Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Кеј,

Еве веќе 5 минути буљам во ова жолтово и не знам што да напишам, а има толку многу.Јебига би кажал дека месецов комотно може да се избрише од календарската година.Ебено го мразам еве и официјално.Во врска со политикава наша во државава се согласувам со твојот најискусен кладионичар.Не може да не те засега ова што се случува освен ако немаш три тендера и знаеш дека и да паднат дебиливе ќе си го ладиш у мајорка на +30.Исто така да можам да тргнам две работи од мене, тоа би биле синусите и крајниците.Ауф мислам дека ќе умрам.Од вчера до денес потрошив 4 тоалетни и 2 паломи.Носов може комотно да го напунам со мелено месо и да јадам после пунета пиперка.И уште нешто, жени дај бе не глумете пички на 20 и кусур години и не си ја продавајте душата за 100 лајкови на фејсче, зошто така нема ни коњот да ви дое а да не праиме муабет за принцот.

Драга,
колега на работа се фали пред некој ден дека поминал ефтино месецов со струјата, му стигнала 10 800 денари струја иако Јануари бил најладен и ЕВН лупале паушал. Истиот зема помала плата од мене, зеде кредит да отиде со фамилијата на зимување, а се курчи и грее 180квадрати куќа целосно, а се жали секојдневно дека стамбениот кредит уште 6 години треба да го враќа. Или јас сум будала што загревам само 1 соба и спијам на ладно и купатило само пред бањање, или моите се будали што така ме воспитале или ......
Туку батали математики правење, вечерва е резервирана за црвените ѓаволи, се надевам нема да се изглупираат и ќе приредат добро шоу:ojeaa: :gjavol::ojeaa:

I have a dream дека никој нема да изиграва поштен или светец на форумот. кога некој рандом човек ќе реши да ја изневери жената си со некоја нема никој да му предава за морал и за човечки вредности.

Драга...

... ќе го оставам ова тука, објаснување за сите што ги интересира зашто секоја држава толку многу сака да ги форсира историските корени, и кога треба и кога не треба, милом или силом:

- There is no happiness except through nationality and no nationality except language. A people without unity and a people without literature are a people without language. A people without history are a people without glory, and a people will lack history if authorities do not rise among them, to protect and revivify the memory of their historical heroes so that they may follow and emulate. All this depends on a national education which begins with the fatherland, the environment of which is the fatherland, and the end of which is the fatherland.

Колку е изјавата како изјава точна, колку треба или не треба да биде вака, како и прашањето дали вака е правилно да се прави, оставам да заклучи тој што го чита. Но, останува фактот дека ова е причината.

Драга,

Градски паркинзи ми залепија казна. Сум паркирал кај мене пред зграда, со налепница од истата улица.
Срам да ми е. Срам.
После 4 часа шетање измеѓу нивна канцаларија и ПОЦ, ми ја скинаа казната и ме поздравија со „е па и ти што ако си се прошетал,среќен биди бар не треба да плаќаш“. Е не треба ни да шетам, не е дека бев без работа.
Фала им што се дршката на црешата на шлагот на тортата овој понеделник.
Згора на се, со здравјево супер се држам, фала на прашање.
Бактеријата ми фатила вирус. Добро, не. Ама it might as well did.
Те глава ме боли, те нос ми тече, те стомак ме боли.
Што викаше еден од средно „Ако не умреш сега, кога?“.
Утре, да те општам. Не умирам сеа, од инат. Сеа ќе се радувам што не сум плаќал казна.

Туку, си скував пилешко со печурки во путер и бело вино, со hashbrowns, екстра крцкави.
Си се поклонив за преживеан ден.
Идам да го испијам четиристотини седумдесет и шестото кафе денес и да глумам сосема наспана, психофизички здрава единка пред сите други што го прават истото.

У маало, имањето на ваква играчка, беше поседување на high tech.
Памтам, Бајрам имаше вакво, ама со бекграунд риби и му нудевме 50 џамлии по избор за да ни ја даде.
1896975_2041800352595958_137031251057529019_n.jpg

Кајгич, јас полека - но сигурно станувам зависник од маслинки. :love::love::love: Маслинка, дум ка ка, дум ка. :icon_lol:

Иначе неам ништо паметно да ти речувам, ко по обичај. :toe:
Знаеш она кога си изумила дека мобилниот ти е во кревет, па така по грешка со се' ќебето го зафрлуваш позади кревет? :icon_mrgr: И ооооооооооооооооп - љетиф на кроф. :shook:
Нема врска, само нека прска. :Кезец:ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈ, верни другари, песна запејте, мене спомнетеее. :ROFLMAO: Ај, пози4. :motorce: Брм, брмммм. :X3:

Кајгано, да знаеш ти какви изроди од луѓе шетаат по земјава ќе си собереш ова кодовите и ќе си идеш во некој подобар свет.
Јас никогаш до сега не сум бил вака разочаран од човек.
Никогаш до сега не сум верувал дека ќе дочекам полош отров од змиски отров.
Најболен е оној од најблиските.

И после иди верувај на луѓе. Кај да најдам прво луѓе за да им верувам?

КАЈГАНО,ДА ЗНАЕШ ТИ КАКВИ ИЗРОДИ ОД ЛУЃЕ ШЕТААТ ПРЕД ФОН СК..Picture 1997.jpg...Picture 1998.jpg...Picture 1999.jpg денес...пред ФОН...македончето си ја покажува својата креативност на дело
......................................................................................................................................................
Picture 1996.jpg ...Picture 2001.jpg ...Picture 2000.jpg луѓе ,зар се луѓе
(карикатурите јас набрзина ги веднаш таму нашкрабав,ќе направам подобри без страв)
( се работи за цела редица тазе насадени садници-дрва,веројатно во таа акцијата)
(дозвола од мене-кој може нека ги прати до сите пишани и електро медиуми,сликиве)

Последно уредено:
Оух, аух, иуч... кога ќе помине болката во рамото и колкот... ?
и најголемата душевната? ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom