Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хмммм...
Драга...
Постои едно непишано правило дека кога чепкаш струја треба прво убаво да провериш осигурачите дали се ОК.
Без оглед дома, во кола или каде било...
Е, така се заебав... Растурив пола кола на ладното, за на крај да требало само за 15 секунди да средам слаб контакт на осигурач.
Ај наздравје.

Со секој изминат ден сфаќам дека тој не бил мој ден, ни мој месец, ни моја година. Се што фатив годинава упропастив. Дај нека врват уште овие 2 недели, па после да се започне од 0.

Драга,
За викендов 4 дози кифлички испеков или вкупно 129. И 5 врсти на ситни колачи направив. Мислам дека никој немал бољи викенд од мене. Кујната ми мириса на убавини. :love: Баш го обожавам овој период... можеби сум преморена, ама бар сум среќна. :X3: До четврток има се цакум пакум да биде. Ае:backa:

Некој за да е пишан во тефтерот на Гинис,ќе турка кола три дена ако треба,
некој матурско оро ќе фати на плоштад со 3000 други,
а некој пак ќе јаде кифлички седнат некаде,

Коа ти е досаден дено и треба да извадеш некоја ситна пара од банкомат, стај си го менито на француски. Ја ногу се смеав. :D На крајо ме праша нешто, сигурно беше тоа за состојбата ливчето и ја натиснав Oui.. Не знам, ногу ми беше јако :D

Драга,

Си правев некои математики за животов денес и онака ми текна да си пресметувам колку биле основни продукти, а колку се сега.
Четвртина бурек 35 денари пред 6-7 години кога бев средно, сега 55денари, леб 20денари, а сега истиот е 28 денари, шеќерот 24, а сега 34, маслото не ми се помислува, месото исто и да не ја тупам буквално сите продукти потребни за живот.
Тост сум јадел за 25 денари и тоа голем, сега е 60.Ладен сендвич во сендвичарата што ми беше во близина без помфрит беше 25 денари, со помфрит 35 денари, сега минимално е 35 и тоа од продавница да го купиш, а камоли во сендвичара или некаде да седниш каде достигнува и до 120 денари во тие спицикато мицикато.
Е сега со даноциве незнам на батките со кафичи, кафани и такви места колку им останува за во џеб, али гледано од аспект дека поголемиот дел возат луксузни коли и имаат по 2-3 стана и куќи, па будали сме само луѓево кои веќе не одиме да се видиме со другарите кај нив или тие да дојдат кај нас туку се состануваме во кафана, кафич и нормално плаќаш кафе 80денари, а со 80денари дома ќе направиш кафе за 4ца плус 300гр за грицкање нешто ќе има да се стави. Али јбг модерни луѓе сме, дома купуваме мебел и се средуваме за да се гледаме со пријателите во кафани и кафичи.

И да не замарам многу многу со другите продукти, а да не правам муабет за сметките (на пример интернетот на сите ни беше скап, па ретко кој имавме пред 7 години дома и ете ти една сметка од 700ки помалку :) ). Најдов сметка од струја дома дека сме плаќале 1580денари пред точно 8 години, а денес плаќаме од 2500 до 4000 денари, а се грееме со дрва кои несакам ни да ја направам математиката дека беа 1800денари до 2000ки убавите за кубик, а сега се од 2500 до 3300 од кубик.
И како капак на се ги пресметувам платите што ги земаме и замисли доаѓам до заклучок дека сме останале без една плата од предходно, 2 години без неа, па јас сум се вработил со „солидна“, за на крај да дојде приход-расход на крај на месец едвај на нула, а пред истите тие 7-8 години ни останувале пари да тргнеме и да купиме кола (која денес ми стои во гаража, а јас си одам пешки оти нормално некој ја смислил на нафта да функционира, а не на вода), преправки на куќата, факултет за двајца од фамилијата + постдипломски + еден куп додатни курсеви+ излегување и такви работи на две деца и да не набројувам, а денес неможе месец со месец да се закрпи.

За македончево само еден кол убаво изострен од позади, еден огламник како на коњите да не гледа лево, десно и камшикот друго нема спас.

Драга Кајгана

Цвет во коса не носам
само вел на лице...

Дел од концертот на Каролина во Б.Трајковски!!!

ДОбро бе како може да се палите на крекеркава и новиот начин да заработи пари.Разбирам да ви е симпатична старата каролина ама ова е очобол у уста да ве ебам ми го испотивте курот и ти и дијаманте ај у пичку матер идете

Уствари од темиве на Кајгана може да се направи еден животен циклус:
Почнуваш од:

"Писмена македонски помош!!"

па продолжува со:

"Упис за средно?Помош!!"

Па иде

"Матурски! ПОМОШ!!"

"На Кој факултет да се запишам?"

"ПОМОШ ЗА ДРЖАВЕН ИСПИТ! ИТНО!!" (ова у најава)

па

"Работни места во Македонија?"

"Виза за америка???"

"Гастарбејтери-генерална дискусија"

Па

"Од печалбата научив..-генерална дискусија"

"Аранжмани за свадба..ПОМОШ!"

па после некое време и

"Детето ми се кака, како да го сопрам?" (за мажи пред се)

па после некое време и:

"Пензија?"

а после некое време и

"Здравствено резиме за годината"

Па

"Внуци-генерална дискусија"

по некое време

"Имам проблеми со дишењето-чаре?"

И после некое време

Last activity: Пред 5 години и 7 месеци

Горе доле така би му дошло

Проклета уста имам :uzi:
Пред недела дена им викам на другариве дека одамна не сум се загејмал некоја игра, демек многу зафатен дечко, немам време за ништо, па макар тоа било и партија пул на миниклип :anco:
И тогаш...
Во најтемните фиоки во најмралната соба, покрај сликите од кога се вратив од Шведска и имав 9 години и цицки како Памела Андерсон, наоѓам едно цеде со рандом опаковка.
Ајде да видиме што е...
Кога, сум ја имал Симс кецот на цеде :popce::popce::popce:
И ете, три-четири дена играм до 4 сабајле, да ти ебам се внатрешно, да ти ебам жената внатрешна :pov:
И баш кога имам највеќе обврски...
КЛОШАР...
И каков пацер сум, им изградив базен, пливаат типките цел ден, им викам да искачаат они не ме фермаат, и испоцркаа за некој саат :toe: Кога гледам не сум им изградил скалички за да излезат од базенот :lolzz:
Ама моментот е, починал карактерот, ама неговата душа секогаш ќе остане со нас :popce:

п.с. постирам заебанција во стилот, отвори прозор, да се проветрее надвор :цицки:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom