Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Драга Кајгана,

Конечно се прибрав во роден крај. Интересни промени во Македонија, нешто на лошо, нешто на добро... Внук ми Алек многу се израдува кога ме виде, внука ми Јована конечно ме запозна. Сеуште е малечка за да зборува па не знам што мислење има за мене :)))

По пат имав вистинска одисеја, но сепак беше интересно. Интересен народ се сплотува во терсене ситуации :) Се читаме малку почесто во наредните денови.

Кис4е :)

Кајги ме тестираш ти a?? хех :duel:

2w4wgzm.jpg

219cff4.jpg

eharft.jpg

:D
10670138_901657226610282_8502846693740981495_n.jpg

Или на пример кога ќе се загледам во некој добар филм и ќе пуштат реклами, па ќе сакам да сменам програма за да видам што има на другите канали и ќе го земам мобилниот место далечинскиот управувач. :duel:

Kej

си копав нешто низ мојов тајмлајн на фб...досадно ми беше... налетав на едно видео...видео што ме потсети на баба ми...ах колку ја сакав и сеуште ја сакам таа жена.. колку што ја сакам мајка ми толку и нејзе...страшно ми фали...ми фали нејзиното присуството....ми фали нејзиниот глас...ми фали нејзината топла преградка....ми фалат нејзините совети.... ми фали нејзината мудрост...ми фалат и расправиите со нејзе....ми фалат тие стари и измачени очи...ми фали личноста која секогаш идев за совет....ми фали личноста која ме криеше да не ме караат кога праев глупости....ми фали личноста која ме шеташе низ улиците како мал....ми фали да ја видам сабалје кога ќе станам...ми фали личноста која ми разкажуваше приказни...фотељата е празна веќе три години....ама она секогаш ќе е во мене...никога нема да ја заборавам....знам дека е на подобро место и знам да ме чува...ама сепак ми фали...се надевам дека барем пола човек ќе бидам од она што беше....дека и мене внуците ќе ме сакаат и почитуваат па да се сеќаваат на мене....Бабо ќе се видиме ние повторно некој ден...порано или подоцна...те сака засекогаш твојот внук....

Се распослала на клупата ко да е на плажа а полага испит.
Двеста осумдесет и седум пенкала на клупата, ташниче со уште триста четириесет и осум пенкала во него, дигитрон, индекс, ташниче, овој пат со шминки и огледалце во него, празни два листа за пресметки и уште триста дрангулашки, во еден момент ме потсети на Mr. Bean, си викам сеа уште Pink Panther играчка и фали да извади од тоа ташната.

I was like wtf...
xpapvIq.png

Кој ти к.. добар ден МакедониЈо.

Станувам и гледам:

Игор Џамбазов издаде книга-спремајте се да читате статуси.
Лепешките на Лајла Грејс издала нова книга под наслов КАРМА, еј карма, која ретардирана работа е ова карма глупостиве. Сакаш да ти ја предвидам суштината на оваа ,,монументална" книга? Ако ја утнам, еве јавно ветувам дека деактивирам профилов за век и векова, и че си читам кајганата како гостин без да постирам.

Некоја женска квичи за љубов, ама не е таа крива пустата, или малку е крива, ама не колку тој дегенот шо не ја сака и ја остава сиротата сама. И после следува Карма ис бич, фак ју, и се лошо му се враќа на типацот, пошто лошо и праел на момата, исто и незе и се подврајча лошо, пошто и та малку се глупирала, е ебкала тро настрана, и тука егото до небо на оние што читаат напатените, и тука фалшливиот дегенски дигнитет се закотвува некаде во височините, и младите ни одат у курац со ваквата литература, ама к.. ме боли ко не пребираат и то е нивни избор и то.

И уште нешто: На времето имаше еден Хитлер. Во очите на џерманците беше хероиште, сите го сакаа и го следее, дркаа на него, иако убаваше милиони по тоа логорите. И претпоставуваме. Се појавило некое бате на кое му се укажало прилика да го скини Хитлер пошто во неговите очи тој е немилосрден, искомплексиран идиот, па му го трга куршумот и Хитлер оди јабана.

И сега прашањето е, каква црна карма че го снајди батето шо го отепа Хитлер:

a) Извршил убиство, тоа е лошо, пошто одзел човечки живот, па од тука црно че го снајди.
б)Извршил убиство, ама го отепал Хитлер кој отепувал милиони милиони, па со тоа го поштедил човештвото од понатамошни требења, па така херој е батето за цело човештво, и понатаму во животот убавини ќе гледа, без разлика што отепал човек.
в)Извршил убиство, ито не било какво, туку ХИТЛЕР, кој беше херојот во очите на Германците, со тоа многу многу тешко ги повреди сите нив, цела германска раса, па така ептен црно треба да го снајди.

Толку. Одам да клам дрво во огнот, оти че ми изгасни.

Последно уредено:
Кајг
Кога ќе ти кажат дека премногу си бил дрзок во мејлот... а ти должат пари цел месец... Гратис не знам да пишувам културни мејлови ама момакот изглеа не знае што е дрскост :kuracc:

Да не сака да му се извинам племе му ****

Кајгич... имам една школска, што во именикот во телефон, ми стои веднаш зад „мама“ ( :pipi: ) и не знам колку пати по ред веќе, ама стално по грешка вртам кај неа. :ROFLMAO:
И денес и' се јавувам:
- Леле, извини, ама пак по грешка ти вртам....
- Нема врска, нема врска, те научив веќе. :pos::pos::pos:

Понекогаш брзо реагирам, па само титка и' праќам.. ама некогаш кога нема да приметам - :icon_lol:
Нејќум да сум и' во кожа, жими кариера. :icon_mrgr:

Драга Кајгана,
Двоумењето е гадна работа, посебно кога си пред финалето. А кај мене тоа се појавува за исти работи, а не па кога ќе треба за нешто поважно да бирам. Се плашам од таа особина.
:oops:

Ајде пошто скоро сите ја читаат драга кајгана да дадам еден совет.

Никогаш да не сте ја користеле нашата брза пошта или генерално ЕМС како компанија. Такви идиоти неам видено. Чекам 10 дена за ебано писмо за кои гарантираат 3-5 дена и кога се јавувам си ја префрлаат топката само, не у Скопје се криви, не у Австрија се криви, магла имаше... мамицата да им го ебам.

Драа

Ваге и близнаци мноо се двоумиф, некад и троумиф.Док да размислиф дали фанту или кока колу да наручиф, амсери глеаш измислиле ноф сок.
Ама едно е да се двоумиш за озбиљни работе, а друго е дали замак да чуваш или до иљадо да си пуваш,или па у гурманско да си куваш.Дуваш? Ja oдамна не

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom