Ska Maniac
Бараба
Гледаш дека имаат стварно специјални гаќиДобро сликата ја знам, ај најди го тој дел во видеото од настапите 2 на јутјуб и дај линк, го нема.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Гледаш дека имаат стварно специјални гаќиДобро сликата ја знам, ај најди го тој дел во видеото од настапите 2 на јутјуб и дај линк, го нема.![]()

Ставот ти беше јасен и јас сум должен да го испочитувам, но не и да се согласам. Да не се сфатиме погрешно, но последно што очекував е дека ќе преминеш на лекции со општопознати и банални факти. Јас за да не застранам од темата во една реченица инсистирав на прецизна терминологија и понов тренд на научната мисла. Да, се работи за хормонски дисбаланс, како што сите знаеме, медицината во контекст на трансродовата проблематика тежнее кон исфрлање на поимот пореметување.Пишав во мојот пост претходно барем малце потрудете се..За болдираното иако не мојата терминологија со билогијата беше во врска со друго небитно,не е дисбаланс?Сите хормонални пореметувања порано или подоцна во зависност од степенот и природата на оштетувањето предизвикуваат невропсихички промени,што значи врската помеѓу мозокот и хормоните од половите жлезди е тесно поврзана.Проблемот кај трансексуалците е зголемено лачење на хормони од спротивниот пол.Ако воопшто сте слушнале дека кај луѓето без разлика дали се мажи или жени се присутни и тестостеронот и естрогенот само во различни нивоа,како на пример кај машките да кажеме дека од прилика нивото на тестостеронот во сооднос со естрогенот е 95% спрема 5% пример,така што кај трансексулаците од машки пол е присутно зголемено лачење на естрогени што ја тераат психата да размислува како жена заробена во тело од маж.Ова не е дисбланас спрема тебе така? Ако сеуште размислуваш така можеш да си набавиш некоја книга да ги повториш овие работи,зошто ако добро те сфатив си имал некое разбирање во медицината ама си подзаборавил!
Друго,тоа што го имаш пишано,дискриминирам?Не грешка си,ако некој има погрешна психологија и ти го подржуваш да ја промовира таа психологија тој ќе си го сфати дека тоа така требало да биде.Сите зборат за дискриминација,добро зошто е жената тогаш присутна во светов.Според вашата логика жената е само машина која служи за репродукција,или во превод земи го марамчето избриши го носот и фрли го в канта,така? Секаде во живиот свет е познато дека за репродукција се потребни родители од спротивен пол,и ова е факт,не реков тоа јас или моите истомисленици туку природата така одлучила.
Вториот болд ти е исто зборење низ ветрот .Рекламата му ја направи Евросонгот не ние,критиките стигнуваат на нивна сметка,а после се пренасочуваат на Кончита..
Тоа што ја нарекуваш она морам да те поправам,јас не познавам она што има БРАДА!
Третиот болд,според антипсихијатријата,нормалноста на личноста пред се зависи од тоа колку е оденсувањето на човекот разбирливо и прифатливо за другите луѓе и во средината во која што тој живее,што значи ако 1 милион каже дека тоа не е нормално а 20 сметаат дека е ок,каде би била омразата во оваа констатација?
Мислам дека е доволно кажано во врска со ова,секој коментар понатаму би бил излишен!![]()

За слушање сигурно, посебно од тоа моментално што го гледаш како резултат, околу 3 пати повеќе гласови има од сите други опции заедноДефинитивно опшн 3, само дали ќе послушаат.

Да прегласаш за опција 3Јас пак гласав за опција број еден.... победникот на Скопски фестивал да не претставува![]()
НеќамДа прегласаш за опција 3