Евролига 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Atso
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде првак во Евролигата (сезона 2013/2014)?

• Барселона

Гласови: 3 15,8%
  • ЦСКА Москва

Гласови: 4 21,1%
  • Олимпијакос

Гласови: 2 10,5%
  • Монтепаски Сиена

• Реал Мадрид

Гласови: 5 26,3%
  • Анадолу Ефес

Гласови: 1 5,3%
  • Панатинаикос

• Макаби Електра Тел Авив

• Фенербахче

Гласови: 6 31,6%
  • Жалгирис

• Вкупно гласачи
    19
  • Гласањето е завршено на .
Реков, ако продолжи ЦСКА со таква одбрана блиску се да им го нанесат првиот пораз на Реал, и тоа се случи.

Маестрално одиграна утакмица од ЦСКА, мора да се признае. Одбраната врв, како го затворија рекетот секоја чест, за центрите да не правиме муабет, Бурусис, Салах не знаеја кај терат, но не само тоа одлично ги затворија и Љуљ, Родригез и Фернандез кон своите приоди кон кошот и беа оставени само да шутираат тешки шутеви кои во прво полувреме не им одеа. Е сеа второ полувреме им тргна малку шутот и се вратија на -3, но тука повторно дојде на израз одличната одбрана на ЦСКА, а и добрата игра во рекетот во напад. Шлаг на се беа 3ките на Мицов на +4 за ЦСКА, тука беше крајот.

Секоја чест и за Месина, одлична игра во секој сегмент, одлично анилизиран беше Реал.

Победата уште поубедлива звучи бидејќи Хајнс и Вимс не играа.Знаете што значи Вимс за ЦСКА.

Галатасарај заслужено победија ама в гз праени дефинитивно.Неколку шута погодија на истек од нападот,а посебно сега при крај Аројо.1/4 што шутнаа погодија.Мачван 15 коша :tapp:

Дилејни си го отпиша сопствениот тим.Шут за два 2/6,за тројка 2/10 а слободните 2/4.На крај два пати по ред избрзани шутеви а на -2 разлика промашува слободно.

Партизан прво полувреме 19 коша,второ 48.:eek:

Група Ф првите три места за мене се обезбедени за триото Реал-ЦСКА-Макаби.Ќе се бара четвртиот патник а за него Кубан ми изгледаат како најсериозни.Галата и Баерн имаат некои шанси.

Баерн имаа супер шанси ама Кубан се спаси со Галатасарај а и Макаби со Жалгирис.После тоа доживуваат пораз на домашен терен.Им треба победа над некој од појаките на гости а тоа не ми се верува да се деси.А да им вратат на турците во нивната арена ич не ми се верува.

Баш со едно другарче зборевме пред некое време и му реков дека Реал ќе падне чим налета на првата дефанзивна екипа. Стварно се прејаки годинава и ептен доминираат, ама на фајнал фор се е можно, една утакмица е и моментумот пресудува. Башка што на Реал не им одговараат екипи што го умртвуваат ритамот и што не им дозволуваат да играат брза транзиција. А ако им се погоди екипа што форсира таков ритам тепаат по 40 разлика, пример е Баерн прошлата утакмица.

Не можам да проценам само дали Ленгфорд намерно промаши или не..
Повеќе ми изгледа дека намерно го направи поради тоа што немаа шанса да направат акција Ефес, освен да шутнат на ваков начин.Иначе имаше 3 секунди за супер акција.
А Гонлум влезе пред да го шутне слободното,имаа среќа тука што не се повтори.

Сега јасно ви е зошто го ствавив Макаби пред Фенер,или пак треба да повторам.Абе нема Фенер победнички дух и тоа е тоа,се знае која екипа у Турција била закон од секогаш,Ефес Пилсен и тоа е тоа,другово тешка боранија.Му падна формата на Богданович,и толку им беше им падна гзот,и онака сам ги држеше.

Добра утакмица, Партизан - Локомотив. (y)

Феноменална партија на Кинси, 32 поени, какви само потези имаше. Штета за Партизан и со толку повредени играчи одиграа феноменално, 13 3ки имаа Кубан, тоа најмногу пресуди за победникот во овој меч.

Патем, секоја чест и за Барселона, 5-0 се, како препородени играат во вторава фаза.

Сега јасно ви е зошто го ствавив Макаби пред Фенер,или пак треба да повторам.Абе нема Фенер победнички дух и тоа е тоа,се знае која екипа у Турција била закон од секогаш,Ефес Пилсен и тоа е тоа,другово тешка боранија.Му падна формата на Богданович,и толку им беше им падна гзот,и онака сам ги држеше.

Фенер според ростер имаат еден од најдобрите 5 тимови во Евролигата, ама фрката е што не се уиграни и што се релативно нов тим. Знаеш, промена на тренер, навикнување на режимот на истиот, се си треба време. Фенер следната сезона ќе го сметам за далеку посериозен кандидат за освојување на титулата. Оваа сезона, Реал, Барселона и ЦСКА се најглавните кандидати за освојување на Евролигата и мислам дека победникот ќе произлезе од некој од овие три тима.

Едит: Олимпијакос го заборавив, и него рачунај го. :D

Јас мислам дека немаат толку кадарна клупа Фенер како другиве екипи.

Фенер според ростер имаат еден од најдобрите 5 тимови во Евролигата, ама фрката е што не се уиграни и што се релативно нов тим. Знаеш, промена на тренер, навикнување на режимот на истиот, се си треба време. Фенер следната сезона ќе го сметам за далеку посериозен кандидат за освојување на титулата. Оваа сезона, Реал, Барселона и ЦСКА се најглавните кандидати за освојување на Евролигата и мислам дека победникот ќе произлезе од некој од овие три тима.

Едит: Олимпијакос го заборавив, и него рачунај го. :D
Па баш затоа,дека не се уиграни,реков дека немаат годинава шанса,додека беше у форма ги држеше Богданович,а он падна и играта им иде надоле.а ете и догодина ако им иде у Нба,што напраеле? пак ништо,ако им беше планот да го градат околу него,богами наебале.За другово се согласувам,грциве се клети и пак се фаворити од сенка.Барса вторава фаза ја игра страшно,Цска малку по малку влага у ритам.А за Реак пак ќе кажам,ако не земе ,тоа пак ќе биде ради тренерот,исто ко лани.Од овја 4ри екипи,според мене он е најслаб,добро заедно за Барцокас.

Па баш затоа,дека не се уиграни,реков дека немаат годинава шанса,додека беше у форма ги држеше Богданович,а он падна и играта им иде надоле.а ете и догодина ако им иде у Нба,што напраеле? пак ништо,ако им беше планот да го градат околу него,богами наебале.За другово се согласувам,грциве се клети и пак се фаворити од сенка.Барса вторава фаза ја игра страшно,Цска малку по малку влага у ритам.А за Реак пак ќе кажам,ако не земе ,тоа пак ќе биде ради тренерот,исто ко лани.Од овја 4ри екипи,според мене он е најслаб,добро заедно за Барцокас.

Абе глеј, на Ф4 се е можно, тука претежно играат екипи со сличен квалитет и пресудува формата, поголемата мотивираност во моментот, среќата... Реал мислам дека нема да освои само затоа што нив не им одговара подефанзивна игра, а таква игра знаат да наметнат сите екипи што ги споменав погоре во постот. А кога сме веќе кај тренерите, за мене Чави Пасквал е еден од најдобрите во Европа, човек кој вади 150% од секој ебан играч. Пример е Анте Томиќ, во Реал беше камен, камен мислам во однос на тоа што се очекуваше од него, а сега во Барса е незапирлив. Нахбар исто, играч со голем потенцијал, но луташе доста време низ послабите европски тимови..., и други, да не ги набројувам сеа мислам дека ми ја сфати поентата.

А за Фенер и Богдановиќ не се секирај, он можеби ќе отиде во НБА но ќе донесат и други играчи, не е тоа проблем кај Обрадовиќ. Нив мислам дека клупата им е проблем, а и центрите до негде, овие Жориќ и Видмар се тешки салами, они не се лоши играчи али кошарка може да им продаваат на Гагиќ и Мусли, ама кога ќе им дојде Џои Дорси или некој друг центар што знае да игра кошарка тие не можат кошот да го видат со очи. Гледам Жељко доста го форсира Прелџиќ во последно време, мислам дека него го планираат за лидер од следната сезона, со оглед на тоа дека Бојан ќе оди во НБА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom