Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
ШОКАНТНО ? ЧЛЕНОВИ НА КАЈГАНА ПРАЌААТ ПОРАКИ СО НАРЕДБИ ОД ШЕФОТ ????

2sDWhQL.png

Јас ве жалам, искрено. Колку треба мизерно да се осеќате секој месец кога земате плата? Каде е вашето место во институциите, во фирмите, во општеството? Каде е вашето расудување, гордост и чест? Како можете да сте задоволни од себе и мирно да заспиете? Ова е тоа што го барате од животот? Вака децата ги ранете и воспитувате? Вака на партија и држава се служи?

10993080_789276091126885_4182489288103923501_n.jpg

B-CT1ZEIcAASg7F.jpg:large

И себеси се жалам, јадете мој леб.

Разбирам дека сите сакаат да добијат внимание во животот, ама оние кои не бираат буквално никакви средства како да го добијат... Зошто, побогу, имате таква потреба? :toe: Навистина сакам да разберам.

Ситуацијава во оваа, од Господ утепана држава, изгледа бааѓи е отидена во к...ац...Се повеќе ги поддржувам луѓето кои фатија штикла од тука и кои планираат да фатат, бидејќи и јас почнувам сериозно да ја разгледувам таа опција...Држава ли се нарекува ваква смрдлива творевина во која не можеш да ги оствариш своите соништа, во која - седум години студирање ти пропаѓаат во вода? Партиските штабови се дефинитивно станати агенции за вработување, кадешто се дава наредба дури за хигиеничарка која и каде треба да се прими...Уште и огласине за вработување кога ќе ги погледнам ми се темни- ако не влезе некој партиски, ќе влезе преку дебела врска (мојов-твојов) или преку ебење...
И како врв на све, осудени сме отровиве во скопскиот воздух да ги дишиме и да се труеме....Работи за 200 евра, диши отрови, плаќај даноци и гледај ги партиските чобани како ти го јадат лебот за кој си квалификуван...

Ај тоа што има циркуси во државава, има, ами претседателов наш место да излезе да каже нешто, бил на инаугурацијата на Колинда во Хрватска само за да му кажела дека односите на Хрватска и Македонија немало да се променат :vozbud: :vozbud: :vozbud: , демек ја здоболе оваа за нас :blablab: ај што отишол, отишол ама иде на инаугурација на политичар што пред да се кандидира за претседател има cv во кое пишува дека е заслужен за влез на земјата во ЕУ и НАТО, Хорхе 2009та, освен пишани 10ки на студенти мадиња од був имаше.

Не можам да се задоволам после 400 стомачни, а 40 не можев, сега би легнал уште една серија овде долу на тепих, ама не мојт душа сака тело не може :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Брачкава ги најде во Софија аминокиселините, се чувствувам исполеното еј има да биде работава, не се за мене бе, онај келајо прематаро ми вика ама за лек нешто ти требаат, одговорив кратко со да. Тој дојде на идеја само Бугарија и оп :icon_lol: Бугарија.

Не се лутам еј, попо на јутуб даваше совет да прштевам како ништо да не било тешко одеше ама на крај простив :icon_lol:.

Ај... шо бев глуп деценија време , бев. И да , мака ми е заради тоа . И заради тоа што имав мал процент на патриотизам во мене . Мал , ама многу значаен .:facepalm:
Туку страв ми е дали за 2 години кога најскоро можам ќе успеам да излезам од државава. Ко што тргнало исселувањето , диктаторот може и да ја спушти рампата. Е тек тогаш нае*авме .

Ќе ни преостане само да се минува граница , "илегално" . Обид врз обид. Апсаана 3 месеца? Ок . Излегуваш од апс и пак пробуваш...

Ќе не закрват. Ќе се испоубиеме меѓусебе. Мислам дека тоа ни е пишано.

Ах ѓубриња...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom