eBay (официјална тема)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас имам порачано блузони 3 во еден исти пакет со вредност од 175 евра, не платив ни царина ништо. СЕ ЦАРИНИ НАД 300 ЕВРА
Малку касно... 100% е точно ова за над 300 евра?

Блузоните што си ги зел, колку пари е еден? Во пакет ти стигнаа или некако во најлон? Фактура нешто?

Овој јас што сакам да го земам е 60$ блузонот со 40$ пратка.

Член од
18 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
55
Здраво ако може да ми одговорите дали некој има нешто порачано од тука и дали има стигнато или да ми препорачате некоја страна одкаде може да купувам и ако може да ми објасните како се порачува посшто ств до сега не сум порачувал ништо

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Член од
14 март 2010
Мислења
146
Поени од реакции
6
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
некое искуство со продавање работи на Ebay?

како ви платија?

стоката ја пративте преку препорачана пошпта?
Без пајпал ништо не правиш, инаку има луѓе си продаваат работи користеќи mooneybookers ама не е тоа тоа.

deko82

Македонец
Член од
7 септември 2009
Мислења
115
Поени од реакции
4
Treba najprvin da otvoris account na Ebay (ti zema 1$), potoa account na Paypal (zema 1$) zosto plakanjeto odi preku niv. Na paypal kako drzava ja nemas Makedonija, jas ja pisav croatia no adresa na ziveenje postojana vo MKD( ke pises vo poleto state-Macedonia). Potoa treba da go verificiras akauntot i ti zima 1.95$ od smetka za da proveri dali se e verodostojno(posle ti gi vraka). Potoa mozes slobodno da kupuvas na paypal i postarinite se mnogu mali mene mi zima 0.5$ a naracav naocari 20$. Odprilika za 10-12 dena stignuvaa proizvodot i toa posta mi go donese do doma. A dodeka trae isporackata celo vreme si informiran na email do kade e transportot. Pozdrav.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Човекот прашува за да ПРОДАВА, има друга тема за купување

Член од
20 ноември 2008
Мислења
72
Поени од реакции
12
Мислам дека нема да ви се исплаќа да продавате. нашава држава е така сиромашна а најскапо наплаќа за скоро сите услуги. Пример кога купуваш производ поштарина плаќаш не многу пример да речеме 7 евра , а доколку ти го праќаш истиот производ на истата адреса од Македонија сигурно ќе те кошта 15-20 евра.
Дали сме толку сиромашна држава штом услугите се прилично скапи ?

Член од
17 ноември 2010
Мислења
32
Поени од реакции
2
на Ebay се исплака да продаваш ,повке од колку што може да замислите еве јас продавам од скоро од ноември 2010,и има оку 12 продажби,
поштарината е доста ефтина и кј нас (во зависнос тод тежината),
Имате можности за продавање на Ebay,но се сврзана со Pay Pal(јас користам амерички од другар)
Наједноставан опција е да направете Pay Pal преку тутунска и да го користетесамо за плакање на месечните провизии на Ebay,а продадените предмти да ги наплакате преу moneybookers,western union ,банкарска девина сметка.
преку Pay Pal,е многупоедноставно,по завршувањ веднаш сеплакатпродадените предети
еве едн моја продажба од претходниот месец
заработката на неа е 2000 ден ,друготосе трошок за купен предмет,и платив поштарина до УСА 120 денари
Ebay.jpg

Член од
30 декември 2009
Мислења
547
Поени од реакции
149
на Ebay се исплака да продаваш ,повке од колку што може да замислите еве јас продавам од скоро од ноември 2010,и има оку 12 продажби,
поштарината е доста ефтина и кј нас (во зависнос тод тежината),
Имате можности за продавање на Ebay,но се сврзана со Pay Pal(јас користам амерички од другар)
Наједноставан опција е да направете Pay Pal преку тутунска и да го користетесамо за плакање на месечните провизии на Ebay,а продадените предмти да ги наплакате преу moneybookers,western union ,банкарска девина сметка.
преку Pay Pal,е многупоедноставно,по завршувањ веднаш сеплакатпродадените предети
еве едн моја продажба од претходниот месец
заработката на неа е 2000 ден ,друготосе трошок за купен предмет,и платив поштарина до УСА 120 денари
Прегледај го приврзокот 38756
moze li so alertpay da se kupuva ili ??

--- надополнето ---

Човекот прашува за да ПРОДАВА, има друга тема за купување
za da kupis nesto od ebay.com treba da biduvas na proizvodot taka koj najvekje ke dade ? i toa shiping sto pisuva treba li da imas tolku pari naprimer proizvodot e 1 dolar shiping e 15 dolari kolku treba da imas na paypal

Член од
30 декември 2009
Мислења
547
Поени од реакции
149
Имали некој што мозе да ми нараца со paypal ako ima neka mi pise pp proizvodot kosta 40 dolari so siping ke se dogovorime za parite pozz

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Има некој искуство или може да ми даде некаква информација со ОВАА и слични на неа понуди?

Во случај некој да не може да ја види.. Ray-Ban-Wayfarer-II-Sunglasses_1C25529F.jpg од Малезија ги нудат рамкиве по смешна цена од 16-20евра, плус 10евра пошта.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Тешко дека е ова оригинал Ray Ban, ама не се многу скапи, па може да пробаш.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Луѓе, на заебанција, фатив нов ХТЦ Моцарт за 350 долари (380 со поштарина до МК). Сакав да ве прашам, дали ќе го царинат и од прилика колку?

Kajgana Shop

На врв Bottom