moze da gi ospori negovite kvaliteti.vikate deka igravte ubavo,pravevte sansi ama na poslednite dueli ne mozevte da postignete gol.znaete zasto?? zasto vie pravite akcii sve dobro izgleda toa,ama vie igrate samo za 1 igrac,za Adebayor.ne igrate kolektivno da davaat gol i drugite igraci.tuku celata igra,celiot sreden red igra za da postigne gol adebayor.ne vikam deka ne igrate ofanziven fudbal ili pak nesto drugo.ama eve na primer posledniot mec so birmingem kolku pati ve zaeba adebayor kazite??imase edno 3-4 sansi kade mozese da bide proigran i Bentner(koj ne e nisto pomalu od Adebayor) a sepak dozvolija Adebayor da ja zezne celata rabota.zatoa koga ne mu e denot na Adebayor,Arsenal ne postignuva poln pogodok.kaj nas pak mozebi nekoj vikaat deka Ronaldo ni e celata alka na timot ama sosema gresite.i bez nego igrame ofanzivno,postignuvam pogodoci pr. protiv vas (Arsenal) i toa 4.za razlika od vas i nie igrame ofanziven fudbal(kako vas),ama nie igrame so site mozni kombinacii za gol.a sto znaci toa???? deka koga napaga Man U sekoj moze da dade gol.i Tevez,Rooney,Ronaldo,Nani,Giggs,Saha,Carrick,Scholes.toa e razlikata megu vas i nas.kaj nas glavnata alka e Rooney koj dozvoluva da go motivira timot,pravi sansi,organizira akcii,dava golovi.i zatoa koga ne igra toj timot kako da nema dovolno motiv.toa e moe mislenje:smir: .a sega razlikata e 3 poeni taka da ne sleduvaat uste 11 interesni kola.i 2 tima nema da se predadat za titulata.taka da so sreka na site.pozzz

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Гледаш стаки одма се правдаш! Немате среќа, ова, она...Не се правдајте така!

Не му бил денот...ц ц ц ц...абе ајде не ме смејте!

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции
20
На последниот дуел не победивме,бидејќи фудбалерите од средниот ред сакаа да му помогнат на Адебајор да погоди и да биде прв на листата на стрелци.Тоа беше една од двете грешки.Втората грешка беше опуштањето на во последниот дел од натпреварот.Дозволивме Бирминген да не нападнат и Клиши направи огромна грешка.Инаку за играта на Арсенал беше на исто ниво како и на претходните натпревари.Немаше да имаме толку многу шанси.

BoR4e

Manchester United
Член од
28 февруари 2008
Мислења
2.384
Поени од реакции
36
MANCHESTER UNITED povtorno ke stanat sampioni vo anglija bidejki manutd za razlika od arsenal vo momentot igra podobar fudbal ke bide interesno do krajot na sezonata

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom