Ќурко една ебана,ти имаш име како и античките МАКЕДОНЦИ.
Не е битно дали сите имаме директни гени на античките Македонци,битно е што поголемиот дел има,и тоа што и таа античка историја е дел од Македонската.
Прво незнаеш какви гени имаш, а дека влечат корени од пред 2300 години е смешно! После толку поробувања, силувања, убивања, раселувања, да ми тврдиш дека овие 2-3 милиона луѓе овде (повеќе од пола имаат прадедо србин, грк, бугарин или турчин) се потомци на истите луѓе кои живееле 2300 години е патетично! Само за да не ме етикетираш како предавник, ќе ти кажам дека и бугарите и грците и србите и албанците би ми биле смешно-патетични доколку би тврделе дека се директни потомци на било што што постоело пред 2000 години!
Но еве нека ти биде! Да речеме дека си потомок на Александар! И мора да ни ебеш мајката секојдневно со глупавата пропаганда за Александар и тоа да ти биде најбитно за било каква одлука и стремеж за подобрување на животот и секојдневието во оваа држава која сега ја имаме??? Па ако некој ти рече дека не си потомок, како млад мајмун да се палиш и да викаш дека тој што не мисли како тебе е предавник и треба да се убие и да не му се пружи шанса да даде идеја за твојот живот и животот на твоите деца да биде подобар или евентуално да ја реализира истата?
Море мрш у курац, и ти и твојот Александар, не ми се мешајте во секојдневие и во мојот живот и во се што може да влијае на мојата иднина! Споменици градите со наши пари, а пола од луѓево леб немаат да јадат, улиците ни се катастрофа, паркови немаме, социјалната помош е за тоалетна хартија да ја потрошиш, никој не инвестира во ништо сите се плашат за егзистенција, парите за телефон, за нафта, за струја на странци ги даваме. А ти бележиш предавници, на основа на приказни од пред 2300 години!
Кога ќе ми кажеш како, тоа што јас и ти сме потомци на Александар, ќе ми обезбеди подобра иднина мене и на моето семејство и ќе ми помогне да создадам подобра и поквалитетна иднина за себе и за тие што ми се блиски, тогаш ПРВ ќе застанам со тебе да се борам за твојата идеологија!
А до тогаш место да солиш памет од кај потекнуваш, размисли на кај си тргнал!
Дали тој сам се запрашал чиј потомок е, можеби директно од мајмуните? Homos kicmosvitkanikus?
Да, еве ти кажувам директно од мајмуните потекнувам, ама пак не сум шупак како тебе!