Еве го сведокот за атентатот на Глигоров

• Креатор на темата Креатор на темата Viktor22
  • Време на започнување Време на започнување
ne znam sto go otvorija ova dosie sega , nekolku dena pred ova pustaat baloni za site politicari nad koi se izvrseni atentati , denes na frcko so mu e , ne znam . poslednive nekolku dena samo za toa se kenja.
Атентатите (и нивно расвестлување) се во мода деновиве...

Само незнам зашто не го убија у тој атентат?

Како и да е криво ми е што не го убија, тој не упропасти како народ, држава, нација...

Како и да е криво ми е што не го убија, тој не упропасти како народ, држава, нација...

А кој не не упропасти како народ , држава , нација . . .

Само незнам зашто не го убија у тој атентат?
Зашто не ни требало. Требало да биде само обид за атентат зашто тој ден се менуваше знамето... за да и го одвлешат вниманието на простата раја

Со ваква изјава, а и стовремено амнестирајќи се себе си дека ова била специјална акција на ДБК, и дека он појма немал, испаѓа дека единствено некој што знаел бил Б.Ц. затоа што К.Г. да си мести сам себе ваква скаламутница некако не ми е логично.

Или пак некој друг од друга држава преку структурите кои функционирале сеуште се обидол на вакво нешто. Меѓутоа реакцијата после тоа доколку не била координирана би била жестока. И би резултирала со релативно кратка истрага и исведување пред лицето на првдата.

Штета толку луѓе загинаа поврзани со ова дејание, а истрагата е се уште во тек. муабетов како во филмов ,,Професионалац,, ...истрага је у току, сахрана сутра. За жал.

Зашто не ни требало. Требало да биде само обид за атентат зашто тој ден се менуваше знамето... за да и го одвлешат вниманието на простата раја

Што се менуваше тогаш бе КОПУК еден ???:pos2::pos2::pos2::pos2:
Тој атентат беше точно кога ти ИМАШЕ 4 (четири) годинки... Се менувало знамето, у јеботе кој познавач на блиската историја:tapp:. На простата раја и се одвлекувало вниманието хахахахахахаха, а сам си го изрежирал лично Киро за да си го набилда рејтингот хахахахахахаха !!!~!

се е договорена работа.... само за да се замаи народов од еден куп држави кои веќе го повлекуваат признавањето со цел да се издејствува притисок врз Македонија за промена на името.
ti kako edvaj da cekas nekoj da povlece priznavanje za da go zamaite narodot od totalniot kolaps na sdsm

Само што ставиле малку повеќе шалитра во вреќите покрај песок и штрафови,тогаш шалитрата беше поефтина.:smir:

Па и на мене во Гевгелија (типот не беше од Гевгелија) еден човек ми зборуваше дека знаел кој го извршил атентатот и по која причина, зошто па да не му верувам и на него?

Се додека некој не каже „ОН БЕШЕ“ пропратено со „ЕВЕ ВИ ДОКАЗИ“, нема никогаш да верувам на некој. А за фрчко... па нели веќе изградивме мислење за него на друга тема?

Љубомир Фрчковски денеска беше кај јавниот обвинител Љупчо Шврговски. Го откри идентитетот на „сведокот“ кој, како што напиша во својата колумната вчера, му кажал дека по барање на некој негов претпоставен од ДБК, тој го сликал возилото - бомба употребено за атентат врз претседателот Глигоров.
Обвинителот Шврговски пред медиумите потврди дека Фрчковски го посочил името и презимето на лицето коешто нему му ги изнело тврдењата за атентатот, „во зависност од тежината на изнесените докази ќе се покрене соодветна постапка“, објаснува обвинителот.
За јавноста останува тајна името на поранешниот припадник на Седмата управа на МВР.
Станува збор за припадник на Седмата управа, кој му се јавил на Фрчковски и му рекол дека сликата на „Ами“ возилото во кое беше поставена бомбата, ја направил тој по барање на претпоставен од ДБК, пред атентатот.
frckovski-intervju.jpg
Фрчковски може да биде повикан на службен разговр во МВР
„Кога се појави фотката во весници со објаснение дека е направена од некој Германец, па нашиве уште пратиле екипа да го бара во Германија заедно со нивното БНД, се здрвив. Кај ќе го најдат во Германија, кога тој Германец е овде“, вака го цитираше Фрчкоски во својата колумна, живиот сведок за атентатот.
Сведокот сликата со „Ами-то“ ја предал во МВР. Во исто време тврди дека човекот од фотороботот е службеник на полицијата.
„Професоре, тие што ми наредија ги знам по име и презиме, тој што го купи „Ами-то“ од фотороботот го знам, тој е службеник на ДБК и мој колега, кој се издаде дека купил „Ами“ за негов братучед од Алексинац“, изјавува сведокот.
Вчера портпаролот на МВР, Иво Котевски најави дека е можно поранешниот министер за внатрешни работи Љубомир Фрчковски да биде повикан на службен разговор во МВР.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=99187

Јој луди људи...
Кога ќе откриеме кој го сјеба Алдо Моро и кај е закопан Џими Хофа? :vozbud:

Цитат на Винстон:
Живео говорник!

Ајде, пеналии ќе се плаќаат. Кој удирс Киро, влада удрис по глава, лезис затвор маљака!

Зошо сум УБЕДЕН дека пак некој Легија ќе леже по затвор, за сметка на некој друг? :smir:

Јој луди људи...
Кога ќе откриеме кој го сјеба Алдо Моро и кај е закопан Џими Хофа? :vozbud:
Цитат на Винстон:
Живео говорник!
Ајде, пеналии ќе се плаќаат. Кој удирс Киро, влада удрис по глава, лезис затвор маљака!
Зошо сум УБЕДЕН дека пак некој Легија ќе леже по затвор, за сметка на некој друг? :smir:

Добро е ако се уште има некои “Легии“.:smir:

хехе...баш си во право...а чудно е шо овој фрчковски ја обвинува владата на киро глигоров...а самиот он беше дел од таа влада?!

чудна работа..

Добро е ако се уште има некои “Легии“.:smir:

Чул те вработен во погребално :pos:
Шала,
не е рисјански да се посакува тоа :pipi:

хехе...баш си во право...а чудно е шо овој фрчковски ја обвинува владата на киро глигоров...а самиот он беше дел од таа влада?!

чудна работа..

Фрчковски малтене признава дека бил тотално неспособен министер... и си руши кредибилитет во моментов.
Иако, занимЉиво ќе е да видиме некој епилог од оваа епизода на "Dead president investigation".
Наредно, случај Трајковски, со нов непознат сведок.

Сето тоа, оваа зима на North Macedonia TV!
Stay here!:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom