Евровизија 2014 ( Eurovision Song Contest 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување
Добро сликата ја знам, ај најди го тој дел во видеото од настапите 2 на јутјуб и дај линк, го нема. :)
Гледаш дека имаат стварно специјални гаќи :icon_lol: :pos::pos::pos::pos::pos:

@Ska Maniac
Џабе се замараш другарче,со глава низ ѕид не се оди,што и да им објасниш,пак нив исто ќе им е.Утврдивме главно што е работата,за типот кој направивме 10 страни муабет,испадна дека не е транвестит,дека не е педер,туку нешто што не е познато во нашиов свет,така да тие што го сакаат нека си го сакаат,ако мислат дека е тоа во ред.. (y)

Темава од Евровизија се донесе на дискусија за правата и психата на хомосеклусалноста

Пишав во мојот пост претходно барем малце потрудете се..За болдираното иако не мојата терминологија со билогијата беше во врска со друго небитно,не е дисбаланс?Сите хормонални пореметувања порано или подоцна во зависност од степенот и природата на оштетувањето предизвикуваат невропсихички промени,што значи врската помеѓу мозокот и хормоните од половите жлезди е тесно поврзана.Проблемот кај трансексуалците е зголемено лачење на хормони од спротивниот пол.Ако воопшто сте слушнале дека кај луѓето без разлика дали се мажи или жени се присутни и тестостеронот и естрогенот само во различни нивоа,како на пример кај машките да кажеме дека од прилика нивото на тестостеронот во сооднос со естрогенот е 95% спрема 5% пример,така што кај трансексулаците од машки пол е присутно зголемено лачење на естрогени што ја тераат психата да размислува како жена заробена во тело од маж.Ова не е дисбланас спрема тебе така? Ако сеуште размислуваш така можеш да си набавиш некоја книга да ги повториш овие работи,зошто ако добро те сфатив си имал некое разбирање во медицината ама си подзаборавил!
Друго,тоа што го имаш пишано,дискриминирам?Не грешка си,ако некој има погрешна психологија и ти го подржуваш да ја промовира таа психологија тој ќе си го сфати дека тоа така требало да биде.Сите зборат за дискриминација,добро зошто е жената тогаш присутна во светов.Според вашата логика жената е само машина која служи за репродукција,или во превод земи го марамчето избриши го носот и фрли го в канта,така? Секаде во живиот свет е познато дека за репродукција се потребни родители од спротивен пол,и ова е факт,не реков тоа јас или моите истомисленици туку природата така одлучила.
Вториот болд ти е исто зборење низ ветрот .Рекламата му ја направи Евросонгот не ние,критиките стигнуваат на нивна сметка,а после се пренасочуваат на Кончита..
Тоа што ја нарекуваш она морам да те поправам,јас не познавам она што има БРАДА!
Третиот болд,според антипсихијатријата,нормалноста на личноста пред се зависи од тоа колку е оденсувањето на човекот разбирливо и прифатливо за другите луѓе и во средината во која што тој живее,што значи ако 1 милион каже дека тоа не е нормално а 20 сметаат дека е ок,каде би била омразата во оваа констатација?
Мислам дека е доволно кажано во врска со ова,секој коментар понатаму би бил излишен! :)
Ставот ти беше јасен и јас сум должен да го испочитувам, но не и да се согласам. Да не се сфатиме погрешно, но последно што очекував е дека ќе преминеш на лекции со општопознати и банални факти. Јас за да не застранам од темата во една реченица инсистирав на прецизна терминологија и понов тренд на научната мисла. Да, се работи за хормонски дисбаланс, како што сите знаеме, медицината во контекст на трансродовата проблематика тежнее кон исфрлање на поимот пореметување.

Друго, дискриминацијата се врзува за личниот, не за општиот идентитет и припадност, а најмногу е присутна кога се во прашање малцинските групи. Жената во никој случај не може да биде дискриминирана доколку се поддржи недискриминација и толеранција кон лица со поинаква сексуална ориентација. Од каде таа логика?!

Понатаму. Според вашата логика жената е само машина која служи за репродукција?? Не знам од каде прочита ваков, па макар и скриен заклучок.

За рекламата, останувам на тврдењето од претходно. А она за „она“, колку што видов бараше да и се обраќаат во женски род.

Последната дефиниција за нормалноста според антипсихијатријата ти е премногу воопштена и не може да даде целосен одговор на она што е предмет на дискусија, бидејќи главно поле на нејзината специјалност е етиологијата на душевните болести.

Последно уредено:
JlXbKKb.jpg

Сликава може да се користи за реклама за Gillette

^
значи овие транвеститите ми се одвратни
шо се вели зборот пеер ќе разберам ама вакви НЕ

:гомце:
----------------------------------------------
не ја ни гледав шитвизијата
Тијанчето наше ништо - не е таа крива,песната беше одлична ама нас не нејќат од ЕУ

следниот пат да го/ја пуштиме фифи оти таму такви бараат - фрикови
па можи ќе имаме некој добар резултат

пс да не знај некој случајно колку е висока Тијана? (без штикли)

Дефинитивно опшн 3, само дали ќе послушаат.
За слушање сигурно, посебно од тоа моментално што го гледаш како резултат, околу 3 пати повеќе гласови има од сите други опции заедно

Зашто не сакате бе? Мене ми е смешно да гледам како се брукаат овие партиски пејачи. И така парите за данок ќе отидат во МТВ, па зашто да не е за фаќање сеир. :D

Јас пак гласав за опција број еден.... победникот на Скопски фестивал да не претставува:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom