Евролига 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Atso
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде првак во Евролигата (сезона 2013/2014)?

• Барселона

Гласови: 3 15,8%
  • ЦСКА Москва

Гласови: 4 21,1%
  • Олимпијакос

Гласови: 2 10,5%
  • Монтепаски Сиена

• Реал Мадрид

Гласови: 5 26,3%
  • Анадолу Ефес

Гласови: 1 5,3%
  • Панатинаикос

• Макаби Електра Тел Авив

• Фенербахче

Гласови: 6 31,6%
  • Жалгирис

• Вкупно гласачи
    19
  • Гласањето е завршено на .
Ок тоа да,ако имаат некој план,да градат тим супер.ама вакви ко што са моментално,Дуда треба да биде магионичар,и да напрае нешто.Реално не памтим кога Ефес бил послаб,ко дојде еден Галата да биде поквалитетен играчки од нив,што сакаш.Ама сепак ми е мило,што пак ќе го гледам Дуда у Евролига.

Проблемот е во тоа што секоја сезона менуваат скоро цел ростер..лани имаа солиден тим со Шип, Гордон, Ерден тука беше Вујачич и остали и пак ништо и тоа со Махмути. Годинава земаа добри играчи пак, доста странци но не им оди некако а имаа огромен буџет секоја година.
Доста вложуваат турциве во кошаркава гледај само Банвит е прв тим и ги тепаше Фенер и Галата во првенство, поктај овие три Бешикташ, Пинар се тука. Ерцег живонтна утакмица денес :icon_lol:

дебакл беше цела утакмица..центриве на Партизан камења ги работеше Томпсон, он и беше клучен во победата на Баерн покрај нормално играчите на Партизан. Во гости ќе губи Баерн во Белград сигурно тоа само бар да извлечеа што помала разлика подобро ќе беше.
Галатасарај денеска без еден тон играчи сепак изиграа одлично против Реал, ретко кој изигра така сезонава против Реал.

Tocno deka centrite se slabi,pa zatoa i Thompson go iskoristi toa.Poveketo od negovite poeni bea cisti ziceri po odlicni proigruvanja.

No sto da recam za Bogdanovic i Kinsey koj pogodija mnogu teski sutevi..Sepak im odese niv dosta,no so momentalniov roster Partizan se slaba ekipa.

Na sekoja ekipa moze da i pariraat no vo tesna zavrsnica ne znaat kaj teraat.Im fali iskustvo,im fali i sportska sreka.

Baern dosta los suterski den imaa,otvoreni sutevi koi duri na prosecen den gi pogoduvaat.Na Partizan mu se otvori golema sansa,a retko koga Baern ne e raspolozen suterski.Ne ja iskoristija i veruvam deka veke nemaat nikakvi sansi za prolaz ponatamu.

Na kraj kraeva falese Djedovic,toj e odlicen razigruvac.

Na Partizan normalno deka im falat Leo i Bertans,no tie se odamna vo aut,taka da veke se voigrani bez niv.

Partizan mozebi ke bide mal favorit vo Belgrad,no toa nema da znaci nisto.Baern ima kvalitet da pobedi tamu.

Ок тоа да,ако имаат некој план,да градат тим супер.ама вакви ко што са моментално,Дуда треба да биде магионичар,и да напрае нешто.Реално не памтим кога Ефес бил послаб,ко дојде еден Галата да биде поквалитетен играчки од нив,што сакаш.Ама сепак ми е мило,што пак ќе го гледам Дуда у Евролига.

Зошто така зборуваш за Галатасарај? Многу пари имаат и они, така да не гледам што е чудно ако Галата има поквалитетни играчи од нив, а мислам дека и нема баш али ајде. Тука ми се негде и двете екипи. Не треба да брзаме али Дуда знае што прави и ако не оваа сезона тогаш следната Ефес ќе биде каде каде посериозен ривал за останатите екипи.

Tocno deka centrite se slabi,pa zatoa i Thompson go iskoristi toa.Poveketo od negovite poeni bea cisti ziceri po odlicni proigruvanja.

No sto da recam za Bogdanovic i Kinsey koj pogodija mnogu teski sutevi..Sepak im odese niv dosta,no so momentalniov roster Partizan se slaba ekipa.

Na sekoja ekipa moze da i pariraat no vo tesna zavrsnica ne znaat kaj teraat.Im fali iskustvo,im fali i sportska sreka.

Baern dosta los suterski den imaa,otvoreni sutevi koi duri na prosecen den gi pogoduvaat.Na Partizan mu se otvori golema sansa,a retko koga Baern ne e raspolozen suterski.Ne ja iskoristija i veruvam deka veke nemaat nikakvi sansi za prolaz ponatamu.

Na kraj kraeva falese Djedovic,toj e odlicen razigruvac.

Na Partizan normalno deka im falat Leo i Bertans,no tie se odamna vo aut,taka da veke se voigrani bez niv.

Partizan mozebi ke bide mal favorit vo Belgrad,no toa nema da znaci nisto.Baern ima kvalitet da pobedi tamu.

Богданович гази веќе некое време ќе биде чудо ако го задржат и следната сезона (скоро невозможно) а тоа дека фалат тие двајца е и повеќе од очигледно, не може Милосављевич, Кинси, Богдан и Жори секоја утакмица по 30+ минути да играат дали АБА дали Евролига..

Кај го видовте ова за Ивкович прочитав и јас по фб, но нема ништо официјално на страната на Анадолу.

Зошто така зборуваш за Галатасарај? Многу пари имаат и они, така да не гледам што е чудно ако Галата има поквалитетни играчи од нив, а мислам дека и нема баш али ајде. Тука ми се негде и двете екипи. Не треба да брзаме али Дуда знае што прави и ако не оваа сезона тогаш следната Ефес ќе биде каде каде посериозен ривал за останатите екипи.
Па онака,затоа што се знаело у Турција која екипа е главна,се знаело порано Ефес Пилсен и крај,арно ама идат напред,се вложува како што рече ти.А мислим дека Галата има поквалитетен тим од Ефес,ама ги изедоа повредите.

Како игра Реал,ко да ги гледам Спарси(y).Супер се држеше Баерн,ама џабе против оваа машинерија мора да играш цел напревар на врвно ниво.Дур им идеше шутот се држеа,и после за само 6 минути у 3та четвртина тотално се распаднаа.Баш сакам да видим како ќе се понаша Реал,кога ќе игра со некоја екипа што е на нивно ниво,ако уоште у моментов има таква екипа.

Нема засега таква екипа што може да ги запре. Според мене некој ептен лош шутерски ден или некои повреди може само да ги спречат да освојат Евролига оваа година.

Ако не победи вечер Партизан слободно мозе да се збогува со шансите за ТОП 8.

Ако не победи вечер Партизан слободно мозе да се збогува со шансите за ТОП 8.

Тешко дека Партизан има шанси за топ 8. Треба да бидат среќни што стигнаа и во оваа група, по заслуга на Фенербахче.

Инаку стварно добар меч Уникаха - Фенербахче, +4 за Фенер, со уште четвртина до крај.
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 20:39 ---
Не, Обрадович .. и Мајк Браун да дојди тренер на Фенербахче ништо не прават. И после фаворити за титула, my ass.

Весело ќе биди ако ни топ 8 не се пласираат. :icon_lol:

Ауу голем пад у формата на Фенер,3 пораза по ред:facepalm:.

Каква разиграност на Уникаха фенер тотално изгубени и пред се одлично скаутирани ке биде луд фајнал форот..

Нели Ивкович ќе беше тренер на Ефес,или само колку да се пише,или па од наредна сезона можда?
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 22:40 ---
Браво за Партизан,ама дебелиот уште една покажува дека е гомно од човек.Па радувај се бе да му ебе матер,а он се фатил за коментаторите од ск,како нема подршка и разни глупости:facepalm:.Сега да сум ко нив нема ни да ги пренесувам уопште,па нека цмиздри колку сака,ама знам дека тоа не е можно.

Bogdan Bogdanovic cepa mrezicu :D Samo na krajot ne razbrav sto bese napizden Vujoshevic okolu televizijata i pretstavuvanjeto na partizan vo introto za natprevarov...

Само едно име знам Партизан Београд...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom